Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám několik let hodně velké problémy s akné a už několikrát jsem slyšela, že na něj zabírá ubní pasta, je to pravda? Jinak zkouším asi 5 přípravků doporučených od kosmetičky a nic mi nezabírá, tak nemáte nějaké dobrý tip?
ano, mi zabírá na občasné akné zubní pasta Paradontax. Je protizánětlivá bylinná pasta, proti zánětu a krvácení dásní. Lehce potřu. Zkus si koupit též nějakou bylinnou. Nebo místo drahých mastí zkus parkrát denně postřikat klasickou dezinfekcí z domácí lékarničky, akorát pozor barví do žluta nebo oranžova. Další možnost je často dezinfikovat akné ústní vodou
Dobrý den! Nejlepší je koupit si na vysušení pudr Aknepur z lékárny, doporučují ho i kožaři. Zubní pasta sice též vysouší, ale může dráždit. Plácat na sebe různé masti a čekat, co to udělá, to bych nedělala. Je to dost drahé a můžete si i dost uškodit. Akné má několik různých příčin, každá se léčí jinak.
Co vám pomůže, to musí posoudit kožař, dávala jsem sem k podobnému dotazu odkaz na článek prim. Křemenové, naší odbornice na akné. Mrkněte na to. poradte.cz/...
Prim. Křemenová pracuje ve Vinohradské nemocnici v Praze 10, na Dermatologické klinice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.