Bojím se, že jsem těhotná

Od: Datum: 10.07.14 20:17 odpovědí: 13 změna: 11.07.14 11:08
Dobrý den, mám strach, že jsem v tom. S přítelem si vždy dáváme pozor, nenechávám ho dokončit to do sebe, ale asi před 14 dny to uplně nestihl a trochu se do mě udělal. Neřešila jsem to, protože beru antikoncepci, ale přijde mi že se mi nějak nafouklo břicho a mám citlivější bradavky a taky se mi zdá že víc chodim čůrat, nevím, možná sugerace. Možná je to tím, že za týden mam dostat menstruaci, občas mě bradavky bolí ale takhle nafouklá jsem nikdy nebyla. Špatně mi není ani nic podobného. Zas si říkám, že tak rychle se břicho nenafoukne a být těhotná už dýl taky asi být nemůžu, protože na začátku června jsem normálně měla menstruaci a teď jsem si jí oddálila kvůli dovolené. Jsem z toho nesvá, probouzet se ráno s nafouklým břichem a mít ho tak po celý den když jsem jinak plochá. Nebolí mě, nemám ani křeče ani nic takového.. Můžu být v tom nebo se zbytečně stresuju? Diky za všechny odpovědi :)
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.07.14 20:19
avatar

pokud beres i HA pravidelne , mala pravdepodobnost otehotneni , ale kdo vi zkus test a budes vedet...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nikolkatol
Datum: 10.07.14 20:29

Řekla bych, že je to pouze vedlejší účinek oddálení menstruace - není to totiž přírodní, oddalovat ji. Tělo se s tím musí smířit, proto může reagovat takto. A uvědom si, že když bereš HA, navozuješ si tím v těle prostředí podobné těhotenství, proto mohou bý bradavky citlivé, nafouklé břicho i jiné příznaky těhotenství. A nebo ze strachu si tyto příznaky přivoláváš. Chodit čůrat můžeš také kvůli nadbytku tekutin, nebo např. citron je močopudný, nebo jen kvůli studeným nohám, nebo jsi někde prochladla. Když se budeš stresovat, nic nevyřešíš. Počkej, jstli přijde následující menstruace. Když ne, zajdi si k doktorce.

Přeji pevné nervy.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pohadka
Datum: 10.07.14 21:32

Tedy já vůbec nevím co řešíš, když bereš antikoncepci? Pokud ji bereš, tak jak se má a nevynechala jsi ani jeden prášek z platíčka, tak se není čeho bát. Pokud i tak máš obavy, tak si radši udělej těhotenský test, abys byla v klidu...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.14 10:03
avatar

"Není se čeho bát" - to je hovadina, záleží na spoustě dalších věcí. Žádné prášky nejsou 100% a znám odst holek, co otěhotněly přes prášky. Jen poslední rok to jsou dvě, oběma selhala antikoncepce z důvodu nachlazení.

doplněno 11.07.14 10:52:

V tom případě by bylo vhodné napsat, že Vám nikdy neselhala - než uvádět výroky "není se čho bát" a "nevím, co řešíš" jako pravdivý fakt.;).

doplněno 11.07.14 11:54:

HA může selhat i "normálně", prostě není 100%. Tím pádem přes HA mimo nachlazení, atb, průjmy apod. otěhotnění 1 žena ze 100, což je málo, ale možná je tazatelka tou jednou jedinou.

I já se bála, když jsem ji užívala. Takže stále není pravdou, že se "není čeho bát".

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pohadka
Datum: 11.07.14 10:19

Já netvrdím, že je antikoncepce 100% spolehlivá, vím, že je vždy nějaké procento žen, které i přesto otěhotní . Já jen mluvím ze své vlastní zkušenosti. Bohužel Vy máte ve svém okolí ty smutné případy otěhotnění a tak mluvíte zase ze své zkušenosti. Já brala dost silná antibiotika i třeba 3 měsíce v kuse a nikdy jsem se přitom nechránila ještě nějak jinak. Jenže kdo ví... třeba je můj přítel neplodný a je také možné, že i klidně já a nebo... moje antikoncepce to vydržela ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pohadka
Datum: 11.07.14 11:08

Ale řešíme konkrétní případ této holčiny. Nepsala, že by v poslední době byla nemocná, brala antibiotika, měla střevní potíže nebo si zapomněla vzít prášek atd. Takže mé výroky si myslím v tomto případě jsou na místě. To by se pak mohly bát všechny ženy, co berou antikoncepci, že by mohly být těhotné a k čemu by pak vlastně byla. Na tyto otázky neodpoví nikdo lépe než těhotenský test nebo gynekolog. Určitě doporučuji pro klid si test udělat, neříkám, že já jsem si ho nikdy s antikoncepcí také nedělala ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 10.07.14 21:41
avatar

Dobrý den, jste stále na té dovolené a tedy v jiném prostředí a s jiným způsobem stravování?

Ještě jíte jinak, než doma? Jak chodíte na stolici? Zdravím!

https://www.poradte.cz/nejen-…eny/7326-nafoukle-bricho.html

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.07.14 06:08

Gratuluji maminko. Za dalších 14 dní rodíte. Přeji hezký den.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ivik®
Datum: 11.07.14 08:22
avatar

Jestli jste brala HA nepřerušeně kvůli dovolené,tak se nedivím, že máte břicho nafouklé.Kdysi jsem to také udělala a to byl tanec!Tělo na to není zvyklé a byla jsem nateklá celá, ne jenom břicho.Už bych to nikdy neudělala, rozhodí se tím cyklus a tělo si neví rady.Myslím, že vaše obavy z těh.jsou zbytečné.-)

Ohodnoceno: 1x
 
Od: honzajs
Datum: 11.07.14 08:54

Udělej si test, zajdi na gyndu a v případě pozitivního si nech předepsat potratovou pilulku za 3000-4000 Kč...
Brutální řešení, ale účinné.

No tak bys měla na dovolené měsíčky...jsou i horší věci, třeba exekutor nebo aids..vy jste baby praštěný

Ohodnoceno: 0x
 
Od: anonymous
Datum: 11.07.14 09:07

Já mám za to, že když holka bere antikoncepci, už se nemusí nijak jinak chránit pokud má stálýho partnera a nechat ho do sebe udělat je běžná věc. Ehm, no tak to už bych byla nejmíň tisíckrát těhotná. To jsem jenom já nenormální nebo je to novej poznatek v užívání antikoncepce? Heh, k čemu by pak jinak byla. OMG

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dery®
Datum: 11.07.14 09:31

S tím souhlasím, taky beru antikoncepci a určitě neprovozujeme s manželem přerušovanou soulož. Kdyby byla nespolehlivá, už máme doma celou školku dětí :-D
Sice se říká, že tato antikoncepce je "jen" na 98-99% spolehlivá, ale to jedno až dvě procenta dělají ženský, který ji neberou poctivě, popř. si její účinek ovlivní antibiotiky apod. (pak spolehlivá není). Pokud je ale braná stoprocetně, není se čeho bát.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dery®
Datum: 11.07.14 09:29

Pokud bereš antikoncepci poctivě, není se čeho bát.
A pokud chceš mít jistotu, kup si těhotenský test. Stojí cca 30-40 Kč a např. v Mammatestu od GS jsou rovnou dva testy v balení. A dá se dělat už od prvního dne očekávané menstruace, tzn. od prvního dne, kdy bys měla mít očekávaný menses, bude výsledek testu objektivní.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.