Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem asi těhotná v 16ti

Od: rjehla* odpovědí: 14 změna:

měla jsem před pár dny chráněný sex se svým klukem a kondom se nejspíš protrhl a já jsem těhotná.rodiče jsou křesťané a vědí o tom a trvají na tom abych si díťe nechala co mám dělat mě je 16 a mému klukovi 17

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janab*
hodnocení

2x

Možnost otěhotnění k sexu prostě patří (do určitého věku) a pokud jsi dost zralá na to sex provozovat, měla bys s tím počítat. Navíc kondom nepatří mezi zrovna nejspolehlivější antikoncepční metody.

Jak už výše bylo napsáno (tedy pokud si nevymýšlíš), je jednodušší zajít na gyndu nebo si alespoň koupit test v lékárně (je to otázka 30,- Kč a pár minut) než se stresovat něčím, co nejspíš ani není. Aspoň budeš vědět na čem jsi.

Pokud navštívíš gynekologa, tak se zrovna můžeš zeptat na možnosti bezpečnější ochrany proti početí ... a nebo zkus pohledat na netu;) V případě, že náhodou těhotná budeš, alespoň se můžeš od doktora dozvědět jaké máš jiné možnosti - krom dítě si nechat nebo třeba dát k adopci.

hodnocení

1x

Jo, jo.

Milá slečno, každá rada drahá. Ovšem ty křesťanské zásady platné tisíce let nic neztratily na svém významu dodnes. Je dobře, že Vaši rodiče mají takovýto názor (alespoň oni).

Co Vám brání porodit pěkné zdravé dítě a přidržet si k sobě onoho "kluka" natrvalo jako pozdějšího manžela a tátu dítěte?

Konstatujete svůj věk a věk onoho kluka. Jde Vám o zmírnění náhledu na věc? To, kolik je každému z Vás jste před svým konáním nevěděli? Věděli. Tak se nedá nic dělat, rozhodli jste se tak rychle a brzy vstoupit do života dospělých - tak nezbývá než tu odpovědnost nést se vším všudy.

Přeji Vám všem hodně rozumu, zdraví, síly a štěstí.

Bohužel dnešní společnost si plete sex se sportem. Smutné je, že se to netýká jen mladých, ale i starších. Vyjímkou nejsou osoby, u kterých by se zdravým odhadem došlo k závěru, že to jsou už rodiče dítěte školou povinného. Hledání dokonalého partnera je pro mnohé úkolem na celý život. Dopad na děti je irelevantní. Vlastní zraněnost a zahleděnost nám indikuje dnešní stereotyp.

Škoda, že si to lidé neuvědomují. Jakýkoliv názor je bagatelizován, a autor často označen za hloupého křesťana, což nemá nic společného s podobným názorem.

V každém případě si slečna zpackala život, pokud je opravdu těhotná. Pokud podstoupí interupci, vyvolá to nedozírné následky v rodině a vlastním životě. Pocitu viny ve vlastním podvědomí se nezbaví, pokud není kouzelník. Z morálního hlediska je to odsouditelné.

Pokud dítě porodí, což je varianta příznivější, výchovu bez pomoci rodičů nezvládne. Soudím podle jejího vyjadřování, které nese známky nedozrálosti, či rozrušení. Akt, při kterém dá dítě k adopci, je záslužný a zdá se být řešením, ale o následcích lze spekulovat.

Holt, za hloupost se platí.

mowla*
hodnocení

0x

Myslím, že se zbytečně stresuješ - po "pár dnech" nejsi schopna těhotenství zjistit.

Už jsi navštívila gynekologa?

karjala*
hodnocení

0x

udělej si test a zajdi k doktorovi, ať máš jistotu. A pak teprv zvažuj, co dál.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Sveď to na rodiče, že tě vyrušili. Proč nepokračuješ v původním dotazu?

poradte.cz/...

hop®
hodnocení

0x

To je docela blbá shoda náhod, rodiče Tě načapali při sexu, protrhl se kondom, došlo k otěhotnění... Nehoupeš nás trošku? *hej*

rjehla*
hodnocení

1. je to skoro měsíc

2. vím to dýl a řekla jsem jim to až teď

krkovicka*
hodnocení

0x
A jseš opravdu těhotná?
rjehla*
hodnocení

nejsem si stoprocentně jistá ale nejspíš ano

korolka
hodnocení

0x

Kondom se NEJSPÍŠ protrhl a jsem ASI těhotná? A víš něco určitě? Co třeba koupit T test a zajít k lékaři? Až potom bych do toho tahala rodiče. Pokud ti bylo 16 je interrupce tvoje rozhodnutí, ne rodičů

sebod*

No, korolko, rozhodnutí sice je na tazatelce, ale až porodí , tak se o ní a o mimčo budou nejspíš starat rodiče *zed*. Dle ostatních dotazů tazatelky nepředpokládám, že je to vyspělý jedine, který se i v takhle mladám věku postará o sebe natož o dítě *modla*

Ale jinak si myslím, že je to planý poplach, nebo v malinko horším případě, že si z nás tazatelka dělá prču...*ua*

doplněno 02.08.12 12:54:

V jiné otázce se ptá, co a jak s rodiči, když ji načapali při sexu s přítelem a teď nemluví. No a tady z ní vypane, že o těhotenství řekla rodičům *ee*.

hodnocení

0x

Je to opravdu divné,mnoho náhod najednou a ejhle - je z toho těhotenství. Myslím si, zda se opravdu nenudíš. To víš jen Ty sama.

Myslím si, že těhotná nejsi. Když píšeš, že styk se uskutečnil před pár dny - to by zjistil jen jasnovidec, jak na tom jsi. Nepanikař, vydrž, když nedostaneš příští měsíčky v očekávaném termínu, zajdi ke gynekologovi. Nebo si kup test na zjištění gravidity. Ale k tomu lékaři běž stejně.

Tak sis zaskotačila a nyní budeš možná mít od 16 starosti. Je to jistě i proto, že my jsme přistupovali k sexu zodpovědněji. Mně nechybělo moc do dvacítky, když to bylo "poprvé" a v takovém věku už kdyby něco, byla jsem už rozumná. No a mému tehdejšímu chlapci, dnešnímu manželovi, bylo 24. To už je u obou věk na výchovu dítěte. Přesto jsme měli první děcko, když mně bylo 23 a jemu 27.

Dneska má každý strach, aby mu ten vlak neujel, aby o něco náhodou nepřišel a začíná co nejdřív. Co kdyby něco zmeškal? Přestanu tady mentorovat a přeji Ti, aby se Tvé obavy nevyplnily. A příště si opravdu dávej pozor, nestojí to pak za ty nervy. Jaga.

iz*
hodnocení

0x

Gratuluji!

A co byste ráda slyšela/četla? Nepředpokládám, že jako dívka z křesťanské rodiny byste uvažovala o interrupci, že ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]