Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetování vs strie

Od: monster* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, je mi 15 (čerstvě) a už asi tři roky mám strie - na stehnech, na bokách a na zadku (jů, já to tak pěkně vypsala, jako kdybych se tím chlubila :D).

No co si budeme povídat - neštve mě to, ale rovnou mě to naprosto neskutečně moc SERE. A nejhorší na tom je, že za to nemůžu, že ani nevím, jak se objevily, a když koukám po lidech (už si připadám jak nějaký úchyl... jde kolem mě holka s klukem, oba v plavkách, a já sleduju tu holku - navíc na ne zrovna obvyklých místech, mě totiž nezajímají její vlasy nebo jak je nalíčená, ale její boky, prdel a stehna :D :D), samozřejmě u nich nic nenacházím (všude čtu, že si každý stěžuje na strie, že je má snad každá holka, že k ženě patří... ale když jednou za sto let jedu k moři, jen já mám ty nechutný nevim-jak-to-nazvat-abych-zas-nebyla-sprostá na nohách. Nikdo jiný ne (možná jen staré ženské, co už mají děti...), fakt jsem si toho nevšimla a to koukám po stehnech všech okolo jak idiot. :(((( Byla jsem na lejzru (2x!), používala různé krémy.. už nejdou tolik vidět, ale víte vy co? záleží na osvětlení... někdy nejsou vidět vůbec a já se cítím strašně šťastná, že na mě nikdo nebude čumět, že co to mám na nohách... a jindy jdou vidět příšerně moc, že bych se radši na místě podřízla, abych už ty pohledy ostatních a sebevědomí na nule nemusela snášet. Když na mě někdo čumí, čumím na něj taky a chci vraždit pohledem. :)

Teď jak tohle píšu, tak pláču. :/ Za své doby jsem se do nich i řezala nožem. (To jsem si strašně pomohla. :DDDD :(( )

Před nedávnem jsem narazila na netu na slečnu jménem adriana indiana křečková. :) Má hodně tetování a mě tak napadlo, že vypadáme podobně... a já bych si nějaké to tetování taky mohla udělat - na strie, aby tolik nebyly vidět. Jenže vůbec nevím, jestli by to skrylo...

Tetování bych si mylsím mohla mít už teď - rodiče ví, že mě ty strie dost štvou a asi by neprotestovali, kdyby měli konečně šťastný dítě, co se nestydí nosit kraťasy a plavky. Ale zase si říkám, že ty strie nemám ještě tak dlouho a třeba se stane nějakej zázrak a vyblednou, až zmizí, třeba s pomocí hubnutí (rozhodla jsem se zhubnout 10 kg, držte mi pěsti :)), časem, nebo tak... a potom by mě mohlo mrzet, že jsem vyhodila peníze do tetování, i když strie už skoro nejsou vidět. A mně se tetování ani moc nelíbí, ale fakt, uznejme, je to hezčí, než ty.. grrr. :(

Otázky tedy sou:

můžou strie ještě vyblednout? (po cca 3 letetch)

zakryje tetování strie? Jsem ochotná si nechat vytetovat na nohy třeba i barevnou polonahou rusalku, aby to nebylo vidět. :D :D

neznáte nějaký supr čupr krycí makeup na ty nejzávažnější nedostatky pleti? Já používám makeup cover od dermacolu ale nekryje zas až tak dobře... na obličej to nepoužívám vůbec, jen na ty strie, abychom si tedy rozumněli :) Na obličej mi stačí korektor :) (kdybych měla i akné, asi skočim z mostu O.o :D)

co si pomyslíte, když vidíte mladou patnáctiletou školačku v plavkách/kraťasech se...

a) ...striemi všude možně, někde malými, jinde velkými, někde růžovými, jinde červenými, ...?

b)...tetováním?

DĚKUJU STRAŠNĚ MOC :3 :3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

poradte.cz/...

A co se týče mého názoru, myslím, že je lepší mít strie, než si unáhleně nechat udělat tetování a pak toho po zbytek života litovat, nehledě na to, že by ses musela nechat potetovat poměrně dost. Mně osobně se tetování moc nelíbí a na takovýchto místech vůbec ne.

Kolik lidí, tolik názorů - mně se naopak tetování dost líbí a zvlášť na těchhle místech :) ale musí to být tetování estetické a kvalitní, což znamená drahé. Nicméně pokud je ti 15, tak do toho ještě mají dost co mluvit odiče.

