Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strie na 15ti-leté holce

Od: caryfuk345 odpovědí: 11 změna:
Ahoj. Hned zprvu - NEJSEM TĚHOTNÁ. A tlustá taky ne.
Strie mám asi od 12... byla jsem na lejzru, dvakrát, ale nepomohl. Jsou už bělejší, ale když mi na ně svítí přímo slunce, jsou dost viditelné, hnusné... mám je nazadku, přední straně stehen a vnitřní strně stehen. Je to ěco nechutého, fakt nevím, čím jsem si je zasloužila. A za svůj řivot jsem viděla jen jednu holku, co je měla jako já, takže usuuju, že to asi neni ani mocbčasté. Proto nechápu proč to musí nohy hyzdit rovna mě.
Snažim se jíst zdravě, cvičím, pečuju o sebe..nejsem žádná špína, fakt se snažím :( ale pak sivždycky se slzama v očích říkám, proč to sakra vlastně dělám. Hnusná jednou, hnusná navždy. Jak já ty strie nenávidím. Kdyby mi někdo řekl, že když zabiju náhodného kolemjdoucího, tak budu mít nohy jako každájiná slečna, beru rukavice a kudlu a jdu na věc. A to myslím smrtelně vážně. To jen tak, abyste si udělali představu, jak moc ty hnáty nesnáším, resp.strie. Krátký kraťasy jsem na sobě neměla ani nepamatuju... možná někdy v těch 12 kdy jsem to ještě tak moc neřešila. Na plovce na mě všichni divně čumí, nejvíc známí a ti maj i odvahu se mě zeptat od čeho to mám. A mě nebaví furt vzsvětlovat, že asi z rychlýho růstu, že to ta kůže nevydržela, praskla... pak se ptaj jestli to bolí... ze zvyku na to odpovídám že ne ale někoho to tady bolet bude, jestli se ještě zeptá na něco, co si může v klidu vygooglit a ne s tím otravovat mě, jelikož já strejček gůglík nejsem, to bych měla jiný známky ve škole. Jojo jsem protivná. A je mi to fuk.
Tyhle prázdniny bych si chtěla užít bez toho, aniž bych trávila byť jen sekundu vysvětlováním, že to jsou strie, ne, nebolí to, jo jo, vypadá to jako bych se řezala, jojo, je to hnusný, ne ne, to nejde chytit, vyliž si, sahat na to nebudeš... no a tak dále...
NEZNÁ NĚKDO PROSÍM PROSÍM PROSÍM NĚJAKÝ ÚČINNÝ MAKE-UP NEBO COKOLIV JINÉHO, CO STRIE ZNEVIDITELNÍ? UŽ JSEM SI ZVYKLA, ŽE MÁM TU KATASTROFU NA NOHÁCH, VŠAK AŤ SI TO TAM JE, KDYŽ TO TAM BÝT CHCE.. AŤ SI TO TAM TŘEBA ZHEBNE. ALE AŤ UŽ SE MĚ NA TO LIDI NEPTAJ, AŤ TO NEJDE VIDĚT... prosím...
Vyplakala jsem kvůli tomu litry slz...nenávidím se kvůli tomu. Nejlepší by asi bylo, kdybych k vodě chodila v takovym tom potápětským obleku.
Prosím pomozte.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Nevím, proč je to tu i na .sk? :) To je fuk, psal jsem tohle:

Co to je za lidi, že se takhle ptají? Nikdy neviděli břicho, prsa po porodu, zadek po změnách váhy? (já vím, že to je jiný případ, ale přece to musejí od pohledu znát)

Jestli vás to potěší, já je mám z boku, ze stran na hýždích, celkem dost.. a taky v bederní části zad, jak jsou pod ledvinami kolem páteře ty dolíky, tak přesně tam mám vodorovně pět, šest čar. Vypadá to fakt vtipně, při opálení to je ještě tak správně kontrastní.. Nejvtipnější asi je to, že jsem a vždycky byl hubenej, netuším, kde se to vzalo :)

No, vykašlal bych se na ně a ignoroval je.

