Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak vařit guláš a omáčky bez použití pšeničné mouky a škrobů? Děkuji
Asi vám jde o bezlepkovou dietu. Guláš můžete uvařit tak, že po změknutí masa jej vyndáte z hrnce a šťávu s cibulí (možno i s rajčátkem) rozmixujete. Cibule vám guláš zahustí.
U svíčkové stačí zeleninu rozmixovat. Ostatní omáčky bych zahustila hladkou rýžovou moukou
doplněno 30.07.15 15:56:I žitný chléb obsahuje z části pšeničnou mouku. Musel by to být bezlepkový chléb, ten je děsně drahý a do guláše zbytečný.
Co vím,tak guláš se zahušťuje chlebem a dělá to tak spousta lidí poradte.cz/... Lze použít i žitný...nebo dejte spoustu cibule a potom rozmixujte.
doplněno 30.07.15 16:36:otázka na mě působí,že tazatelka neví,že se zahušťuje chlebem a není poznat zda chce dodržovat bezlepkovou dietu či jen nechce používat mouku.Kdyby otázku napsala přesně,tak jí taky napíšu složení chleba![]()
Leda by si člověk upekl vlastní kváskový celožitný chléb. Zkusila jsem a už jiný nejím. Tedy ne že by tam nebyl lepek, je, ale je ho méně, glykemický index je nižší a vůbec je mnohem zdravější, než jakékoliv pečivo, které si člověk koupí. A ve výsledku s tím ani není moc práce a ani to není drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.