Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, už asi tři týdny mám problém se rty, jsou hodně suché, občas nějaká ta šupinka, dost mě svědí. Když si svědící místo poškrabu, vypadám, jak kdybych měla opar, a místo na nějakých pět, deset minut nateče. Nejdřív jsem si myslela, že je mám ofouklé větrem, ale takto dlouho se mi to už nelíbí. Rty jsou na dotek citlivé, někdy natečou samy od sebe.
Rty mažu 100x denně balzámem (zázračný kelímek Oriflame, vždycky pomohl), medem, betadinem, a nic. Stejně jsou neustále suché. Má někdo nějaký tip?
Nebo už je to na návštěvu kožního, co myslíte?
Děkuji.
doplněno 24.09.13 11:22:Oprava - ne Betadinem, ale Bepanthenem.
doplněno 24.09.13 11:24:A ještě jsem zapomněla dodat - svědí mě pouze kraje rtů, jejich linie. Tam jsou hodně suchá místa a vypadá to i jakoby "olezle", když se to namaže.
Může to být nějaká infekce rtů, plíseň nebo něco podobného. Nečekejte a běžte s tím k obvodnímu lékaři.
Dobrý den. Nejedla jste nějakou neobvyklou potravinu či nezměnila značku zubní pasty? Může to být i alergie. Mě většinou na popraskané rty pomáhá vitamín B (kupuji si B komplex).
Zdravím, nic zvláštního si nevybavuji, pastu máme asi dva týdny jinou, tam by změna být mohla. Včera jsem rty zkusila na noc namazat kortikoidy a zabralo to, když si dám běžný balzám, který si dávám roky, tak to pálí a štípe.
No nic, zítra pěkně k doktorovi. B komplex si určitě koupím, moc ho neužívám kvůli obavám ze ztloustnutí.
Zní mi to jako nějaká infekce. V krku nebolí? Sucho v puse?
doplněno 25.09.13 16:11:Aha, ono mi to zní jako infekce, protože se mi něco takového odpovídajícího popisu dělá při angíně.
doplněno 25.09.13 21:51: Kortikoidy mě taky napadly, ale neodvážila jsem se je navrhnout Ale obávám se, že to docela odpovídalo. Jestli ale na těch mandlích něco je, docela bych na ně ukázala prstíkem. Jen s tím asi člověk moc nenadělá
V krku bolí střídavě pořád, holt tak jako při chronickém zánětu mandlí:D.
Včera jsem to v nejvyšším zoufalství potřela kortikoidní mastí, co mám na ekzémy, a dnes je to o 70% lepší. Takže asi ekzém, jak jinak, ale na rtech bych ho vážně nečekala. Zítra jdu na kožní, jestli by nebylo něco jiného, než kortikoidy..
doplněno 26.09.13 10:34: Tak nakonec je to alergie na balzám na rty, který používám 8 let
Děkuji všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.