terezaa
hodnocení

2x
Holky,mě se strie objevily v 11ti a to na prsou,protože je mám velké a byla jsem při těle. Mamka mi radila ať si začnu mazat i boky atd.,ale řekla jsem si,že je to blbost...ve 12ti mi popraskaly stehna z vnějsí i vnitřní strany,zadek a trošku boky a záda. Bylo to nechutné,hodně viditelné a fialové. Samozřejmě holky okolo mě byly hubenější a strie neměly,slýchala jsem a často slýchám dotazy typu "Co to je za jizvičky?" a podobně. Následovalo nemálo probrečených nocí,nesnesla jsem na sebe pohled v zrcadle,nenáviděla jsem se a na netu hledala,co by mi pomohlo. Tím,že jsem si začala mazat ta místa(doporučuji BiOil a Striahyal) začly strie blednout ,ale pořád jsou dost vidět. Momentálně mi je 14,jsem se svým tělem smířená,od léta jsem zhubla 5kg-nejsem žádná anorektička(mám51kg),cítím se zdravě,v poměru ke svě výšce (152cm) jsem "krev a mlíko".Jsem od mala zvyklá být sama sebou a nebýt stádo oveček,najednou ty strie neřeším,je mi skvěle a nosím normální plavky,jizvy jdou vidět,ale nic si z toho nedělám,jiná už nebudu. Když jsem na koupališti vím,že si lidi všímají,ale patří to k životu,někdo má méně pružnou kůži a je k tomu logicky více náchylný. Ve škole jsem byla šikanovaná,vyslechla jsem si dost nadávek,ale nenechám se rozhodit ubožáky. Pokud máte nedokonalost ,tak z ní jednoduše udělejte vlastní přednost. Život je krátký,je potřeba si to užít a uvidíte,že jednou potkáte někoho,kdo vás bude milovat i s "nedostatky". Jsou přece i horší věci. Chce to čas,hlavně v tom nejste samy,je nás víc.

hodnocení

1x

Ahoj. Bohužel nezbývá nic jiného, než abyste se se striemi smířila a naučila se s nimi žít. Časem vyblednou, ale zcela se jich zbavit nejde. Nemá smysl vyhazovat peníze za různé "zázračné" přípravky na strie atd. Zkuste se mít ráda i s nimi. Jsou lidé, kteří nemají končetiny a to je mnohem horší. Možná, že jde jen o Váš pocit, který si vsugerováváte. Strie má mnoho lidí a určitě to není nic tak zvláštního, aby se nad tím musel někdo druhý pozastavovat. Vy máte strie, jiný celulitidu, nebo akne... Nebuďte naštvaná na celý svět, nikdo není dokonalý a každý má nějakou tu vadu na kráse. I ten, co se Vás občas zeptá na to, nač jste tolik citlivá. Neplačte, protože to na strie také nepomáhá, ale zkuste si připustit, že i s nimi lze žít docela spokojeně. I když samozřejmě chápu, že jste v citlivém věku, kdy Vás to trápí, jsou prostě věci, které změnit nejdou. Byla by škoda, neužít si k vůli tomu krásný čas prázdnin...

doplněno 21.06.14 00:09:

Mrzí mě trošku, že odpovědi typu - smiřte se s tím - jsou pro Vás nepřijatelné...Ale opravdu se strií zbavit nelze. Máte svůj rozum,a i když se obrátíte na odborníky, nepomohou Vám. Je to trvalé porušení kůže, takže to k Vám patří, ať chcete, nebo ne..Na hloupé dotazy nejste poninná druhým odpovídat a zázračné rady, které by se zároveň opíraly i o pravdu, se fakt nedočkáte..

tercii*
hodnocení

1x

Taky je mi 15, taky mám strie. Víte, vím jak to vypadá a jak to komplikuje život.

Mám to z toho, že jsem rychle zhubla. Tři roky zpátky jsem vážila, řekněme, trošku víc, než bych měla... No a pak, po jedné škole v přírodě, jsem dost zhubla. A strie byly na světě.

Naučila jsem se na to nebrat ohled. Nejdřív mě to taky hodně trápilo, nechtěla jsem do plavek, nic. No, a pak jsem si řekla- kašlu na lidi, ať čuměj! A bylo.

