Nezdravé jídlo, radiovitalita

Od: Datum: 14.07.13 13:21 odpovědí: 31 změna: 20.07.13 18:45

Dobrý den,

jaké jídlo považujete za nezdravé a jaké za zdravé? V různých dietních klubech se píše jezte zdravě, ale co je vlastně zdravé? A co je vlastně radiovitalita?

Uvedu příklad: kuřecí maso-je málo tučné, prý chutné, vhodné pro různé diety,...A najednou čtu ve zprávách, že kuřecí maso obsahuje zbytky antibiotik a nevím čeho všeho. Mám jej považovat dál za zdravé. Co si tom myslíte, vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: k2
Datum: 14.07.13 13:27

Ponekud vytrhavate veci (zpravy) z kontextu. Urcite VSECHNO kureci maso neobsahuje zbytky antibiotik, stejne tak jako vsechen alkohol neobsahuje methanol, i kdyz o methanolu se ve zpravach pred casem take mluvilo (psalo).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.13 13:36
avatar

Nezdravé je se v jídle omezovat . Jídlo je zdravé , tady ty dietní kluby my připadají tak trochu jako nesmysly.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mowla*
Datum: 14.07.13 13:41

Kuřecí maso není příliš zdravé ani samo o sobě - natož s nějakými těmi "zbytky" - ať už jde o antibiotika a nebo hormony. Kuřecí maso je jen ´výrobně´ levné a proto masově produkované - to, co čteš v "dietních klubech" je ponejvíce reklama.

Ale obecně je zdravé jíst ´pestře´ - tedy i to kuřecí, ale jen semo-tamo. Nevyhýbej se ani červenému masu, skopovému, jiné drůbeži, králičímu, rybám... A někdy zase maso vynechej - a nahraď je zeleninou nebo ovocem. A hlavně - pokud možno, jez to, co je čerstvé - tedy nikoli polotovary, jakkoli je jejich používání v kuchyni pohodlné.

doplněno 14.07.13 18:57:

Mcgyver: Ano - ať jíš, co jíš, stejně umřeš... :-D *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 14.07.13 13:46
avatar

Nejzdravější jídlo,je zásadité jídlo.Jelikož,náš organismus je také zásaditý,tudíž potřebuje ke svému zdravému vývoji-bez nemocí zásadité potraviny.;)Především syrová strava,tzn.zelenina,ovoce,luštěniny,ryby z čistého prostředí-tzn.nejlépe mořské,a čistá,pramenitá voda-nejlépe bez chlóru a samozřejmě bez bublin.Z masa bychom měli jíst ta,která nejsou krmena "chemicky",ale opět přírodně,tzn.pastvou.Tady čtěte dále:https://www.poradte.cz/nejen-…n-bez-pohybu-pri-redukci.html

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mike32*
Datum: 14.07.13 14:08

K pití bych dal čerstvě načepované pivíčko a k tomu utopence a hodně cibule ...*tanec*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 14.07.13 14:30
avatar

Pivo-kyselé*blee*,buřty-ještě kyselejší,a s hromadou éček *blee*Ta cibule to nevykompenzuje *ee*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.13 14:54
avatar

To rozdělení na ne-kyselé vs kyselé = zdravé vs nezdravé se mi ani trochu nezdá.

Ale když už, nemělo by se spíš řešit zásadotvorné vs kyselinotvorné? To, jestli to chutná kysele, nebo ne, je snad úplně fuk.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 14.07.13 15:05
avatar

To jsem právě měla na mysli,ale zřejmě jsem to špatně napsala,hlavně,že jste to pochopil*cteni*http://www.zelene-zdravicko.c…ite-potraviny-prekyseleni.php

doplněno 14.07.13 20:13:

Ááá,vida tenisový loket je mezi nimi také*cert*

doplněno 14.07.13 20:14:

http://kosmetikanagolfu.diskutuje.cz/health/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.13 15:34
avatar

Jojo. Tohle se mi právě moc nezdá, že by kyselinotvornost a zásadotvornost jídla mohla za ten neskutečně dlouhej a rozmanitej seznam chorob? :D (Tenisový loket? Jak?!)

A co na to vegetariáni, vegani, vitariáni a spol.?

doplněno 14.07.13 15:35:

Erm, nemyslím co oni na ty dvě skupiny, ale co oni a zdravost a složení potravy celkově.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mike32*
Datum: 14.07.13 20:44

Co máte proti pivešku s utopencem? Měj uplně jedno jestli to má třeba péčka *smich* - hlavně, že mi to moc chutná ... o to přeci v jídle jde nebo ne? *pivo*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 14.07.13 15:22

Ono se pod pojem "zdrave"casto schovavaji jine pojmy - rozmanitost a stridmost a kvalita. Pokud budete jist zdrave podle ruznych rad, muze se vam stat, ze z toho vznikne monodieta a to vam za cas poleze krkem ( a na mozek). Tolik k romzanitosti. Stridmost je mzslim jasna. Ta byva schovana pod tim, z eby se melo jist mensi porce, ale 5x denne (osobne jim 6x denne a je to super).A i zde plati :nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci". Cili radeji kvalitni maso/sunku/...cokoliv nez kupovat kilo spekacku za 40Kc. Sunka se da uplacat i doma a vychazi na max 120kc/kg.

