Co upéct z bílků?

Od: Datum: 08.01.14 18:29 odpovědí: 13 změna: 12.01.14 13:36

Chystám se, že si udělám Crème brûlée a tedy mi zase zbyde 6 bílků. Co s nimi? Umím kokosky, ale ty nás už nebaví, sněhové pusinky také ne. Poradíte nějaký netradiční moučník?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.01.14 18:35
avatar

Upečte bílkový chlebíček s kandovaným ovocem, rozinkami, čokoládou a ořechy. Návod je na internetu a určitě jím nikoho neurazíte.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 08.01.14 18:44

super moučník :-D rozškvařil bych kostičky slaniny, na to klepnout 3 vejce a ty zbylé bílky, umíchat, k tomu chleba, pivo a nerušit

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.14 22:02
avatar



Trubičky /kremrole/ z lístkového těsta plněné sněhem z bílků. Poněkud pracnější, ale určitě si pochutnáte. Dělávala jsem je na svatby mnoha známým.

Tchyně dělávala z bílků cukroví, kerému říkala "přasky". Nevím, proč. Bylo to nízké, jen z bílků, strouhaných vlašských ořechů a cukru. Rádýlkem se nakrájely delší proužky, nepeklo se to, ale spíš jen zvolna sušilo. Recept bych možná někde našla, já ale vlašské ořechy kvůli nahořklé chuti nemusím, tak jsem to nikdy nedělala. Jaga.

Poslední rada: pokud se chystáte smažit řízky /teď udělám radost Milanovi Cukrářovi/, bílky dobře rozšlehám a obalené řízky v nich jednou stanou namočím. Dám do rozpáleného omastku, tou namočenou stranou. Druhou stranu pak už nenamáčím. Udělá se taková nadýchaná kůrčička, navíc řízek nevypije tolik omastku. Naučila mě to kdysi jedna kuchařka, která smažila plno řízků na svatbě. A nemá to vážně chybu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.14 14:39
avatar

Ty přasky dělám také - na Vánoce (pouze jim říkám štangličky). Palčivá chuť ořechů se potlačuje přidáním strouhanky - dle chuti. Cukroví je pak jemné.

doplněno 11.01.14 14:48:

*přazky

recept-

28 dkg moučkového cukru

28 dkg ořechů se strouhankou (strouhanky dle chuti)

3 bílky

Bílky ušleháme s cukrem. Část si oddělíme, do zbytku zamícháme ořechy se strouhankou až vznikne tuhá, ale lepkavá hmota. Ořechovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na prkénko a svrchu ji hojně potřene zbylými ušlehanými bílky s cukrem. Mokrým nožem či radélkem krájíme proužky, které opatrně podebíráme nožem a klademe na plech vyložený pergamenem. Sušíme v troubě jako kokosky. Nevadí, když jsou uvnitř mírně vlhké.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.01.14 07:02
avatar

Ano, Ildiko, máte pravdu, i ta strouhanka tam byla. Já na ni zapomněla. A také si myslím, jestli to nebylo navrchu potřené bílkovou polevou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.14 13:36
avatar

Ty přazky se tak -podle mě -jmenují proto, že připomínají staré "přazky" na botách (spis. přezky). Na Moravě jim tak říkáme - nevím, jestli všude. Jako název cukroví jsem to neslyšela, ale zní zajímavě. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.14 23:18
avatar

Datlové pusinky. S klasickými sněhovými mají společné jen ty bílky. Pozor! Mají krátkou trvanlivost (rychle zmizí) ...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 08.01.14 23:48
avatar

No, já v tom nevidím problém, prostě bych si udělal míchaná vajíčka nebo "hemendex" a holt by to jídlo bylo bělejší...

... případně "vrazit" do nějaké náplně slaného štrůdlu...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 09.01.14 21:25

Já to dávám do kulajdy.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 10.01.14 23:19

kulajda je moučník jako hovado. to neplatí jen na Vás :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.01.14 20:55
avatar

https://www.poradte.cz/nejen-…4254-co-se-zbylymi-bilky.html

Moc se mi líbil nápad uvařit bílky v mikrovlnce. Zkusila jsem to, vymazala jsem hrnek máslem, nalila bílky a dala do mikrovlnky. V hrnku se nic nepřilepilo a uvařené bílky jsem snědla nakrájené na chlebu s máslem - mňam.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.01.14 14:35
avatar

Pokud máte ořechy, můžete udělat ořechové štangličky. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.01.14 07:24

Aoj třeba macarons? U nás to ma vždy úspěch ;))

http://www.stream.cz/menudomu/10000925-vanocni-makronky

- jen si kdyžtak dej opravdu pozor na hrubost té mandlove moučky, parkrat se mi stalo ze byla moc na hrubo a macarons se potom nepovedla ... ;)

good luck :))

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.