Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na popraskané rty?

Od: imsorry* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Moje mamka má už delší dobu příšerně popraskané a bolavé rty a koutky.

Nemůže se pořádně usmát, že ji to bolí a hned to praská. I nad horním rtem má zarudlou a jakoby staženou kůži. Běžně dost trpí i na opary, ale teď ji trápí konkrétně suché a popraskané rty. Nějaké jelení loje jsou k ničemu, myslíme si, že to musí mít hlubší vnitřní příčinu. Vitamin B také nepomáhal, obvodní doktorka jakbysmet. Myslím, že babské rady jako olivový olej nebo med už jistě také vyzkoušela.

Nemáte něco účinného z vlastní zkušenosti? Děkuji za každou radu či poznámku, Iva

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin1965*
hodnocení

2x

Na toto jsem trpěl za mlada, v horku, v zimě mě to obyčejně přepadalo, pomohl jelení lůj (bez placenty, to jsem nesnášel). Přesně matka mi na to dávala vitamín B a Framykoin, nebo jak se to tenkrát jmenovalo. Dnes to občas přepadne i moje děti (U dceři diagnostikovali atopický ekzém). Podle mě je to stejně otázka psychiky, je to nějaká obrana člověka proti vnějším vlivům. Prostě, když jsem se zbavil určitých stresů, zbavil jsem se i těchto příznaků ( a toho je víc - třeba pálení žáhy - bolest žlučníku - břicha - jsem naprosto realista, ale začínám docela věřít na tyto věci).

imsorry*
hodnocení

Že je to otázka psychiky mě nenapadlo, ale když nad tím přemýšlím, je to docela možné :( Jestli je to tak, tak je to dost na houby, protože na to fakt mastičky nepomohou :)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Z vlastní zkušenosti - mám popraskané rty i koutky úst při nedostatku vitamínu B. V lékárně lze koupit B komplex, mě opravdu pomáhá.

myse*
hodnocení

0x

někdy je to kvasinková infekce... pomáhá Fungicidin... (když nezabere nic jiného...) Já nosím v kabelce maličkou krabičku modré Nivea - té klasické v plechové krabičce. A mažu třeba každou půlhodinku... moc mi to pomáhá...

martinaa*
hodnocení

0x

Před pár dny jsem se ptala na to samé poradte.cz/....

U lékaře mi bylo sděleno, že jde o alergickou reakci na balzám na rty, takže mám kortikoidní mastičku a ještě tenhle balzám pro suché, ekzematické a popraskané rty. laroche-posay.cz/...

Je to lepší, ale pořád to není ono, tak doufám, že to brzo zabere.

meandra*
hodnocení

0x

Před lety jsem měla prasklé oba koutky asi dva měsíce. Bylo to dost bolestivé a nic nepomáhalo. Zkoušela jsem všechny možné balzámy, kostivalovou mast, zvýšit přísun vitaminů, a nic. Takže jsem šla na kožní a tam mi předepsali kortikoidovou mast Fucicort s tím, abych koutky mazala vždy ráno a pak večer před spaním. Za dva dny byly koutky zahojené.

Ale rozhodně to není na mazání celých popraskaných rtů. Na rty se mi osvědčil klasický obyčejný jelení lůj.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj -

- zkuste Panthenol mast, nebo pěnu na popáleniny - mně pěna při tomto problému pomohla asi do tří dnů - pořád nanášet.

hodnocení

0x

Mám ráda zázračný kelímek od Oriflame, nedám na něj dopustit. Používám každý večer před spaním, i preventivně, když nejsou popraskané rty.

martinaa*

Jojo, právě na něj jsem si po 7 nebo kolika letech vypěstovala alergii...

radil*
hodnocení

0x

Mě na to pomáhala jen placenta. Jelení loje ani balzámy nezabíraly, ale zlepšilo se to i po B-komplexu. Tohle bych taky spíš nechal na kožaři, divím se, že ji k němu obvoďák neposlal zrovna, když sám na nic nepřišel. Kožař pak uzná, je-li to psychycký nebo fyzický a pomůže s léčbou.

getzitka1410
hodnocení

0x

Dobrý den, na popraska rty mi moc pomáhá infadolan.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]