Ano sto lidí,sto názorů. Tak i já přikládám jeden. Tetování ani piersing se my na ženách vůbec nelíbí. Nebojím se ani použít termín,že se mi to přímo hnusí. A to nejsem starý dědek.

lucka321*
hodnocení

0x

Upřímně bych to tak nehrotila. Znám holky v tvém věku, které je mají. Možná ale jestli to není váhou nebo postavou tvarou hrušky? Je to možné? Kdyby si třeba zhubla tak by mohli jít i ty strie no ne?

myse*
hodnocení

0x

každý má nějaký komplex... no a ty máš strie, no a co?

nauč se s tím žít, nikdo není dokonalý. Prostě si na to zvykni, nauč se mít ráda sama sebe a svě tělo. Na striích svět nestojí a věř mi, nikdo se ti za ně nebude smát a s největší pravděpodobností si jich ani nevšimne...

Přitáhni pozornost na něco jiného co máš pěkného a neboj se - hlavu vzhůru! Je krásně, mazej na plovárnu!

Umíš si představit jak bys asi potetovala celou pr.el, stehna a břicho? necháš si tam vytetovat kytkované kraťasy nebo co?

Navíc mám pocit, že to bude stejně vidět, prostě kůže je jiná.

A představ si, jak to bude vypadat až budeš jednou těhotná, pak budeš mít vytahanou kůži a možná ještě větší strie než dnes... a ANI PAK ŽIVOT NEKONČÍ!

Jsi určitě hezká holka, tak to prodej!

hodnocení

0x
Trošku si myslím, že ty tvé strie vidíš hlavně ty a ne tvé okolí a stydíš se úplně zbytečně.. Sama říkáš, že záleží na světle. Myslím si, že když pozoruješ ostatní slečny a žádné u nich nevidíš, neznamená to, že žádné nemají. Musela by ses podívat sakra z blízka a to by si mohl někdo vážně myslet, že jsi divná ;)
Má je hlavně na bocích i spousta chlapů a ani často neví, že se tomu tak říká, protože to neřeší a přijde jim to normální. Nebo je mají na rukou po posilování či na zádech. Rychlý nárůst svalové hmoty a kůže to nestihne probrat.. Bráchovi jsem to na sobě musela názorně ukázat a vysvětlit.. Ani by to nevěděl a i spousta dalších chlapů mi potvrdila, že se my holky zbytečně moc řešíme.
Jednou jsem viděla na koupališti krásnou holku s moc pěknou postavou jen jak byla opálená, v určitém úhlu se jí popraskaná kůže leskla a jizvičky byly vidět. Chovala se přitom velmi sebevědomě a u pánského osazenstva měla velký úspěch.
Takže to neřeš, smíř se s tím, nauč se mít ráda takovou jaká jsi a neblbni s tetováním, obzvláště pokud se to ani nelíbí! Jednou bys toho mohla litovat a nepůjde to vrátit! Kdyby se ti líbilo, nechala bych si ho alespoň udělat naopak na část těla, která se mi líbí.. Tetování přitahuje pozornost a já bych chtěla, aby se dívali tam, kam chci ;)

hodnocení

0x

Neznám jediného člověka, který by po zbytek svého života vážil tolik, jako v patnácti letech. Člověk prostě nabyde, a to nemusí být tlustý. To nabývání v postavě se samozřejmě děje hlavně tam, kde jsou strie, od toho se tvoří. Co tím chci říct: jestli chceš tetování, tak minimálně poloviční velikosti, než bys ho chtěla doopravdy mít. Protože bude růst s Tvými boky.

A co si pomyslím? Tetování mne nechává chladnou, pokud to není něco hodně originálního, ale to už dneska člověk těžko najde. Strie na lidech nevnímám, vůbec si jich nevšimnu.

Nehroť tolik vzhled, to akné, se kterým bys Ty skočila z mostu, mám už xx let, a taky žiju šťastně a spokojeně... až do smrti :-D až tě přejde ta bláznivá forma puberty, která se na mě z Tvého dotazu vesele směje až tady u mě na monitoru, tak snad pochopíš, že jsou důležitější věci. Jasně, něco chce ženská ubrat, někde přidat, ale trápit se tím? Ne-e, na to se mám moc ráda ;)