Ono kdzy se podivate kolem sebe, tak vetsinou lide s vyssimi prijmy nebyvaji tlusti. To neni ani tak dano tim, ze by meli vice penez na fitnescentra a podobne. Je to spise tim, ze si muzou dovolit jist zdrave (zdravejsi = kvalitejsi = mene nahrazek) jidlo. Kvalitou samozrejme neni mzsleno, ze by vse muselo byt extra bio. na vejcich za 6Kc/ks neni nic extra a nespasi vas. Ale je vhodne si treba i koupit kacenu ze dvora od nejakeho chovatele a podobne. Tez doporucuju se zucastnit procesu jak mas vlastne vznika - byt s detmi u toho, kdyz se kure/kacena/kralik zabiji. Predevsim rpo deti je to prinosne, pak si nemysli, ze maso rozte ve vanickach v supermarketu. Ale to je jen takova uvaha...a spousta lidi s ni nemusi souhlasit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.13 15:57
avatar

já bych řekl, že lidi by měli jíst především to, co jim příroda kdysi dávno pradávo k jídlu dala. Kořínky, bobule, nějaké to ovoce a občas i kousek masa kvůli proteinu.

Z tohoto pohledu jsou zdravé brambory, kořenová zelenina, jabka, hrušky, zelí, kedlubny, okurky atd. Kdo jí pouze ovoce a zeleninu a jen občas kousek masa, ten nadváhu nemívá. Na rozdíl od těch, co se cpou pečeným masem a rozpuštěným sádlem. Každý snad už ví, že cpát se výhradně pečeným masem a bramborovými hranolky opravdu není nejlepší nápad.

No ale vidíte, jak to na světě chodí a jak dovede řádit neviditelná ruka trhu. Lidi silně tlačí na cenu, dražší výrobky nekupují a pak se diví, že zelenina bývá pohnojená chemicky, proti housenkám ošetřená chemickotechnologicky, maso je vypěstované chemickobiologicky atd.

Ale myslím že nemusíme propadat panice, protože nic není tak horké. Ještě celkem nedávno byla velká móda mohutně bojovat proti oxidům dusíku vypouštěným do atmosféry. Kdo si dnes vzpomene na oxidy dusíku? Později přišel strašák globálního oteplování, ten už taky netáhne. No a novináři potřebují negativní zprávy, tak vytahují co se dá.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.07.13 18:51

Když se to vezme do detailů, tak zdravého není vůbec nic.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.07.13 08:04
avatar

Když musel manžel shodit před náročnou operací, navštěvoval dietoložku. Ta mu přímo zakázala kuřecí maso, tolik oblíbené při různých dietách. Prý to není tak zdravé, jak se tvrdí. A doporučila krůtí. Hubl manžel a hubla i peněženka. Krůtí je o dost dražší. Jinak jsem nedávno viděla v TV, jak nezdravé jsou opékané buřty a grilované maso. Kdo ví. Podle mě je nezdravé to, co mi nechutná. Tedy podle mě je nezdravá DUŠENÁ MRKEV!*smich* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.07.13 08:32
avatar

Naopak dušená mrkev s novými bramborami je docela zdravá. Ovšem takové ryzoto, šunkofleky, nebo rajská omáčka... Ty jsou přímo smrtelně nebezpečné! *haha*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 15.07.13 08:29
avatar

ZDRAVÉ - NEZDRAVÉ...

Záleží na tom, která potravina zrovna nejde na odbyt. V tu ránu je to podle médií to nejzdravější, co existuje. Co já už v životě zažil názorů... kolik potravin se během pár dní změnilo ze zdravých na nezdravé a opačně... Namátkou: mléko, máslo, jogurty, živočišné oleje, rostliné oleje, kuře, hovězí, sádlo, špenát, káva, čaj, bublinkové vody, pramenité vody, chlorované vody, minerálky, meloun, brambory, těstoviny... Jedno z mála, na čem se snad nic nemění je zdravost medu a nezdravost uzenin. Ale počítám že i to přijde (ve chvíli, kdy bude v EU přebytek salámu *smich*).

