Co se zbylými bílky

Od: Datum: 29.05.12 16:13 odpovědí: 20 změna: 04.06.12 19:53
avatar

Krásný den přeji*slunce*Prosím vás,co se čtyřmi bílky,které mně zůstaly zbůhdarma.Je mi líto je vyhodit.Děkuji.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: drejdl*
Datum: 29.05.12 16:19
 

Krásný den i Vám! Mně se osvědčilo zbylé bílky dát do hrníčku, na chvilku šoupnout do mikrovnky, vznikne z nich takový "váleček", který jde z hrnku vyklopit a ten pak krájím jako třeba salám na 1 cm tlusté plátky. Když se pokladou na chleba s máslem, k tomu rajčátko, posypat pažitkou, je to ňam-ňam.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 29.05.12 16:21
 
avatar

Úžasný nápad *palec*díky

doplněno 29.05.12 16:24:

Anebo, poud se Vám chce s tím paplat:

http://www.toprecepty.cz/recept/10221-bilkovy-chlebicek/

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 29.05.12 16:24
 
avatar

Jestli máte ráda sladké, tak bílky ušlehat, přisladit a usušit ve vlažné troubě. Vzniknou Vám výborné "sněhové pusinky" :-P. Přesný recept Vám neprozradím, mě je kdysi dělávala babička, ale určitě se dá najít na Netu.

doplněno 29.05.12 16:27:

například tady

http://recepty.vareni.cz/snehove-pusinky/

doplněno 31.05.12 08:17:

Touhle dobou je to asi trochu mimo, ale babička dělala pusinkové řetězy na stromeček. Zdobícím pytlíkem nastříkala na provázek (nesmí být umělý) malé kopečky ušlehaného bílku a po "upečení" jsme to věšeli na stromeček:-P.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: wamp®
Datum: 29.05.12 18:18
 
avatar

Móc děkuji,zkusím ten hrníček v mikrovlnce:-PRodinka si dá,já ze sladkého mám nejraději kuřátko a rybičky*smich*

Datum: 29.05.12 19:07
 
avatar

No jo, taky si myslím, že nejlepší zákusek je kus vepřového*smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.05.12 18:22
 

Skoda ze jsem si nikdy nepoznamenala recept a zeptat se jiz nemuzu.Babicka delavala,prave ze zb.bilku,babovku.bxla jsem dite,ale vzpominam,ze promichala strouhanou cokoladou.Co dal jestli malinko mouky,nevim.Na pohled byla pak bila a v tom videt hnede kousky cokolady,jak kdyz promichate makem,to pusobilo.Byvala desne dobra,kdo vi,jestli by nekdo neznal podobny recept.

 
Od: wamp®
Datum: 29.05.12 18:26
 
avatar

juglans:věřím,že byla 100% výborná,zkusím se mrknout na strejdovi G.;)

Datum: 30.05.12 06:56
 

Wamp,moje babicka byla vyhlasena na peceni,vareni,zasobila cele okoli dobrutkami.no dnes by nemohla tolik rozdavat,el pekla by a varila urcite.Jen skoda,ze ty recepty se nedochovaly.Na googlu maji podobne i s oriskami,mozna ze je to neco jako biskupsky chlebicek.Neni to proste ono,ale muzou byt take dobre.

 
Od: dery®
Datum: 30.05.12 07:28
 

Zkuste pusinky nebo laskonky...

A nebo je rozkvedlejte, okořeňte a udělejte omeletu. No co, že nebude se žloutkem, alespoň je dietnější... A když do ní hodíte pár koleček salámu, pažitku nebo cibulku, bude to mít šmak a je fuk, že je jen z bílků

 
Datum: 30.05.12 07:39
 
avatar

Zbylé bílky pokaždé dobře využiji, když smažím řízky. Dobře je na misce rozšlehám, řízky normálně obalím, rozpálím si omastek a než do něho řízky vložím, po jedné straně je protáhnu těmi našlehanými bílky. Když se osmaží, řízky obrátím, druhou stranu už nenamáčím.

Řízky jsou potom takové vláčné, nadýchané a moc dobré. Před lety jsem je jedla o svatbě a hned jsem se pídila, proč jsou tak vynikající. A ony obyčejné zbylé bílky a co to udělalo za dobrotu.*palec* Jaga.

doplněno 30.05.12 07:42:

Jinak, pokud řízky nebudete zrovna dělat, lze bílky použít do všeho, třeba do francouzských brambor, bramboráku, při obalování květáku.. Maminka také, když dělala bramborový salát a měla bílky, usmažila na pánvičce z nich omeletu, po vychladnutí ji nakrájela na kostičky a přidala do salátu místo vařených vajec.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 30.05.12 07:53
 

Přidejte k tomu normální vejce (počet dle strávníků), nějakou uzeninu nebo zeleninu a udělejte klasická míchaná vejce. Nepoznáte, že je tam víc bílků než žloutků...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 30.05.12 09:00
 

Nebo kolac se snehem.DElame linecke,napln bud jablecna.,nebo rybizova marmelada.Upect,pak pomazat sladkym snehem a lehce zapect.

 
Od: fran
Datum: 30.05.12 09:45
 

Doma se zbylé bílky zpracovávaly do tzv. bílkového moučníku s kostičkami čokolády, moc dobrý. . Zruba podle tohoto receptu, jenom to nebylo vysoké, mělo hranatý tvar plechu:

http://www.mamincinyrecepty.c…lebicky-stoly/bilkova-babovka

 
Datum: 30.05.12 11:11
 

fran,koukala jsem na recept,ta muze byt dobra.

 
Od: wamp®
Datum: 02.06.12 13:31
 
avatar

Ták,milé dámy,našla jsem opravdovou dobrůtku,než jsem se vydýchala byly v cukuletu pryč.:-PZkuste:http://www.mamincinyrecepty.c…panelske-vetry-se-zavareninou

Datum: 02.06.12 21:48
 
avatar

Zbylé bílky dávám do skleničky a mrazím. Klidně k nim i přidávám další v průběhu času. Když pak potřebuji do něčeho sníh, tak sklenici vyndám, nechám na lince pomalu rozmrazovat a upotřebím jen tolik, kolik chci.

 

 

Od: wamp®
Datum: 03.06.12 15:35
 
avatar

Suzymon:to jsem opravdu nikdy neslyšela,báječný nápad,moc děkuji*palec*

Datum: 04.06.12 19:53
 
avatar

Ahoj Wamp, tak to jsem ráda, ale opravdu moc ráda, že jsem nějak přispěla. Já to tak dělám už moc let, a věř mi, že se bílky vůbec neznehodnotí, našlehají se v naprosté pohodě, i po několika měsících. *placni*

 
Od: hop®
Datum: 02.06.12 22:28
 
avatar

Nezlobte se, ale nemohu si to odpustit: zkuste se domluvit se slapem, udělejte výměnu a budete mít oba kompletní vejce... *smich*

https://www.poradte.cz/nejen-…poctem-zloutku-bez-bilku.html

 
Od: wamp®
Datum: 03.06.12 15:35
 
avatar

hope:vy lumpe jeden*smich**haha*

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.