Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Po kratší době bez problémů se na mě opět jeden vynořil. Někdo v tom možná problém nebude vidět.
Poslední 3 týdny na mě vyskakuje okno s aktualizací. Vůbec ale nevím k čemu ten NET Framework je a nebo k čemu patří. Dočetl sem se že to je nějaká platforma WINDOWS.
Předem vám děkuju za odpovědi a trpělivost se mnou. Lujs
Běžný uživatel počítače by měl instalovat všechny aktualizace v rámci Automatických aktualizací, protože tam jsou jen ty důležité aktualizace (většinou záplaty).
Net Framework vyžadují některé programy. Bez frameworku by některé programy prostě nešli. Takže ho nainstalujte a neřešte to, co Vám Automatické aktualizace nabízejí.
Když se to ale ukazuje poslední 3 týdny tak to zas bude nějakej můj průšvich. Určitě sem zase stáhl něco co sem neměl.
Beno, Mařenko i další možná by bylo nejlepší kdyby ste mi poradili kterejch 10-15 nejnutnějších nebo nejužitečnějších programů si mám nechat a ostatní bych odinstaloval a když bych si náhodou chtěl stáhnout nějakej novej tak bych se nejdřív zeptal vás na poradte.cz
Já mám pár programů, ode mě tuhle radu nechtěj, asi bys vyházel toho víc, než myslíš Ale to už se tu probíralo a zase stahuješ.
Lujsi, není program jako program. To, co nabízí Microsoft v Automatických aktualizací jsou většnou důležité záplaty nebo doplňky do systému, jako je například Net framework, které jsou potřebné k běhu některých programů. Takže až na Vás jednou za měsíc vybafnou Automatické aktualizace, tak dejte expresní instalaci. Na tom nikdo nemůže nic zkazit.
Lujsi, tak to to dál nejde. Vy by jste potřeboval někoho, kdo Vám vysvětlí co je co, co a jak funguje. Nejlépe osobně, protože na dálku to není ono. Protože toto k ničemu nevede. Vy se budete pořád ptát, když se něco ukáže, když chce se něco instalovat, atd.
Já ani nikdo jiný Vám nemůžeme říct, kterých x programů tam máte mít. vy si ty programy musíte "ohmatat", vyzkoušet, potřebujete někoho, kdo Vás s těmi programy seznámí a vysvětlí Vám co je k čemu a naučí Vás v nich dělat alespoň základní věci.
doplněno 24.08.10 19:49:Nejlepší by bylo zálohovat vše důležité (nějaké dokumenty, foto, písničky, filmy, atd.), naformátovat disk (všechno vymazat) a nainstalovat úplně nově Windows XP. Pak až by se WinXP nainstaloval sehnat si někoho, kdo by se Vám věnoval, kdo by Vás s jednotlivými programy naučil. Podle toho, co vidím, tak ten systém musí vypadat jako pořádně zarostlá džungle.
Každý by se měl učit na úplně čistém systému, protože se musí naučit správně nainstalovat program a ne odklapávat kdejakou hloupost, co Vám instalátor "vnutí".
Lujsi každý jsme nějaký. Vám třeba moc nejdou počítače, ale určitě jde Vám řada jiných věcí. Mě taky něco nejde. Ostatním taky něco nejde.
Lujsi zkus se přihlásit do kurzu pro začátečníky.Tam by ti vše lektor vysvětlil a názorně předvedl.
doplněno 24.08.10 21:56:Hope a proč svítí dááááál?:D
doplněno 25.08.10 00:11:Když myslíš lujsi.
Pepane na to že seš tady 2 měsíce tak se docela cejtíš!
Nebo si tady už byl pod jiným jménem?.?.?
Beno, napsal jsi to velmi dobře. Lujs je prostě věčný bojovník s compem. Ale držím mu palce, protože to nevzdává a bojuje. Znám pár lidí, kteří při podobném okénku vytrhnou kabel ze zásuvky a móóc se divěj, že ten noutbůk svítí dál!
Jak mama dodrbe neco s pocitacem anebo neco nevi..zapnu teamwiever a uz to davam do kupy..luis by potreboval nekoho podobneho..
Spis Tvou mamu:D
3em lidem takhle slechtim pc kdyz poklikaj na freeantivirus downloady...uzasna vec .
A timhle vypinam doma pixlu,dvd, popr pc vypnu kdyz na to zapomenu..
