Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často měníte povlečení?

Od: koalka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý večer, teď jsem si přečetla článek na novinky.cz a zajímalo by mě,jak často si měníte ložní povlečení?

novinky.cz/...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

1x za měsíc

Dobrý večer. 1x za měsíc, jinak dle potřeby. Třeba v době nemoci častěji. Diskuze o tom zde již byla, viz:

poradte.cz/...

lidus*
hodnocení

3x

Již víc jak 30 let pravidelně každý měsíc, vyndám matrace, vyluxuju rošty i matrace.

pt®
hodnocení

2x

počtěte si, už se to tady řešilo: poradte.cz/...

hodnocení

1x

Ono to asi záleží na tom, kdo v té posteli spí a jak se potí. Já jsem ve své posteli sama a abych pravdu řekla, nepíši si do kalednáře, kdy jsem vyměnila povlečení. Prostě ho vyměním, když se mi chce ho měnit. A spíše je to z toho důvodu, že už mne přestane bavit spát v růžových kytičkách a mám "chuť" na žluté...*smich*. Ale jak říkám, spím v posteli sama a vím, jak udržuji osobní hygienu. Ale já třeba miluji právě to úplně čisté, právě vytažené ze skříně. Nemusím ho mít "zaprděné", aby se mi dobře spalo. Ale příznám se, že jsem si tuto otázku nikdy nekladla, až nyní, po přečtení dotazu a odpovědí. Takže až příště převléknu, zapíši si datum...

koalka*
hodnocení

Já jsem si tuto otázku taky nikdy nekladla,až po přečtení článku. A mám to podobně...povlečení vyměním až se mi chce. Od teď si taky zkusím zapsat do kalendáře a uvidím. Ale čerstvě povlečené ložní zbožnuji,to je fakt,ale to neznamená,že ho budu měnit několikrát do měsíce.

hodnocení

1x

Rozhodne minimalne jednou tydne. Kazdopadne ja to nedelam, tak mi to nevadi.

koalka*
hodnocení

tak to obdivuji vaši ženu a taky ta spotřeba vody musí být velká,když se pořád pere povlečení a do toho oblečení...

1x za 14dní

Mi ten odkaz nefunguje *plac*

doplněno 10.01.13 11:46:

Díky, přečetla jsem a vzpomněla jsem si, jak asi před rokem v Británii udělali průzkum, jak často si muži mění spodní prádlo. Tedy spoďáry. Už sice nevím, ale dost procent dotázaných mužů obracelo spodky v půli týdne naruby a dál je nosili. :D Já měním povlečení co 3 týdny. Spací tričko co druhý den, kalhoty po třech dnech. *hi*

koalka*
hodnocení

když odkaz nefunguje,tak jedině ručně najet na novinky.cz kliknout nahoře na žena a je to včerejší článek

korina*

já ač je to pro někoho nepochopitelné , ale taky převlékám za 8 až 10 dnů. před štědrým dnem jsem vše převlíkla, vyprala a usušila. hned ráno vyžehlila. A dnes už mám převlečeno opět asi čtyři dny. Miluji naklizeno , ložnici specielně. Vím že to někomu přijde ujeté , ale prostě to ráda dělám a nejenom převlíkám vubec domácnost musí být jak z cukru.Na chatě to samé a tam vubec mohu pustit fantazií a vše mít vyzdobené a načinčané. Dříve když jsem byla mladá a měla tři malé děti jsem se za celý den nezastavila aby to vše bylo dle mých představ. Jedna moje dcera je to samé a ještě jí zbyde čas na bazén, hry s dětmi a s mužem na kolo.No nic to je každého věc jak to komu vyhovuje.

lidus*

Pro "holky" co podle mého ten úklid moc hrotí-domácnost tedy byt nebo chalupa slouží mě a ne já jim. Vánoce jsou svátky klidu a ne úklidu, když mrzne a chřipka je na spadnutí nemusím nutně mýt okna a pak padnout na hubu. Já mám také ráda uklizeno a koupelnu a WC umyju klidně ob den když mám pocit, že je to třeba, byt vyvoním levandulí nebo vanilkou a nevysávám před a po návštěvě pokud to zrovna není vnučka co mi v obýváku vysype pytlík křupek. Dlažbu v kuchyni bych mohla stírat i 3x denně-zkuste si sednout na invalidní vozík a vařit ale denně zametu a vytřu pouze jednou týdně. Občas chodím ke kamarádce kde se bojím dotýkat naleštěných klik, dát si kávu v obýváku který na mě působí jako by tam nikdy nikdo nebydlel, jíst tam sušenky to bych si už vůbec nelajzla, když příjde ona knám říká u vás je vidět, že se tu žije a že jste tu šťastni i když máte nábytek 30 let starý. Takže já mám ráda pořádek ale nejsem otrok svého obydlí.

hop®

1x za 3měsíce

Liduš, napsala jste to dobře. Byt má být především domovem, ve kterém je nám dobře, nikoli bydlením, kterým se budeme hlavně chlubit... *palec*

doplněno 10.01.13 22:09:

Ještě zkušenost z práce - občas u zákazníků vyměňuji "sporáky", u těch plynových, postaru připojených, nelze prostor pod ním či za ním uklidit bez "odborné" demontáže. A je samozřejmé, že nějaký ten nepořádek se tam vždy za pár let nastřádá. Téměř všechny hospodyňky se vždy omlouvají za ten "hroznej bordel", tak se všechny snažím uklidnit, že je to běžné, že je to aspoň důkaz, že nenechávají manžela a děti hladovět... :)

