Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co se zbylými bílky

Od: wamp® odpovědí: 20 změna:

Krásný den přeji*slunce*Prosím vás,co se čtyřmi bílky,které mně zůstaly zbůhdarma.Je mi líto je vyhodit.Děkuji.

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

drejdl*
hodnocení

3x

Krásný den i Vám! Mně se osvědčilo zbylé bílky dát do hrníčku, na chvilku šoupnout do mikrovnky, vznikne z nich takový "váleček", který jde z hrnku vyklopit a ten pak krájím jako třeba salám na 1 cm tlusté plátky. Když se pokladou na chleba s máslem, k tomu rajčátko, posypat pažitkou, je to ňam-ňam.

Úžasný nápad *palec*díky

doplněno 29.05.12 16:24:

Anebo, poud se Vám chce s tím paplat:

toprecepty.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar magdon

Jestli máte ráda sladké, tak bílky ušlehat, přisladit a usušit ve vlažné troubě. Vzniknou Vám výborné "sněhové pusinky":-P. Přesný recept Vám neprozradím, mě je kdysi dělávala babička, ale určitě se dá najít na Netu.

doplněno 29.05.12 16:27:

například tady

recepty.vareni.cz/...

doplněno 31.05.12 08:17:

Touhle dobou je to asi trochu mimo, ale babička dělala pusinkové řetězy na stromeček. Zdobícím pytlíkem nastříkala na provázek (nesmí být umělý) malé kopečky ušlehaného bílku a po "upečení"jsme to věšeli na stromeček:-P.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Zbylé bílky pokaždé dobře využiji, když smažím řízky. Dobře je na misce rozšlehám, řízky normálně obalím, rozpálím si omastek a než do něho řízky vložím, po jedné straně je protáhnu těmi našlehanými bílky. Když se osmaží, řízky obrátím, druhou stranu už nenamáčím.

Řízky jsou potom takové vláčné, nadýchané a moc dobré. Před lety jsem je jedla o svatbě a hned jsem se pídila, proč jsou tak vynikající. A ony obyčejné zbylé bílky a co to udělalo za dobrotu.*palec* Jaga.

doplněno 30.05.12 07:42:

Jinak, pokud řízky nebudete zrovna dělat, lze bílky použít do všeho, třeba do francouzských brambor, bramboráku, při obalování květáku.. Maminka také, když dělala bramborový salát a měla bílky, usmažila na pánvičce z nich omeletu, po vychladnutí ji nakrájela na kostičky a přidala do salátu místo vařených vajec.

 

hodnocení

1x
avatar gotrekzagary

Přidejte k tomu normální vejce (počet dle strávníků), nějakou uzeninu nebo zeleninu a udělejte klasická míchaná vejce. Nepoznáte, že je tam víc bílků než žloutků...

 

hodnocení

Móc děkuji,zkusím ten hrníček v mikrovlnce:-PRodinka si dá,já ze sladkého mám nejraději kuřátko a rybičky*smich*

No jo, taky si myslím, že nejlepší zákusek je kus vepřového*smich*

 

hodnocení

0x

Skoda ze jsem si nikdy nepoznamenala recept a zeptat se jiz nemuzu.Babicka delavala,prave ze zb.bilku,babovku.bxla jsem dite,ale vzpominam,ze promichala strouhanou cokoladou.Co dal jestli malinko mouky,nevim.Na pohled byla pak bila a v tom videt hnede kousky cokolady,jak kdyz promichate makem,to pusobilo.Byvala desne dobra,kdo vi,jestli by nekdo neznal podobny recept.

hodnocení

juglans:věřím,že byla 100% výborná,zkusím se mrknout na strejdovi G.;)

Wamp,moje babicka byla vyhlasena na peceni,vareni,zasobila cele okoli dobrutkami.no dnes by nemohla tolik rozdavat,el pekla by a varila urcite.Jen skoda,ze ty recepty se nedochovaly.Na googlu maji podobne i s oriskami,mozna ze je to neco jako biskupsky chlebicek.Neni to proste ono,ale muzou byt take dobre.

 

dery*
hodnocení

0x

Zkuste pusinky nebo laskonky...

A nebo je rozkvedlejte, okořeňte a udělejte omeletu. No co, že nebude se žloutkem, alespoň je dietnější... A když do ní hodíte pár koleček salámu, pažitku nebo cibulku, bude to mít šmak a je fuk, že je jen z bílků :)

 

hodnocení

0x

Nebo kolac se snehem.DElame linecke,napln bud jablecna.,nebo rybizova marmelada.Upect,pak pomazat sladkym snehem a lehce zapect.

 

fran
hodnocení

0x

Doma se zbylé bílky zpracovávaly do tzv. bílkového moučníku s kostičkami čokolády, moc dobrý. . Zruba podle tohoto receptu, jenom to nebylo vysoké, mělo hranatý tvar plechu:

mamincinyrecepty.cz/...

fran,koukala jsem na recept,ta muze byt dobra.

 

hodnocení

Ták,milé dámy,našla jsem opravdovou dobrůtku,než jsem se vydýchala byly v cukuletu pryč.:-PZkuste: mamincinyrecepty.cz/...

 

hodnocení

0x

Zbylé bílky dávám do skleničky a mrazím. Klidně k nim i přidávám další v průběhu času. Když pak potřebuji do něčeho sníh, tak sklenici vyndám, nechám na lince pomalu rozmrazovat a upotřebím jen tolik, kolik chci.

 

hodnocení

Suzymon:to jsem opravdu nikdy neslyšela,báječný nápad,moc děkuji*palec*

Ahoj Wamp, tak to jsem ráda, ale opravdu moc ráda, že jsem nějak přispěla. Já to tak dělám už moc let, a věř mi, že se bílky vůbec neznehodnotí, našlehají se v naprosté pohodě, i po několika měsících. *placni*

 

hop®
hodnocení

0x
avatar hop

Nezlobte se, ale nemohu si to odpustit: zkuste se domluvit se slapem, udělejte výměnu a budete mít oba kompletní vejce... *smich*

poradte.cz/...

hodnocení

hope:vy lumpe jeden*smich**haha*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma co se zbylými bílky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]