Guláš příliš pálí, co s tím?

Od: Datum: 17.01.16 15:05 odpovědí: 7 změna: 17.01.16 17:51

Právě jsem dovařila guláš. Ačkoliv jsem do něj dala papriku, která je na sáčku uvedena jako SLADKÁ, pálí to tak, že to nelze jíst. Prosím, poraďte, jde to nějak napravit? Nerada bych vyhodila kastrol guláše nejméně za 1OO,-Kč a rodinu připravila o nedělní večeři. Děkuji za rychlé odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.01.16 15:11
avatar

Někde jsem četla, že přidat špetku jedlé sody,ale nevím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.16 15:15
avatar

já bych ho nastavila, např. lečem z konzervy - ale jestli pálí tolik, že se nedá jíst, tak to možná nepomůže... máte-li další maso v mrazáku, uvařte aspoň 3/4 nového a doplňte tím pálivým - zbytek pálivého rozdělte na několik dílů a dejte zmrazit, postupně přidávejte do gulášů...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.16 15:20
avatar

To, že guláš pálí je snad jeho vlastnost a proto je to guláš a jenom záměna papril toho zase toliko neudělá z toho jr guláš jen pikantní. Tak kvalitní pálivá paprika se moc sehnat nedá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.16 16:18
avatar

Já, za svoji osobu, bych slila tekutinu a nechala jen maso a cibuli zezdola, kapku naředila. Uvařila bych zvlášť kyselé zelí, zjemnila smetanou, podle potřeby zahustila a pak bych se tvářila, že je to záměr, segedýnský guláš. :-D.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.01.16 16:46
avatar

Trocha mléka to zjemní. Nebo k tomu dejte dost čerstvého chleba, nějaké to pivko, a ono se to dá.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.