Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Potřebuji vyrobit domácí potahovou marcipánovou hmotu, aby byla použitelná jak na potah, tak na vytváření figurek a růží. Máte někdo takový recept vyzkoušený? Dále - na netu je spousta receptů a v některých je poměr sušeného mléka a cukru stejný, v některých je množství cukru oproti sušenému mléku dvojnásobný. Prosím, jak to je? Jsem z toho jelen. Dík moc za radu.
říká se tomu modelovací hmota - marcipán by musel být ze spousty mandlí!
Tenhle recept vypadá dobře: recepty.vareni.cz/... každopádně cukru můžete klidně ubrat, čím je ho tam více tím je hmota levnější (cukr je levnější než sušené mléko). Ten tuk tam také dejte, ač to vypadá divně. Hmota bude více plastická a dokonce méně vysychat. Jen ho tam dejte včas, do hotové hmoty se už nedostane a stane se z toho dokonce guma (to se mi povedlo jednou udělat 5kg gumy )
Místo medu by se měl dát fondán, ale ten má doma málokdo, takže se to nahrazuje medem - ovšem za cenu medové příchuti
tady je originál, jak se dělá v cukrárnách: toprecepty.cz/...
Jak je vidět: fondán (je to vlastně cukr) + cukr : sušené mléko je vždy hodně kolem 1:1 vs cukr + med : sušené mléko
doplněno 24.09.13 20:02:pokud byste chtěla hmotu barvit pak si připravte potravinářskou barvu rozmíchanou v malinkém množství vody a do kousku HOTOVÉ hmoty jednu kapku barvy a prohmíst - popř přidat další kapku.
doplněno 24.09.13 20:07:aby hotové figurky nevysychaly a nebyly jakoby zaprášené (od cukru) tak se na HOTOVÉ naneslo štětcem malinké množství oleje. Když to přeženete budou se moc lesknout, ale ničemu to nevadí. Naopak to vypadá jako z kamene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.