Nejste přihlášen/a.
Krásný den přejiProsím vás,co se čtyřmi bílky,které mně zůstaly zbůhdarma.Je mi líto je vyhodit.Děkuji.
Krásný den i Vám! Mně se osvědčilo zbylé bílky dát do hrníčku, na chvilku šoupnout do mikrovnky, vznikne z nich takový "váleček", který jde z hrnku vyklopit a ten pak krájím jako třeba salám na 1 cm tlusté plátky. Když se pokladou na chleba s máslem, k tomu rajčátko, posypat pažitkou, je to ňam-ňam.
Jestli máte ráda sladké, tak bílky ušlehat, přisladit a usušit ve vlažné troubě. Vzniknou Vám výborné "sněhové pusinky". Přesný recept Vám neprozradím, mě je kdysi dělávala babička, ale určitě se dá najít na Netu.
například tady
doplněno 31.05.12 08:17: Touhle dobou je to asi trochu mimo, ale babička dělala pusinkové řetězy na stromeček. Zdobícím pytlíkem nastříkala na provázek (nesmí být umělý) malé kopečky ušlehaného bílku a po "upečení"jsme to věšeli na stromeček.
Zbylé bílky pokaždé dobře využiji, když smažím řízky. Dobře je na misce rozšlehám, řízky normálně obalím, rozpálím si omastek a než do něho řízky vložím, po jedné straně je protáhnu těmi našlehanými bílky. Když se osmaží, řízky obrátím, druhou stranu už nenamáčím.
Řízky jsou potom takové vláčné, nadýchané a moc dobré. Před lety jsem je jedla o svatbě a hned jsem se pídila, proč jsou tak vynikající. A ony obyčejné zbylé bílky a co to udělalo za dobrotu. Jaga.
Jinak, pokud řízky nebudete zrovna dělat, lze bílky použít do všeho, třeba do francouzských brambor, bramboráku, při obalování květáku.. Maminka také, když dělala bramborový salát a měla bílky, usmažila na pánvičce z nich omeletu, po vychladnutí ji nakrájela na kostičky a přidala do salátu místo vařených vajec.
Móc děkuji,zkusím ten hrníček v mikrovlnceRodinka si dá,já ze sladkého mám nejraději kuřátko a rybičky
Skoda ze jsem si nikdy nepoznamenala recept a zeptat se jiz nemuzu.Babicka delavala,prave ze zb.bilku,babovku.bxla jsem dite,ale vzpominam,ze promichala strouhanou cokoladou.Co dal jestli malinko mouky,nevim.Na pohled byla pak bila a v tom videt hnede kousky cokolady,jak kdyz promichate makem,to pusobilo.Byvala desne dobra,kdo vi,jestli by nekdo neznal podobny recept.
Wamp,moje babicka byla vyhlasena na peceni,vareni,zasobila cele okoli dobrutkami.no dnes by nemohla tolik rozdavat,el pekla by a varila urcite.Jen skoda,ze ty recepty se nedochovaly.Na googlu maji podobne i s oriskami,mozna ze je to neco jako biskupsky chlebicek.Neni to proste ono,ale muzou byt take dobre.
Ták,milé dámy,našla jsem opravdovou dobrůtku,než jsem se vydýchala byly v cukuletu pryč.Zkuste: mamincinyrecepty.cz/...
Zbylé bílky dávám do skleničky a mrazím. Klidně k nim i přidávám další v průběhu času. Když pak potřebuji do něčeho sníh, tak sklenici vyndám, nechám na lince pomalu rozmrazovat a upotřebím jen tolik, kolik chci.
Nezlobte se, ale nemohu si to odpustit: zkuste se domluvit se slapem, udělejte výměnu a budete mít oba kompletní vejce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.