Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte co se žloutky, spěchá to. Pokud navrhnete druh moučníku pečiva, či jídla, prosím i recept. Děkuji a pěkný den Slap
Vánočka. 500g polohrubé mouky, 100g másla, 100g cukru krystal, 3 žloutky, droždí na 500g mouky, 250ml vlažnéhe mléka, citronová kůra, rozinky, mandle.
Dobrý den. Napíši, co dělám já. Nikdy nic nevařím jen proto, že něco zbylo. Vše se snažím uskladnit do mrazáku. Když mám navíc, bílek, nebo žloutek, tak to po dvou kusech, dám do kelímku a zmrazit. Bílek se po rozmrznutí krásně našlehá, žloutek se dá normálně do těsta, nebo jídla, kam je potřeba. Když nechcete žloutky uschovat do mrazáku, tak je uvařte ve vodní lázni a pak vychlazené můžete použít do pomazánky. Nebo můžete nakrájet na plátky na obložený chleba na snídani, večeři. Jen můj názor.
udělejte z nich domácí nudle. Žloutky dejte do misky, přidejte mouku, namíchejte hodně tuhé kompaktní těsto, rozválcujte na prkně na úplně placatou placku. Úplně placatou placku nechte uschnout, nakrájejte ji na pruhy a pruhy pak naskládejte na sebe nakrájejte na tenké nudle. Nic složitého. Svedu to já, svedete to taky. Dobrou chuť.
malou lžičku cukru
,,3 žloutky
kostečku droží
2 dcl olej
4 čtvrťlitrové hrnky hladké mouky
1 1/4l hrnek mléka
špetka soli
nemusí se mísit ,jen prohněct tak 2 min. a nechat vykynout
výborné těsto na vše ,koláče, buchty ,i svat, koláče ,záviny jakékoliv. Nebudete dělat nic jiného (rychlá buchta i borůvková)
Žloutky,cukr moučka,tvaroh,troška mléka-super domácí krém-ostraváček,pribináček...názvy mají různé.Mňam!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.