Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické vypínání pc

Od: lujs® odpovědí: 26 změna:

Zdravím.*slunce*

Prosím o vaše zkušenosti s pokud možno co nejjednodušším nastavením automatického vypnutí mého PC.

Mám Windows XP Profesional verze 2002 Service Pack 3.

Díky za rady.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Automaticky kdy? Časově? Po nějaké akci? Vypínání maj xpčka v sobě- shutdown

microsoft.com/...

stačí dát jako naplánovanou úlohu v určitý čas :) Pokročilé možnosti to ale neumí

hodnocení

Bohužel to na mě nechce mluvit česky.

Automatické vypínání pc
hodnocení

Asi sem úplně tupej ale nevím kde ten Shutdown.exe mám hledat?.?.?

shutdown.exe je normálně soubor ve windows/system32, ale jukej na to v příkazovém řádku (programy, příslušenství...)

hodnocení

Mavericku pod čím to mám v příslušenství hledat?.?.?

raduz*
hodnocení

1x

nejelegantnejsi bez instalace dalsich kravin:

at hh:mm shutdown -s v cestine program:   instaluj.cz/...
hodnocení

Radůzi vypínač na dobrou noc už zkouším.

raduz*

Lujsi budte rozumny a pouzivejte ten prikazovy radek a prikaz, co jsem Vam napsal:)

hodnocení

Copak já vím co, kde a k čemu je nějakej příkazovej řádek.

hodnocení

Nebo spíš co s ním?.?.?

Automatické vypínání pc #2
raduz*
Příkazový řádek - spustíte jej přes Start - Spustit - napsat cmd. Vyskoci na Vas krasne cerne okenko, kam se píšou příkazy, konkrétně příkaz
at hh:mm shutdown -sudělá vypnutí PC v předem stanovený čas, aby Vas nematlo to hh:mm - tak když budu chtít vypnout PC třeba v jedenact hodin večer, celý příkaz bude vypdat takto:at 23:00 shutdown -s Po napsání tohoto příkazu ENTER - tím se příkaz vykoná - v tomto konkretním případě se uloží naplánovaná úloha vypnutí PC (shutdown), která se spustí ve 23:00
hodnocení

Raduz zkusil sem to na 14:00 tak uvidíme?.?.?

No vidíš, jsi tam...teď si zkus shutdown /? a máš všechny parametry které jsou nastavit. Tím to ovládáč jednorázově, tedy hned, pokud by jsi chtěl použít časování tak zadáš naplánovanou úlohu na soubor shutdown.exe, který víš kde najdeš a naplánované úlohy najdeš ve start, programy, příslušenství, systémové nástroje.

alf*
hodnocení

0x

dobré, používám AMP WinOFF slunecnice.cz/...

hodnocení

Radši bych ale něco v češtině.

alf*

tak potom vybrat z

slunecnice.cz/...

hodnocení

Díky, ještě si počkám na další rady nebo zkušenosti.

barbakan*
hodnocení

0x

Není to sice automatické vypnutí,musíš si to nastavit,ale funguje to dobře. zde je název programu:wise-shutdown.

Vepiš to do vyhledávače!"nebo přímo adresa na stáhnutí: stahuj.centrum.cz/...

hanher*
hodnocení

0x

Já používám Advanced system Care, a automatické vypínání PC v danou dobu má v utilitkách taky. . .

hodnocení

Tak bohužel nic se nestalo!.!.!

raduz*

neni mozna:) máte nastavený správný čas?

hodnocení

Teď sem dokonce zkoušel i vypínač a taky nic.*zed*

Automatické vypínání pc #3

bena*
hodnocení

0x

Na co proboha potřebujete automatické vypínání počítače?

alf*

no prostě ho potřebuje, šikovná věc, hodí se.

Spustím výpočet a počítač se vypne nebo uspí až výpočet doběhne, ráno si prohlédnu výsledek, stahuji balík dat, jdu spát počítač se vypne až to stáhne, pustím si muziku nebo film na uspání, počítač se vypne až dohraje ...

hodnocení

Mě jde o to že si pouštím na kompu filmy, seriály nebo muziku a občas u toho usnu.

Má to totiž přímou souvislost s tímto poradte.cz/....

Dál už to pro nechápající nemíním rozepisovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]