julicunda*
hodnocení

0x
Ahoj :) já mám 19 let a asi před rokem se mi udělaly strie. Měla jsem na ně zaděláno už delší dobu, ale nic jsem s tím nedělala, protože jsem nevěděla co to je a odjakživa mám na stehnech takovou divnou kůži, takže mi to přišlo snad i normální. Tohle se zaclo objevovat když jsem jednu dobu strašně rychle vyrostla. No a asi před rokem a půl jsem měla úraz páteře, takže jsem nějakou dobu nemohla sportovat a k tomu stres ze školy a tak jsem trochu přibrala a už to bylo. Mam je na bocích, stehnech a na kolenních jamkách. Zatím jsem ještě neměla čas jít na koupak, ale až tam budu, tak to budu řešit co nejmíň. Každopádně úplně chápu, že tě to dost štve. Já jsem prohledavala instagram a každá ženská, která tam měla strie měla hned další fotku se svým dítětem po porodu :D a taky se dívám uchylně po lidech :D.. Akorát se s tím víc a víc vyrovnavam, takže mi lidi začínají být celkem jedno :D když je někdo nemá a má nádhernou kůži, tak mu přeju (..aby je nikdy neměl samozřejmě :D) a když je.někdo.má nebo má něco jinyho tak co bože..má určitě milion jiných předností. Kdyby se.svět smrskl jen na máš strie/nemáš strie tak by to bylo dost idiotský :D mají je i některé moje spolužačky na střední. Já to mám i v genech po mámě (má je i moje sestra). Má je dokonce i moje sestřenice, která je hodně hubená. Mě asi za měsíc nebo dva vybledly, ale.i tak je radši preventivně mažu. Koupila jsem si v dm drogerii kokosový olej od značky alnatura. Stojí tak stovku, najdeš ho mezi potravinami. Mažu se tím a kez bych o tom věděla už v dětství když jsem měla suchou kůži nebo když mi začínaly strie. Tak do 15min se vstřebá, davam si jenom trochu a vmasíruju.(Promiň za ty tečky všude vprostřed vět-píšu na mobilu) Moje teta se v těhotenství natirala sádlem. Chtěla jsem si tím jednou potřít strie a myslela jsem,že to nedám..a taky.nedala :D možná do toho půjdu až v těhotenství, abych neměla strii ještě víc. Teta žádný nemá. Nebo kokosak proste. BTW ten je skvělý i na.čištění zubů (základ je vždy čistit správně kartáčkem. Na.pastě tolik nezáleží, ta se zdravím zubů nemá.nic.moc.společného).
No hlavně prosím tě neskac z mostu a podobný věci. Netrap se. Užívej si.života jak nejvíc to půjde a užívej si.každý den a každou chvíli a žij v přítomnosti. Bud teď a tady :) já jsem se už jako malá trápila a věř, že to nestojí za to. A neříkám to jako někdo, kdo to jen tak placne a lehko se.mu.to.říká. Už jsem si prošla vselicim :) sportuj a nezastavuj se. Nenech to tě brzdit.. Nenech tě nic brzdit :) nedivej se dozadu,protože ty tou cestou nejdeš. Jdeš dopředu a postupně rozkvetas a užíváš si :) nejít plavat je přece blbost. Děláš tím přece něco pro svoje zdraví, pro svoji.radost a ne proto, aby tě někdo hodnotil. Vážně se soustřed na jiný věci, protože tak se.budeš trápit donekonečna a nikam to.nepovede :) trápit se nemá cenu ať je.ti 15 nebo 50. Proč se zbytečně blokovat a.ubírat si? Haha od toho tu přece nejsme :) tetování je skvělá věc, pro.někoho kdo.to.tak.cítí. Dala by sis vytetovat vážně COKOLI? Okej. Určitě by ses prva.rozmyslela co.chceš, ale i.tak.. Udělala bys to.jen.proto, abys zakrila nějaký strie. A pak.třeba zjistíš, že nejsi.až takový fanda. Nebo že to byla blbost. A někdo ti to bude.odstraňovat a.zjizvi ti.to.kůži. Neříkám, že to.tak musí být a nebo že některý tetování mi.nepřijdou skvělý. Ale já.sama bych se.asi.nedokázala rozhodnout co.chci, aby mě.to za chvíli neomrzelo, protože se měním a rostu(nemyslím fyzicky) a rozvijim se. Ty to chceš, protože tě ty strie štvou, ale radši bych asi zůstala se striema než s tetováním na který časem změním názor. Plus kdoví, jak by tohle všecko vypadalo ve stáří. Nechci tady říkat,že jsi mladá a nedozrálá.To.vůbec ne. Taky.jsem nad tím uvažovala, ale asi bych šla dost sama.proti sobě, protože takový fanda asi nejsem a když.už,tak bych si ho dala někam jinam a malý. Jestli máš trauma z toho, že si najdeš partnera a jednou před ním budeš.nahá, tak na to se vážně vykašli. Takový věci ohledně těla dokáže říct jen bez prominutí kokot a o takovyho přece nestojis, ne? S člověkem kterýho miluješ by ti.melo byt dobře pořád a ne.se obávat jestli ti.náhodou neřekne na něco.na.tvoje tělo, které je.tvůj chrám. Povrchní týpky nebrat :D Nechci říkat ať se vykasles na péči o sebe a zdraví, v tom pokračuj a pečuj.o sebe :) Vaz si sama.sebe a miluj svoje tělo. Odevšad se na nás chrlí miliony vyretusovanych modelek, který před focením líčí 2hodiny a.podobný dobu.je.cesou. Plus.je.to všechno jen image. Ony jsou v reálu třeba úplně jiný. Tím nechci říct.ze musí být.nutně nějak min hezký, ale oblékají se.třeba.jinak a nejsou nějaký.sexy dračice, ale úplně obyčejný holky. Jde o prodej. Znám holky co dělají nebo.dělaly modeling a mam to potvrzený. Kamarádka se třeba na fotkách z agentury vůbec nepoznavala a byla strašně proti tomu. Je vážně.krásná a hlavně milá a taky.vysoká a dost hubená a řekli jí, že musí ještě zhubnout, protože je tlustá a nemá ty a.ty.míry (měla min jak 90-60-90). Takže ona,která se.nijak neomezovala v jídle a užívala si.ho,zacla držet diety a tak. Jezdila všude po.světě na.přehlídky, ale pak pořád brečela a složila se z toho. Porad na všechny křičela a byla nervni. A tak řekla,že tak dál nemůže, sekla s tím a teď je porad skvělá a navíc...což je.dost podstatný JE.ZDRAVÁ A.ŠŤASTNÁ. Její tělo dostává to,co potřebuje a vůbec :) a tak.říkám dej si.klidně zákusek, dej si na.co mas chuť a.o.co.si.tělo říká a pak.si.dej.třeba dobrý chutný zdravý salát nebo tak :) vážně radši hledej.zdravý přístup k.životu než zaminky proč pořádně nezit a.skrývat se kvůli pár jizvam na zadku.. Nebo.kvůli cemukoli jinýmu. Moc ti fandím a.držím pěsti v cestě vpřed! :)
PS: Tu.přezdívku jsem nevymyslela já, ale kamarádka, protože mě registrovala přes PC, pac na mobilu to za boha neslo :D jasný?! :D