Některé "pečlivky" dokonce sporák po demontáži (před odvozem do sběru) pečlivě očistí, aby je sousedky nepomluvily... *smich*

Pěkně jste to napsala a naprosto s vámi souhlasím. *palec*Známí si postavili nádherný dvoupatrový dům, pěkné schody, podlahy (koberce), prostě opravdu nádhera. Jenže bydlí jen ve třech místnostech, které neustále uklízí. Do druhého patra se nesmí, protože "by na schodech byly ťápoty" - přesto ty schody myjí každý den. Všechno se musí po použití uklidit - ať se musí umýt hrnek po vypitém čaji nebo utřít rukojeť na troubě po pečení. Nevím, přijde mi to, že někteří to zbytečně přehánějí a myslí si, že když týden nebudou takhle uklízet, tak se u nich nebude dát žít a "lidi si budou povídat, že jsou špindíry". Je to škoda, když někdo nedokáže rozeznat, co je důležité (čas s rodinou, koníčky, vzdělávání se v něčem novém...), a co je naprosto nepodstatné (obtisk ruky na kachličce v koupelně)..*zed*

hop®

1x za 3měsíce

Babčo, s tím spodním prádlem jste mi připoměla jednoho kamaráda, který když mu došly čisté trenýrky, tak se vydal do prádelního koše a z těch špinavých vybíral ty nejčistší, ještě použitelné... *smich*

...anebo vtípek z jedné scénky - příkaz zněl, aby si všichni vyměnili trenýrky, dotaz zněl "a kdo s kým?"...

doplněno 10.01.13 20:09:

P.S.: zkusím dát opravený ODKAZ ...

korina*

chtěla bych těm dámám , které píší že byt nebo dum je k bydlení a né na předvádění že s nima naprosto souhlasím a i když nade vše miluji čisto a pořádek nepovyšuji to nad útulné bydlení , kde je všem dobře. Mám pět vnoučat a dvě z nich jsou u nás velmi často a nikdy kolem nich nelítám s hadrem , ale počkám až si je rodiče odvezou a pak se pustím do uklízení. U nás je dle mých přátel pohoda a všem je tam dobře. Na nějaký ten drobeček nebo špinavé nádobí nekoukám , ono se to samo neuklidí a já si potom dám vše do pořádku.nám babička vždy říkala kdo má čistý dům , má i čisté svědomí a jaký máš pořádek doma , takový máš i mezi lidma. atoho já se držím celý život.

hodnocení

0x

1x za 14dní

Jedenkrát týdně, max. 1x za deset dní. Němci si prý výměňují ložní povleční cca po 4 dnech, holt jsou čistonější... Ale většina lidí, co znám osobně, si mění 1x týdně.

lidus*

limoska to fakt myslíte vážně, že převlíkáte každý týden tedy 3x-4x v měsíci? I když dnes už snad všude pere automatická pračka a spousta povlaků se nemusí škrobit a žehlit, neumím si představit, že trávím čas převlíkáním postelí. Jsem maximálně ochotná při nemoci nebo zapocení převléknout dřív polštáře, proto taky u kvalitního povlečení bývají na 1 povlak kapny 2 povlaky na polštář. Lidi co znám já převlíkají každý měsíc nebo někteří ještě týden přidají. Ale já jsem rarita, já dřív taky myla okna 5x do roka a dnes už vím, že 2x to úplně stačí a na chalupě klidně i 1x za rok.

pb®

Tak já okna třeba myju velmi často, protože mě to baví. Když se mi chce, tak klidně i po měsíci. Protože když je myju často, tak je jen postříkám Clinem a otřu suchým hardem. Mám v baráku asi 16 oken včetně balkonových a prosklených vchodových dveří. Kdybych myla 2x do roka, nechám na tom ruce. Před Vánoci jsem umyla 9 oken během ani ne hodiny a pak jsem znuděně čekala, než se mi doperou záclony. Ale on má ty intervaly nastavený každý jinak. Nedávno tu psalo jedno dítko, že rodiče po něm chtějí mýt koupelnu a luxovat jednou týdně a prý to 1x za 14dní stačí. Já kdybych 14dní nevytřela, nevidím přes bordel podlahu.

hop®

1x za 3měsíce

Mýt okna je zbytečnost!

V létě jsou stejně stále otevřená a v zimě nejsou vidět, protože je venku pořád tma... ;)

Lidus asi není prasátko. U nás vytíráme (uklízíme) podle potřeby, ne podle datumu. Ale víckrát než 1x za 14 dní je to málokdy... Okna? Tak 2x za rok.. a světe div se - dá se přes ně dívat a netrvá to půl dne.

hodnocení

0x

1x za 14dní

Čas od času, když se nad něčím pozastavím a dcera řekne: To je otázka priorit.*hej* Má pravdu, je to tak. Každého dělá šťasným něco jiného. Vidí smysl života v něčem jiném a my se z téhož můžeme osypat. Pro někoho je smyslem života naleštěné schodiště, pro někoho vidět svět a pro jiného 10 dětí. Každý jsme úplně jiný a jen díky toleranci se tomu druhému nesmějeme, jen se divíme. *sok*Někdo tady psal, že má rád měkké povlečení z aviváže. Já miluji naškrobené, rachotivé. Mám ráda i kapesníky naškrobené. No, viděli jste to někdo někde?!:D

fiik*
hodnocení

0x

My doma měníme povlečení jednou za 7 dní... Já to musím měnit i z důvodu mé alergie na roztoče... jednou jsem měl povlčení staré nějak 14 dní a nemohl jsem v tom spát... takže jednou za 7 dní a vyprat na 95°C a je vymalované :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]