Takže jím, co mi chutná (a na co mám) a hlavně se ničeho nepřežírám *frajer*. V tom je myslím základ.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 15.07.13 14:30
avatar

Ahoj - podle mého partnera je zdravá jedině tzv. "živá strava" - tj. syrová - naklíčené a rozmixované obilí, hrách, syrová mrkev, ovesné vločky, mléko, tvaroh, syrová vajíčka, rajčata, jablka, kopřivy atd... a žádné maso, uzeniny, salámy - ale jíst to každý den, ráno, v poledne i večer - chce dost odvahu a podle mne i značnou dávku určitého fanatismu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: emm
Datum: 15.07.13 20:59

Culdabulda1, zní to zajímavě, ale asi bych to stále nevydržela. Mám takový možná hloupý dotaz, ale nikdy jsem žádné klíčky nezkoušela, tak nevím - tedy když třeba čočka naklíčí, jí se to pak celé i s tou čočkou, nebo se z toho ty klíčky olámou? To je asi blbost, že?:D Ale zas jestli se jí ta čočka syrová, to asi není nic moc, ne? Nebo je to dobré? Děkuji za případnou odpověď

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.07.13 11:04
avatar

Nemohu mluvit za sebe - já na takovou stravu psychicky "nemám", ale můj partner naklíčené cokoliv rozmixuje i s klíčky (pěstuje dosti dlouhé klíčky- za stálého promývání, aby to nehnilo) - a pro dochucení si přidává třeba jablka, nebo rajčata, nebo mrkev, atd.

A jí tu kaši syrovou. Vždy mi dává ochutnat - není to špatné, naklíčené obiloviny nejsou nechutné - ale jíst to ve větším množství nežli na špičku lžičky - a jíst to stále - to si nedovedu představit. Když mu někdy vnucuji maso (většinou vepřové, nebo kuřecí) - anebo něco vařeného - tvrdošíjně odmítá.

doplněno 16.07.13 13:35:

No můj partner vypadá na svých 70-let velice dobře - štíhlý - do kopců vyběhne jako kamzík, (zatímco já nemůžu na kolena a bolí mne záda, třebaže jsem o 3 roky mladší) - jezdí na kole bez problému - i do kopců.

A je stále velmi aktivní, technicky velmi šikovný, podle mého názoru hodně inteligentní a bavit se s ním můžete téměř o všem. Takže možná má s tou "živou stravou" pravdu. A přísun bílkovin si hlídá - jí denně 2 syrová vajíčka, mléko, tvaroh, ovesné vločky - a ve všem jsou přece i vitaminy - a hlavně živé enzymy. Tak nevím - škoda, že se nemůžu přinutit žít podle jeho rad.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 16.07.13 12:11
Na techto fanaticich je uzasna jedna vec. Diky tomu, ze maji jednotvarnou stravu, tak jim zacnou casem chybet ruzne mineraly a vitaminy. A to jim vleze na mozek, jenze jak jim to na mozek vlezlo, tak nejsiu schopni si uvedomit ze delaji neco spatne. Ono to vlastne funguje u jakehokoliv fanatisnu - cirkevni, jidlo, alkohol...
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.07.13 01:44
avatar

Relativně zdravé je vše, co není nějaký extrém. Také by zdravá strava měla obsahovat vše, co potřebujeme a neměla by obsahovat prokazatelné jedy. Takže vepřo knedlo zelo je celkem v pohodě, ale třeba chilli v pohodě není, protože doslova zablokuje celé trávení. Někdo třeba jí jen zeleninu a ovoce - to je špatně, takový člověk má vždy akutní nedostatek železa. Stejně tak mají nedostatek železa lidé, kteří to přehání s mléčnými produkty. Kdo se živí jen nevařenou stravou, také nebývá zrovna zdravý, jíst jen syrovou stravu může být i zdraví nebezpečné. Stejně tak přehánění konzumace lilkovitých rostlin, které obsahují různé jedy. A nejhorší jsou v tomto třeba rajčata dozrávající v umělé atmosféře. Samozřejmě je nezdravá konzumace všeho obsahujícího hodně cukru.

No ale co teda jíst? Základem by měly být obiloviny - různé druhy obilí, rýže. Ať už pečivo nebo třeba kaše. K tomu zelenina (spíše vařená) a ovoce. Nezapomínat na živočišné produkty - důležité je červené maso a další produkty obsahující hlavně hodně železa. Jídlo by se mělo přizpůsobit i ročnímu období. Tučné jíst maximálně v zimě, protože tučné zahřívá organizmus. Více ovoce zase v létě. Hlavní je se vždy vyhýbat silně kořeněným a pálivým jídlům a přemíře cukru.