julicunda*
hodnocení

0x
+ ještě tohle. Je to.sice v angličtině, ale třeba tomu rozumět budeš :)

hodnocení

0x

Nejsi úplně náhodou kuřačka? U těch je pravděpodobnost vytvoření mnohem vyšší - jedy z cigaret mají nejen na kůži velký vliv. Ve vyšším věku potom kuřačky vypadají až o 20 let starší než nekuřačky. Tetování je podle mě hnusné na každém, na mladých holkách přímo nechutné. Mysli na to, že z každého tetování se čase stane velký rozpitý tmavý flek a jeho odstranění je nesnadné a drahé. Dřív měli tetování jen námořníci, feťáci a mukli. Tetováním i jinými drastickými úpravami přirozeného vzhledu prostě člověk dává najevo svůj přístup k životu celkově a říká tím o sobě někdy víc než chce. Taky si uvědom, že třeba časem budeš chtít nějakého chlapa a buď bude konzervativní on, nebo jeho rodina. Obrovské kérky přes půl těla budou třeba problém. V jejich očích budeš prostě "feťačka" nebo minimálně psychicky nevyrovnaná. Na druhou stranu neexistence kérek problémem být nemůže za žádných okolností. Tak si vyber.

A prostě to neřeš. Chlapi nejsou takoví puntíčkáři, aby řešili nějaké jizvičky. Spíš jim bude vadit, pokud vypadáš jako sestra panáčka Michelina a k tomu budeš pořád řešit nějaké depky a budeš protivná. Chlapi, kteří vzhledové detaily nebo třeba oblékání řeší jsou z tzv. 4% menšiny a nemusí tě zajímat :) Záleží na tom, jestli dokážeš být v pohodě - příjemná, milá. Potom budeš oblíbená. A že nějaká zakomplexovaná ženská Tě bude pomlouvat kvůli nějakým striím? A co? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]