Hangarovi k udržení dobrých rodinných vztahů s maminkou!
Néé, srry, to byl pokus o ftip. Taky ten prográmek neznam, Hangare, pouč nás, dík!
Hope jsem trdlo.Taky ho používám.Vzdálená pomoc.Moc šikovný program.
TeamViewer je užitečný nástroj pro kompletní vzdálenou správu počítačů v lokální síti i přes Internet. Na vzdáleném spravovaném PC musí být spuštěn TeamViewer klient. Program také umožňuje chat a bezpečný přenos souborů mezi vzdálenými počítači.
Program je kompatibilní s VNC a klientskou aplikaci je možno spouštět bez instalace jako službu na pozadí.
doplněno 24.08.10 22:44:Zde je v češtině.
Jak sem psal: ,,Beno, Mařenko i další možná by bylo nejlepší
kdyby ste mi poradili kterejch 10-15 nejnutnějších nebo nejužitečnějších programů si mám nechat a ostatní bych odinstaloval a když bych si náhodou chtěl stáhnout nějakej novej tak bych se nejdřív zeptal vás na poradte.cz
Lujsi, ale musíš upřesnit, k čemu to počítadlo využíváš. Asi k vypalování CD a DVD. Ale někdo jen courá po netu, někdo na tom píše knihy, jiný skládá muziku, další dělá webové stránky...
Hopíku kdybys mi radši poradil co s těma přebytkama!.!.!
Hilfe patróónen
Tak udělej obrázek programů a zkusíme to. Nejlepší bude, když si otevřeš CCleaner, tam klikni na nástroje. Až se ti to otevře, tak klávesa PrintScreenSys Rq na klávesnici, pak otevři malování, tam dej Ctrl + V, uložit jako Jpeg nebo Jpg? (teď si nemůžu vzpomenout),ale to je fuk,tam to uvidíš a dej ten obrázek sem. Ten CCleaner si na těch nástrojích nech otevřený, odtamtud se bude vymazávat.
Marenko, my nemůžeme lujsovi říct, co si má odinstalovat a co naopak třeba nainstalovat. S většinou programů neumí zacházet. To chce někoho, kdo by si k němu třeba jenom na hodinu denně sednul a vysvětloval mu co a jak. To nejde říct - odinstaluj tohle a tohle a tohle, atd.
Beno asi máš pravdu. Když se nad tím zamyslím, tak já mu řeknu, ať si vyhodí nějaký program, který je dle méhou soudu na nic, a Luis si pak bude stěžovat, že mu nejde koukat na hvězdnou oblohu... např. Tohle fakt nemá asi řešení, já chtěla jenom pomoct.
Ty máš Canon foťák? Tiskneš z něho, jestli ne, tak bych vyházela všechno začínající názvem Canon. Vidíš, to je těžký, když nevím, co potřebuješ...
doplněno 25.08.10 15:43: Nebo na co je ten program?
Koukám máš NOD antivir, máš Avast, jestli se nepletu. Blbost, vyber si jen jeden. Jinak se mezi sebou mlátí.
doplněno 25.08.10 15:45:Pick Pik je nač?
Total Commander. Nějak nevěřím, že ho potřebuješ, resp. že s ním pracuješ.
doplněno 25.08.10 15:47:Vallen JPegger? To je co?
No právě v tom je kámen úrazu Luisi. Já bych ti mohla říct, co nepoužíváš, vyhoď, ale já se bojím aby sis pak nesáhnul do něčeho, s čím pracuje operační systém. To by ses pak už ani nemohl zeptat, co s tím. Náhodou ze SČ nejsi viď?
Mařenko, myslím, že kdyby Luis zkusil pracovat s TC, tak o něm do nákupu nového počítače nevíme...
Mařenko řešili sme to tady poradte.cz/... a tady poradte.cz/... obou diskusí ste se zůčastnila.
Nemam silu cist predesle odpovedi, ve zkratce odpovim:
.Net framework je prostredi pro beh/vyvoj aplikaci. Jedna se o nadstavbu nad operacnim systemem (v tomto pripade Windows) ktera v zasade ulehcuje psani aplikaci a prinasi nove prvky, kuprikladu bezpecnost. Autorem je Microsoft.
Tedy je naprosto bezpecne mit .Net framework nainstalovan a je nutne ho mit aktualizovany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.