Žádná lepší rada, než že se s tím máš smířit, není. A to ti říká člověk, který to zná. Zkus to mazat Bepanthenem, prostě hodně promazávat. Kůže nesmí být suchá. Hydratovat, hydratovat, hydratovat.

dejavu*
hodnocení

1x

Zdaleka to není nic tak výjimečného, jak se domníváš, má to kde kdo, i v mladém věku. Ale nevšimla jsem si, že by to někdo nějak zoufale řešil nebo si z toho udělal nějaký obrovský mindrák.

Na otázku "Proč zrovna já?" se nejlépe dá odpovědět: "A proč ne ty?" Nebo se zeptej jinak, třeba proč zrovna ty nejsi chromá, dementní, slepá, nemáš rakovinu, neumřeli ti rodiče ap.

Občas si vzpomenu na beznohou holčičku, co jsem potkala na praxi v dětské nemocnici. Byla moc milá a hezká a povídavá a svěřila se mi, že by si strašně přála mít nohy. Jakékoliv nohy, i chromé, deformované, tlusté.

Možná by i tobě pomohlo setkávat se s postiženými, abys pochopila, co je v životě důležité a přestala řešit nesmysly. Můžeš to udělat třeba formou dobrovolnické pomoci, pomocné ruce jsou stále vítány a věř, že tito lidé tě naučí, jak se vyrovnávat s handicapem a neřešit banality.

Pak by pro tebe strie přestaly mít takovou váhu a kupodivu bys i věděla, co odpovědět zvídavým lidem na koupališti.

Nic jiného se s tím totiž dělat nedá, když to nejde změnit, jde jen změnit to, jak to bereš a naučit se s tím netrápit.

Štěstí je totiž otázka volby. Buď se rozhodneš to hodit za hlavu a být šťastná s tím, co máš, nebo se rozhodneš se protrápit životem s věcmi, které nemůžeš změnit a budeš se doma litovat a schovávat se. Rozhodnutí je na tobě, co si vybereš.

kukkk
hodnocení

0x

Taky by mě zajímalo, Je mi 18 a dost se stydím do plavek. Jsem taky hubená a vysoká vážím 65 kg. Mám je na stehnech a na lýtkách, na břichu nemán nic ale nohy jsou děs, Všichni nosí kraťasy, ale já nemužu. Moc se stydím. Nepište nám, že se s tím nedá nic dělat a že se s tím musím smířit a pod. Taky bych potřebovala postup jak se toho sv***stva (zbytečného nesmylu ) zbavit.

dík

caryfuk345
hodnocení

Přesně! To jsou úžasný rady.. smiřte se s tím.. a blablabla... jak se s tím mám smířit? Přestat nosit normální letní oblečení? nebo to nosit a cejtit na sobě ty pohledy, stydět se chodit před lidma? ...

Člověk, co je nemá, neví, jak moc to komplikuje život...

iz*

Chápu, žýe se Vám takové rady nelíbí, ale ony jsou jediné možné. Strií se zbavit nedá, proto nezbývá nic jiného, než se s nimi smířit. Naučit se brát zvědavé pohledy s nadhledem, případně necitlivé dotazy adekvátně "odpálkovat".

Strie časem (po desítkách let) budou méně výrazné, ale vidět budou pořád. Zatím (při současném stavu medicíny) není žádný způsob, jak se jich zbavit.

ivik*
hodnocení

0x

Mám v práci kolegu,je mu 24 let,pěknej kluk,a kdybyste viděli,jaké má strie na zádech,to jsem nikdy neviděla.Byl s tím v pubertě u kožního a ten mu řekl,že to je tím,že rychle rostl a kůže vlastně popraskala.S tím se nic nedá udělat.On je navíc nemá bílé,ale do červena...

doplněno 20.06.14 21:25:

Doktor si strie vyfotil do svého archívu,taky nic podobného nikdy neviděl...

Můj syn taky velmi rychle rostl. Jednou seděl u stolu bez trička a já jsem se zděsila, když jsem viděla jeho záda. Přes celá záda fialové pruhy. On o tom vůbec nevěděl - strie nebolí. Teď už je má samozřejmě vybledlé, ale tenkrát vypadaly příšerně. Myslela jsem, že ho někdo týral.

praivo*
hodnocení

0x

Nechtěj vidět mě (18 let/176 cm/62 kg)... Taky se mě každý, kdo mě vidí bez trika, ptá, co to sakra je... Ale vím, že s tím nic neudělám, tak to ignoruji a chovám se, jako bych nic neměl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]