Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí - poměr TxBxS

Od: milli* odpovědí: 2 změna:

Chtěla bych se poradit ohledně skladby jídelníčku. Rozhodla jsem se shodit nějaké kilčo, na rady okolí jsem začala zapisovat do kalorických tabulek. Vypočítalo mi to, že bych měla mít denně příjem 6000KJ a 75g B, 183g S, 41g T. Jsem zvyklá více snídat, vždycky jsem byla typ spíš maso + zelenina, přílohám jsem moc nedala. Všude se píše o tom, jak přílohy a sacharidy všeobecně omezovat a naopak jak se po bílkovinách hubne. Nechci dělat razantní změny v jídelníčku, ráda bych jej postavila na naprosto běžných surovinách, tak abych se mohla najíst kdykoliv, kdekoliv, nevyvářela extra sobě a rodině... Nicméně když si sestavím jídelníček podle tabulek abych se vešla, přijde mi právě, že bílkovin mi to nabízí děsně málo a naopak moc sacharidů.

Např. včera jsem posnídala větší tmavý rohlík (80g) se šunkou (25g) a sýrem (35g). Vstávám o víkendu později a brzy obědváme, k svačině jsem měla tedy jen pár meruněk. K obědu brambory (150g) a papriky zapečené plněné směsí sýrů a jogurtu. Odpoledne jsem měla bílou Hollandii a 2 bebe sušenky a už jsem měla vyčerpány všechny B a zbývaly mi S. K večeři jsem tedy měla fazole s dušenou paprikou a rajčaty. K jídlům si dávám syrovou zeleninu, té mám dost. Necítím hlad, jídlo mi naprosto stačí, jen mám pocit, že se prostě cpu sacharidy a nevím, jestli je to správně.

Dnes mám k snídani ca 80g tmavého toustového chleba, opět šunka (50g) sýr (50g). K obědu pečená kuřecí prsa 120g a brambory. Podle kalkulačky mám vyčerpáno 70g B ze 75. Sacharidů a tuků mám však na rozdávání.

Tak nevím, co dělám blbě. Opravdu mi 2 plátky šunky a 3 plátky sýra a normální porce kuřecích prsou nepřijde jako extrém, na druhou stranu 300g brambor opravdu nesním.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

V první řadě by mě zajímalo, proč 6000kj, to je necelých 1500kcal a to je opravdu hodně. Za druhé nejde ani tak o kalorie, jak o složení stravy. Nevěřte tomu, že po bílkovinách se hubne. Bílkoviny silně zakyselují organismus a tělo si s tím neumí poradit, takže ty škodliviny ukládá do tuků...prostě nejsou zdravé. Svou stravu byste měla zaměřit na zásaditou, pak budete hubnout, i když budete jíst víc. Neříkám, že 30deka masa denně si dát nemůžete, ale starvu si musíte pěkně poskládat. Každé jídlo by mělo obsahovat bílkovinu, sacharidy a vlákninu, takže ta příloha je nutná a k tomu hodně zeleniny nebo ovoce. Jíst často 5-7x denně a po menších dávkách. Na chleba nebo pečivo zapomeňte, stejně jako na sušenky - vysoký glykemický index, rychlé cukry, taktéž omezit mléčné výrobky. atd atd atd - v pravo nahoře použít vyhledávání, stejné dotazy, moře odpovědí...

poradte.cz/...

hodnocení

0x
Poslechněte si Petra Havlíčka,velice zajímavé a poučné.Snad Vám to pomůže...Je nutné si v hlavě utřídit myšlenky a přestat počítat kalorie.
doplněno 26.07.15 12:52: video.aktualne.cz/...
doplněno 26.07.15 15:43:

Jak jíst zdravě a netloustnout : hobby.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]