Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková izolace příčky

Od: lujs® odpovědí: 28 změna:

Dobrý večer .

Měl bych na vás prosbu. Mohl byste mi prosím vás někdo poradit jak co nejjednodušším způsobem udělat zvukovou izolaci příčky mezi obývákem a ložnicí. Minulý víkend sem k sobě nastěhoval mámu. Ona je v obýváku a já v ložnici. Dveře sou dřevěné. Do zbývajícího prostoru futer sem napresoval 8cm silnej polyš. Na mojí straně zdi moc nábytku není ale na druhé straně má máma obývací stěnu která je až ke stropu a je 40 cm hluboká. Bohužel je i přes ten nábytek slyšet každej zvuk. Hlavně když se díváme v televizi každej na něco jinýho.

Stačilo by jenom něco takovýho dewitky.cz/... , nebo třeba polyš?.?.?

Díky za rady.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Polystyrenem zvuk nezatlumíš.Vol vláknitý materiál.Desky Frontrock od Rockwoolu nalepíš lepidlem na stěnu a je dokonalá izolace.Na to perlinku a flexibilní stavební lepidlo a po zaschnutí vystěrkovat finální stěrkou.

JABRAKA

art*

To mě zaujalo, tak se trochu vmísím do tematu.. Stále nejstem rozhodnut čím zvukově doizolovat stěnu v bytě (tady ovšem betonovou, což by snad neměl být takový rozdíl)..jestli těžkou předstěnou, lehkou předstěnou, nebo SDK předstěnou, a teď ještě tato varianta - nalepení mineralní vaty na stěnu. Měl by jste ještě nějaké info k tomuto řešení? Jak moc to zvukově ochrání oproti výše uvedeným variantam? Nehnije to když to pod tím když to uzavřu tím lepidlem s perlinkou? Jak je to pak použitelné pro interiérové zařízení? (vedení el, osazení vypínačů, nosnost poliček(nebo se to pak kotví skrz až do nosné stěny?)atd..) A jestlil je možné to apliklovat i na strop, tedy jestli to vachází zvukoizolačně lépe než SDK podhled?

standam*

na JABRAKUV navrh nic nezavesis + vypinac, zasuvka atd. NE.

SDK je schopno odrazi/utlumit 19dB to urcite lepidlo a perlina nezvladne

V principu by to melo fungovat nasledovne

neco co odrazi zvuk zpet tj. SDK apod. a izolace ktera pohlti zbytek

jabraka*

Protože je pod tím normální stěna,není snad problém do ní uchytit dřevěný hranolek,nebo zašroubovat nosný šroub.Takto máme udělány na zateplené fasádě nosiče sušáků na prádlo,kotvy a konzoli na satelitní anténu.Myslím,že jedna dvojzásuvka a šroub na obrázek problém není.

JABRAKA

standam*

jasne vsechno jde udelat, ale SDK s konstrukci by bylo lepsi ne?

art*

ještě chvilku budu poslouchat, resp. číst o tom SDK a udělám to asi fakt z něho... Jenže bude to funkčí v případě použítí 50 profilů a to 0,5cm od stěny? Jaké se používají desky...1x nebo 2x12,5? A co ty poličky, kolik unese deska jen na hmoždinku bez výztuhy?

alf*
hodnocení

0x

polyš ...

vezmi desku polyše a zaklepej na ni

vezmi desku minerální izolace a zaklepej na ni.

To co odkazuješ, to je něco jako mirelon, ten to nespasí. Zažebrej někde na stavbě nebo ve staveninách o kus izolace. Protože pokud to je jen na jedny dveře tak je balík celkem dost.

hodnocení

Když ono to vypadá že budu muset zaizolovat celou zeď 4x2,5 metru.

alf*

no potom je to už něco jiného, profily, izolace, sádroš.

Nebude lepší pořídit mámě datart.cz/...

hodnocení

Sluchátka mám.Máma by to s nima asi nevydržela. Jenže to se mi zrovna 2x nechce mít každej večer 4-5 hodin na uších sluchátka. Nehladě na na to že když budu mít dámskou návštěvu tak těžko budu za mámou chodit aby si dala špunty do uší nebo sluchátka.*smich*

alf*

a co kino, nechodí ráda do kina?

Z čeho je ta zeď a jak silná? Nestačilo by opravdu jen zatěsnit ty dveře?

hodnocení

Je to asi 10cm příčka jako sou v panelákách. Ty dveře sem zatěsnil právě 8cm polyšem.

standam*

Na to je potreba kus materialu, nejlepe vata a SDK. Jako vatu bych dal Isover Orsik.

SDK hluk odrazi a vata zbytek pohlti. Staci jeden maly nedodelek nebo neco spatneho a cele to prijde vnivec.

alf*

tedy něco jako rigips.cz/...

hodnocení

To bude asi pěkně drahý?.?.?

hodnocení

0x

Netroškoval bych, udělal bych předsazenou stěnu, 10-15cm vatu na zeď...

doplněno 26.10.10 21:39:

alfe klidně bych šel i do CD a UD. Nevím sice výšku místnosti...

hodnocení

A ja jaj.

Když já pane Milane nevím co je předsazená stěna. Já sem si představoval že bych na tu zeď nalepil nebo přišroubil nějaký izolační pásy třeba z gumy nebo tak něco. Mohl byste sem hodit nějaký odkazy na stránky kde je popsanej postup? Dík.

luisi velice jednoduše:

na zem a na strop UD asi 10-15cm od zdi. Do UD se zasunou CD svisle 50 cm osově, za profily 10-15cm vaty orsík aku a podobně,

zaklopit SDK.

doplněno 26.10.10 21:44:

luisi, šlo, ale nebude to odhlučnovat

doplněno 26.10.10 21:51:

stěna vyjde 150Kč za metr

vata dle tloušťky a druhu

hodnocení

Něco jednoduššího by udělat nešlo?

doplněno 26.10.10 21:49:

Taky to bude asi drahý, tak mi asi nezbude nic jinýho než než ty sluchátka. *ee**plac*

standam*

predstenu budes mit za vikend hotovou, zalezi na financich

mrkni na predstenu s CW a UW

alf*

šlo, ale čím jednodušší to bude tím méně to bude řešit problém. Ta předstěna, odhaduji 2500 a ruka k dílu.

standam*

zde to chce, ale staveci trmeny a roztec muze byt 625 resp. 600 (ale nebude tolik mista pro izolaci)

jinak pro volne stojici vzdy CW

hodnocení

Když já nevím co to je. Nerozumím tomu. Nebyly by nějaký odkazy?

alf*

no z části se to podobá tomu co dělají tady

jen izolace bude víc a opláštění jen z jedné strany.

A trvá to jen minutu ;)

hodnocení

Tak já to zítra s mámou prodebatím a dám vědět výslednou.

standam*

hodnocení

Tak máma se právě vrátila z předávání bytu z kterýho se odstěhovala a přišla za mnou s takovou šíleností. Nějaká její známá jí tam prej vykládala že sou nějaký protihlukový tapety. Víte o tom někdo něco? Hledal sem na netu ale nic sem nenašel.

standam*

Ja o tapetach nevim, ale vim, ze je to hovadina:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]