Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příliš pálivý guláš - dá se zachránit?

Od: fanus* odpovědí: 17 změna:

dobrý den,

vařím guláš a dal jsem tam moc pálivé papriky. dá se s tím něco udělat?

spěchá :)

děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Do většího hrnce a zředit!?!?!?!?

lidka*
hodnocení

3x

Asi jsem přišla s křížkem po funuse. Ale odebrala bych část guláše a udělala z toho dvě porce a zamrazila. Zbytek guláše nastavila jíškou nebo zahustila hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě, případně nastrouhaným suchým chlebem. Ale už to nebude ono. A ten zamrazený guláš bych přidala do dalšího guláše, který uvařím bez pálivé papriky. Mám sice guláš raději s chlebem, ale pálivější by se dal sníst s kolínkama - ta by tu pálivost trochu srazila. *pivo*

doplněno 22.01.10 19:58:

Ještě mě napadlo - z toho zmrazeného udělat dobrou gulášovku. :-P

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Asi už jste po večeři, ale pro příště zkuste přidat buď sladký jemný kečup nebo smetanu. Tím se to trochu srazí. A po jídle, aby huba nepálila, je účinnější než zapití sníst banán nebo suchý chleba.

hodnocení

1x

Já osobně bych ho nechal uležet a pochutnal bych si na něm zítra k obědu. Potom bych šel na pár žejdlíků. Už jenom při tý představě se mi zbýhaj sliny . PŘEJU DOBROU CHUŤ!

hodnocení

1x

což takjle vyzkoušet uvařit brambory bez soli a zkusit z toho udělat neco jako vepřovo-bramborovej guláš. Brymbory by mohly do sebe něco vstřebat . . . *smich**ee**plac*Každopádně zkusit na malý porci bokem . . . že . .

lidus*
hodnocení

1x

Hrnek uvařených fazolí a sladká smetana nebo místo smetany sladký rajský protlak.Sice už to není guláš ale pomůže to.

kytka*
hodnocení

0x

to těžko ,zahustěte ho nastrouhaným chlebem ten trochu pohltí pálivost *pivo*a nebo prostě k tomu otevřete pivko a spláchnete to . Já miluji pálivé věci -mám totiž plechovou h.../už propálenou.

fanus*
hodnocení

taky mi to nevadí, ale přítelkyně brečí, že to pálí :)

já to spravím pivem :)

kytka*

přítelkyně ať si namaže chleba a vy budete mít jídlo na víc dní a je to!*placni*

kytka*

tak jak to nakonec dopadlo? Ta vaše večeře?*smich*

fanus*
hodnocení

nakonec jsem naředil, zahustil a dochutil. vařil jsem ho na zítra tak uvidím jak se rozleží :) každopádně všem děkuji za rady :)

kytka*

tak zítra bude mít říz to si pište *palec*,hmmmmmmmmm to bych si dala . Budu na Vás u oběda myslet.Dejte na něj kolečka cibule .mňam*pivo*

cyril*
hodnocení

0x

Zmiňovaný problém má zhruba dvě řešení.

1. guláš se pokusíme konzumovat tak jak je (čas od času nemusí být vnitřní dezinfekce na škodu i když slivovice je k tomu vhodnější)

2. za stálého míchání vylejeme zmíněný guláš do kanálu.

repak*
hodnocení

0x

Možná se pletu, ale přidat máslo (já vím, do guláše ...). Něco na to existuje.

hodnocení

0x

Tak co jak to dopadlo?

papene*

:DAsi stále chladí pusu žejdlíkama.*pivo*

doplněno 24.01.10 00:00:

;)Pro lujs návod na smajlíky máš ve vnitřní poště.*cteni**uf*

Papene bylo by možno popsat nejjednoduší postup jak vkládat ty pěkný obrázky co se jim říká SMAJLÍCI?

Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]