Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Je tím myšleno ložní prádlo. Byl jsem u zubařky v čekárně a než jsem šel na řadu, nejdřív dvě a později všechny čtyři ženštiny, se tam dohadovaly, jak která často převléká ty cejchy. Zvláštní, když začaly, tak to bylo na 5-9 týdnech a ke konci, když se začaly předhánět, která je čistotnější, se to zastavilo na týdnu. Tak nevím, kdyby ještě přišla pátá, jestli by to neskončilo ještě před veekendem? Tak, jak to máte s tím převlékáním vy, přátelé. Já to nesnáším a tak mi to dělá dcerka asi do měsíce. Určitě vždy, když přijede. Už si to nedělám, protože mi to stáhla i když jsem jí řekl, že jsem si to měnil před týdnem. Může v tom mít někdo nějakou vášeň, nebo dokonce posedlost?
Převlékám, když je potřeba, pravidelný čas nijak nemám. Kdy to je? To už tak nějak hospodyňka vycítí. A i když není ložní prádlo na první pohled nijak špinavé, člověk zatouží po změně a chce zase vidět puntíky místo proužků.
Není to nic náročného.Vzpomínám na doby namáčení prádla v neckách, vyváření v kotli, praní ve vířivce, ždímání v otáčivé ždímačce /ta, mrcha,poskakovala, když nebylo všechno srovnáno, jak chtěla!/ a máchání v kotli a ve vaně. Pak se ještě vařil škrob, žehlilo se, předtím se občas prádlo muselo nakropit. Věšelo se po dvoře křížem krážem. To byla práce.
Dneska to šoupne člověk do automatky a může si jít dělat něco jiného. Je to pohoda.
Jinak babičce peru každý den. Vždycky mokré, tak 2 x do týdne i hnědý bonus. Dostala jsem po jedné zesnulé balík starého povlečení, není to nic moc, musela jsem si ho pospravit, doplnit knoflíky, ale jsem za to vděčná. Nyní v zimě to špatně schne a tak jsem ráda, že mám dost na výměnu.
Ale do Vánoc ještě vyměním povlečení i nám, ať prospíme ty svátky v čistém. Jaga.
Já jsem chlap, ale tak ten měsíc, někdy dýl to vydrží. Když se člověk před spaním vykoupe, tak nevidím moc důvod to měnit častěji. Co může být problím je, že se mastí polštář, pokud si člověk aspoň obden při koupání nemyje hlavu, nebo když má příliš silnou peřinu a potí se. Jinak to ten měsíc, dva vydží v cajku.
Máma si měnila povlečení po 7-14 dnech, babička co si pamatuju taky tak nějak podobně.
Také měním cca 1x za měsíc, ale člověk musí být flexibilní občas mám na peřině kakao z večerního dýchánku s knížkou, tak to jde hned; u světlejšího povlečení (prostěradla) je po pár týdnech už vidět, že není nově povlečené... jinak převlékání postele nesnáším, když už je prostěradlo dole, tak vytáhnu vysavač a vysaju matraci, když už je venku vysavač, tak vysaju celý byt, a když už je byt vysátý, tak co bych rovnou nesetřela podlahu, a když už mám stírat podlahu, tak předtím rovnou setřu prach, ne?! A je z toho týdenní úklid
Po přečtení titulku, mi přišel do hlavy vtip: Atranka říká Eržice: "Eržika, čuj, strašně ti smrdí ****." "Aranko, ďakujem ti za info. Budem robit menšie kroky." Aby se neřeklo, že neodpovídám k věci, tak co 3 týdny. Současně vykoupu Dorku, která spává se mnou. V létě nebo podle potřeby častěji. A taky, při té příležitosti, šmrcnu okna.
Na totéž se mě kdysi ptala stará babka, senilní sousedka. Říkala, že už má cíchy 7 týdnů a furt jsou dobré. Zlatá babička! Cigošům, místo ní, visí cíchy na sušáku z okna stále. Buď stejné nebo jiné, ať prší nebo padají psi a ježci.
Rádi spíme v čistě povlečném a zároveň mám automatickou pračku a žehlím ráda, takže mi povlékání postelí nedělá problém, je to práce na max 10 minut, co se dá zvládnout při koukání na večerní zprávy. Ideálních je pro mě interval tak 14dní, někdy se protáhne na víc, ale déle jak 4týdny povlečení nemáme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.