Modelovací hmota na dorty

Od: Datum: 04.07.12 18:54 odpovědí: 8 změna: 14.07.12 19:03

Ahoj,umím pect dorty,vždycky jsem dětem pekla,ale takové klasické nahoře s krémem nebo čokoládovou polevou.Jenže vnoučata mají rády dorty s takovou nahoře modelovací hmotou,která se tváří jako mandlová,což pochybuji že mandle viděla.Snacha dort objednala k vnuččiným narozeninám,ale já jsem se zhrozila té ceny za dort ,to bych jim raděj upekla,ale tu hmotu neumím nebo nevím jak na ni,hledala jsem na netu,ale nějak se mi nezdály.Třeba někdo děláte a máte svůj vyzkoušený recept.Budu ráda za něj.Děkuji Marie


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 04.07.12 18:59
 

Marcipán? - nebo tedy spíše falešný? - http://ekucharka.net/modelovaci-hmota-falesny-marcipan/

 
Od: ron*
Datum: 04.07.12 19:21
 

Dobrý den.

Dorty potahuji falešným marcipánem, ale jen vyjímečně. Chutnají mi ty klasické s poctivým krémem a čokoládovou polevou.

Marcipánová hmota:20 dkg cukru moučka, 20 dkg sušeného mléka, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody, 3 lžíce kukuřičného sirupu (prodává se ve zdravé výživě).Kukuřičný sirup lze nahradit 3 lžícemi medu. Dle chuti můžete přidat dochucovací tresť (mandlovou nebo rumovou) a obarvit potravinářským barvivem.

Marcipánovou hmotu zpracovávám rukama. Musí být vláčná, nelepivá. Někdy je třeba přidat trošku cukru nebo vody. Barvu dávám až úplně nakonec.

Dort štědře potřu máslovým krémem, pod který dám marmeládu. Hmotu si rozválím na vále přes silonový sáček. Nesmí být moc tenká, aby se netrhala a netvořily se pod ní bubliny. Opatrně přenesu na dort, uhladím, přimáčknu. Přimáčknu i okolo boků dortu. Zbytky hmoty odkrájím,uschovám v lednici nebo použiji na výrobu ozdob.

 
Datum: 06.07.12 06:22
 
avatar

Před lety mě pan cukrář naučil dělat nádherné růžičky z té hmoty. Stačily na to želé bonbóny, pozor, ne gumové, ale opravdu ty měkké želé. Rozdělit podle barev, nakrájet na menší kousky, přidat kousek 100%ního tuku, cukr moučku dle potřeby a hníst tak dlouho, až vznikne tvárná hmota. Barva bývá dosti nenápadná, světlá, tak kdo má rád sytější, může si hmotu přibarvit kapánek potravinářskou barvou. Růžičky: vymodelovat váleček, vykrájet kolečka různých velikostí a k válečku lepit od malých až po velké. Konce obracet a tvarovat jako okvětní plátky růže. Bylo to pracné, ale nádherné. Pokud najdu někde v krabici fotku dortu, přidám sem. Jaga.

 
Datum: 06.07.12 09:19
 
avatar

Neporadím, ale pokusím se vás inspirovat. ;)

 
Datum: 06.07.12 09:20
 
avatar

Anebo?!

doplněno 06.07.12 09:21:

Paráda, že? :)

 
Datum: 06.07.12 13:35
 
avatar

Na stránce paní Brýdové www.brydova.cz najdete recept z pěnových bonbonů.Cesmína

 
Datum: 09.07.12 09:56
 
avatar

Dobrý den,

potahovací hmotu na dorty si můžete doma vyrobit - je více variant hmot ze sušeného mléka, nebo z marshm. bombonů, případně z moučného základu (Varna), nebo ji můžete objednat - pak se může jednat o skutečně pravý mandlový marcipán (nevyjde dráž než doma vyrobený mléčný), nebo sněhově bílou potahovací hmotu fondant, těch je už k dostání obrovnské množství druhů.

Pečení dortů je můj koníček. Jestli se chcete podívat na inspiraci, co lze také vyrobit (také jsem dřív dětem když byly malé dělala jen dorty obsypané ořechy a polité čokoládou), podívejte se sem

http://jakodoma.webgarden.cz/moje-dorty-galerie-my-cakes

Také tam najdete rubriku s recepty na potahové hmoty, případně se můžete podívat i do rubriky pomůcky, kde jsou odkazy na obchody, u kterých lze hotové hmoty objednat.

Jana

 
Datum: 14.07.12 19:03
 

dobrý den Marie,

http://www.toprecepty.cz/rece…6-citronova-modelovaci-hmota/

nejlepší hmota na přípravu, barvení, modelování a potahování dortů je podle mně tato. Nikdy se nedrolí, zkusila jsem už spoustu receptů a tento je nejlepší. Dřina je to zamíchat, já to dělám v pekárně na chleba, všechno tam nasypu a dám hnětací režim, je to bez práce. Kukuřičný suirup používám na lepení ozdob, je dobré ho mít po ruce i kdyby se hmota náhodou drolila.

Markéta

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.