Jaké stravovací návyky vedou k jakým zdravotním problémům a naopak jak se stravující lidé jsou relativně zdraví a "dobře vypadající" - to můžete odpozorovat i ve svém okolí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 10:50
avatar
Žádné maso neni zdravé. Je to kupa hnilobnych látek, které zatěžují celé tělo. Kuřecí maso ma nejvíc cholesterolu , jeste víc než tučný bucek. Kdyz maso, tak jedine ryby. Mají důležitý obsah nenasycenych mastných kyselin. Jinak platí zdravá strava= syrová strava. Ovoce zelenina obiloviny ořechy voda atd . Vyloženě nezdravá strava jsou bílé jedy a vyrobky z nich - cukr, mouka, sůl, mléko, dále veškerá kyselinotvorna strava, tedy i to maso.
doplněno 17.07.13 11:46: Magdon : maso je zdravé pouze v případě konzumace do dvou hodin po zabití a v syrovém stavu, kdy, ma ještě dostatečnou radiovitalitu. Srovnávat tygra s člověkem je jaksi mimo, protoze člověk nemá takové zuby jako tygr, tudíž nemá ani přizpůsobený trávící systém jako tygr. Mrkni na koně jaké ma zuby a běhá závodně i bez masa. Mimo to, tygr žere maso syrové ihned po uloveni. Člověk si maso na porážku nejprve otráví kostní moučkou, hormony,antibiotiky, aby mel víc a ryvhlej zisk, poté ho pětkrát zmrazí než doputuje kolem zeměkoule v kamionech , posléze ho upeče a pak jen ohřívá v mikrovlnce . Z hlediska biologického pak nemá pro tělo žádný význam, právě naopak. Co se týká sodíku, dostatek získáš zdravou stravou.
doplněno 17.07.13 11:47: http://zdravi-az.cz/stavba_novych_zakladu.php
Doporučuji číst az do konce.
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.07.13 11:02
avatar

"...Žádné maso neni zdravé..."

Tak už je mi jasné, proč na světě vymírají veškeré šelmy. Ony totiž nic jiného nežerou. Někdo by jim měl vysvětlit, že by se měly přeorientovat na seno. :D

Já zastávám názor, že nejlepší strava je mrkev, cezená přes prase. Žiju už pár desítek let a žádné problémy z toho nemám :-P.

doplněno 17.07.13 11:05:

mimochodem, Stirečku, bez soli byste dlouho nepřežil.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: pt®
Datum: 20.07.13 18:45
avatar

"magdon", ale šelmy žerou maso hlavně v syrovém stavu. Neříkám nejíst maso úplně, ale ne v takovém množství, jako se jí nyní, denně nebo několikrát za den. - pt

Ohodnoceno: 1x
 

 

Od: paw®
Datum: 17.07.13 11:10

Me by jen zajimalo, kolik ze zdejsich radcu ji podle uvedenych svych rad. ;).

doplněno 17.07.13 12:21: Stirecku. Takze ten clanek v podstate popisuje vse zname. Nebyt tlusty, jist rozmanitou stravh s minimem zivocisnych bilkovin a vyhybat se vsem negativnim vydobytkum civilizace (stres, alkohol, mikrovlnka, leky...)...brano do.dusledku, nejzdravejsi lide jsou v Indii, kteri basti ryzi a nemaji kde bydlet a na doktora. Jen s tim.stresem si nejsem jisty . Vse je treba hodnotit kriticky.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 11:20
avatar

JÁ.*frajer*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 12:18
avatar
Ja teď ležím na Korfu a třeba kuřátko tady ma úplně jinou barvu, maso krásně žluté jako domácí, i chuťové je uplne někde jinde, než antibiotiky z Polska Tak zeru jak ten tygr ;) ale dohonim to ovocem a zeleninou, třeba broskve svou velikostí a chutí se nedají srovnat s tim, co nám servírují naše obchodní řetězce. Ryby jsou taky úplně jiné než to co zname.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 12:49
avatar

A co takhle rovnou přejít na pránu? Tyhle "rady" jsou v polovině cesty, Já osobně si myslím, že radiovitalita je nějaký nesmysl, jen hezky pojmenovaný, ale když už na ná věříte, měl byste udělat další krok a stát se brethariánem, ne?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 18:32
avatar
Radiovitalita je popsaná
http://zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_00.php
A uz je na tobě nebo ostatních čemu vlastně věří...
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.07.13 19:49
avatar

Kde je tam popsaná? Sice je tam skloňovaná. ale to, co autor vydává za vysvětlení, má do vysvětlení řádně daleko. Prosím pěkně, jaké že to vlny emituje? Elektromagnetické? Zvukové? Gravitační? A už jen zmínka o profesoru Kahudovi je dostatečným varovným signálem. (To je ten pán, který zaváděl mentuiony a tvrdil o nich, že jsou to jediná kvanta, která se mění spojitě.) A taky: vlnová délka je vlnová délka a žádná velikost či co toho vyzařování. Prostě blábol

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.07.13 14:35

pro EMM. . Čočku nechám ve vodě, aby krásně změkla a pak ji takhle celou přidávám do zeleninových salátů. A nejíme to proto, že je to zdravé, ale protože nám to chutná ;).

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.