1x



Co s větším počtem žloutků, bez bílků?

Od: Datum: 31.05.12 20:38 odpovědí: 9 změna: 12.06.12 15:29

Prosím poraďte co se žloutky, spěchá to. Pokud navrhnete druh moučníku pečiva, či jídla, prosím i recept. Děkuji a pěkný den Slap


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 31.05.12 20:53
 

Přidejte pár vajec zeleninu, uzeninu a udělejte míchaná vejce. Není potřeba vymýšlet nic složitého (tedy pokud nechcete).

 
Od: pb®
Datum: 31.05.12 20:59
 

Vánočka. 500g polohrubé mouky, 100g másla, 100g cukru krystal, 3 žloutky, droždí na 500g mouky, 250ml vlažnéhe mléka, citronová kůra, rozinky, mandle.

 
Od: uska®
Datum: 31.05.12 22:19
 

Zamrazit v kelímku třeba po 3 kusech a postupně je udávat do vaření.

 
Od: narf
Datum: 01.06.12 11:30
 

Utřít s cukrem a - zblajznout. Doporučuje se zpěvákům pro ošetření hlasu / hlasivek.

 
Datum: 05.06.12 20:30
 
avatar

6 žloutků,slazené kondenzované mléko a 1/2 l rumu,kousek vanilky.Pak to okoštuj a uvidíš!

JABRAKA

 
Od: viky®
Datum: 05.06.12 20:47
 
avatar

Dobrý den. Napíši, co dělám já. Nikdy nic nevařím jen proto, že něco zbylo. Vše se snažím uskladnit do mrazáku. Když mám navíc, bílek, nebo žloutek, tak to po dvou kusech, dám do kelímku a zmrazit. Bílek se po rozmrznutí krásně našlehá, žloutek se dá normálně do těsta, nebo jídla, kam je potřeba. Když nechcete žloutky uschovat do mrazáku, tak je uvařte ve vodní lázni a pak vychlazené můžete použít do pomazánky. Nebo můžete nakrájet na plátky na obložený chleba na snídani, večeři. Jen můj názor.

 
Datum: 08.06.12 12:40
 
avatar

udělejte z nich domácí nudle. Žloutky dejte do misky, přidejte mouku, namíchejte hodně tuhé kompaktní těsto, rozválcujte na prkně na úplně placatou placku. Úplně placatou placku nechte uschnout, nakrájejte ji na pruhy a pruhy pak naskládejte na sebe nakrájejte na tenké nudle. Nic složitého. Svedu to já, svedete to taky. Dobrou chuť.

 
Od: polinek*
Datum: 12.06.12 14:59
 

malou lžičku cukru

,,3 žloutky

kostečku droží

2 dcl olej

4 čtvrťlitrové hrnky hladké mouky

1 1/4l hrnek mléka

špetka soli

nemusí se mísit ,jen prohněct tak 2 min. a nechat vykynout

výborné těsto na vše ,koláče, buchty ,i svat, koláče ,záviny jakékoliv. Nebudete dělat nic jiného (rychlá buchta i borůvková)

 
Od: ruze®
Datum: 12.06.12 15:29
 
avatar

Žloutky,cukr moučka,tvaroh,troška mléka-super domácí krém-ostraváček,pribináček...názvy mají různé.Mňam!

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.