Nejste přihlášen/a.
Na to není jednoznačná odpověď. Dělala jsem salát asi pro 40 lidí na oslavu. Ale nenapadlo mě brambory vážit. Dělala jsem to v dětské vaničce, pěkně se to míchalo. Vařili jsme brambory ve dvou velkých zabijáčkových hrncích. Když pokrájíte ingredience, které tvoří skoro polovinu salátu, tak už těch brambor není tolik potřeba. Ale je otázka, kolik kdo a hlavně co do salátu dává. Já dávám sterilované okurky, vařená vajíčka, cibuli - spařenou, salám, jablko, sterilovanou červenou papiku pro barvu, hrášek, hořčici, majonézu, sůl, pepř trochu cukru, trocchu láku s okurek pro chuť a vše smíchám s vařenými brambory. Hodně lidí dává ještě mrkev a celer, já ne. Když jsem ten salát dělala, je pravda, že ho trochu ještě zbylo, neb někdo chce menší porci, někdo větší, někdo chce jen chléb k řízku. Měli jsme ještě druhý den pro rodinu k obědu... Ale myslím, že by pro 30 lidí mohlo tak 6- 8 kilo brambor mohlo stačit, ale je to opravdu individuální. Zeptejte se někoho, kdo pracuje v jídelně, nebo restauraci. Já jsem to odvíjela od normálního množství, co dělám třeba pro 6 lidí na neděli a zhruba 7krát tolik pro 40 lidí...
na 3kg salátu je potřeba cca 1.5kg brambor - záleží jakou porci budeš dávat , běžně k obědu cca 20dkg -tak snadno spočteš
doplněno 12.02.13 09:48:tak jsem vytáhla kuchařské normy ,které jsme dříve používali- na 10 porcí 2kg brambor /počítej s odpadem / také záleží co do salátu dáš kolik všech přísad. Jistě že se liší v tom jací to budou strávníci . My dáváme 20dkg - ale jak vidím jinde víc...
osobně bych uvažoval tak o 8-10 kilogramech brambor. Předpokládám, že je to na nějakou rodinnou akci, takže není potřeba na lidech šetřit, ale záleží na tom jaké máte v rodině jedlíky. Slušnější porce bude tak 300g což je cca. 9 Kg salátu. Samozřejmě počítám s tím, že salát nejsou jen brambory, ale zas aby člověk měl nějakou rezervu...
Pokud chce někdo připravovat bamborový salát v roce 2013, stačí připravit jako jiný člověk v roce 2011. Je to pořád 30 kg salátu.
V pravo nahoře, máte okýnko hledat. Stačí zadat.
Je ale s podivem, že potřeba přípravy 30 kg bramborového salátu se v určitých periodách opakuje.
Jinak zde: poradte.cz/...
Už se to tu řešilo, možná je ale okurková sezona a není se na co ptát. Všechny otázky už byly položeny.
Já jsem teď dělala salát pro 10 lidí. Chtěla jsem ho mít mimořádně dobrý, tak jsem těch brambor dala jen 15 menších, ale veliké množství kořenové zeleniny. Tolik, jako bylo brambor. Plus hrášek, okurek a taky jsem dala plechovku kukuřice (tu si všichni pochvalovali velice). Salát byl opravdu mimořádný. Brambory a zeleninu jsem prohnala krájecím kolečkem, okurky jsem strouhala.
Ať se vám povede a všichni jsou nadšení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.