Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekaná událost

Od: rjehla* odpovědí: 15 změna:

moji rodiče mě nachytali s mým klukem při sexu a od té doby mlčí a já se cítím divně co mám dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Promluvit si s nimi.

doplněno 01.08.12 19:37:

Reakce na Amadeus® a Dzordz®: Promluvit si s rodiči neznamená se omlouvat nebo obhajovat.

Je-li slečna dost dospělá na sex, měla by být dostatečně dospělá i na řešení "trapné" (uvozovky jsem použila záměrně) situace. Nevidím důvod, aby bylo v rodině zbytečně dusno.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mohla jsi napsat alespoň tvůj a přítelův věk, ale každopádně s nimi budeš muset promluvit. Bude to rychlejší, než to nechat samovolně vyčpět. Máš-li na to už věk, rodiče by měli pochopit a diplomaticky to moc nerozpitvávat. Třeba se tomu nakonec společně zasmějete*smich*.

rjehla*
hodnocení

mě je 16 a mému klukovi 17

askmenow*
hodnocení

0x

Souhlasím, promluv si s nimi.

Rozhovor to asi nebude nejpříjemnější, ale to co teď potřebuješ je jim ukázat, že jsi schopná dospělých rozhodnutí a zodpovědného jednání. A to tohle bude.

Pokud je ti jeden z rodičů výrazně bližší, a nezvládneš hovor s obouma najednou, promluv si nejprve s ním.

Mohu se zeptat, kolik ti je? To asi dost ovlivní budoucí dění... Jinak, POKUD JE TO PRAVDA, nezapomeň říct: že jsi se pro sex se svým klukem rozhodla po pečlivém zvážení, že se znáte tak a tak dlouiho (nevytahuj, pokud je t pár dní ;) ), že mu důvěřuješ, že používáte ochranu (doufám!), a další věci, které považuješ za důležité. Řekni, že tě mrzí, že se to dozvěděli takhle, že chápeš, že je jim to nepříjemné, že je to nepříjemné a trapné i tobě, ale že doufáš, že se přes to společně přenesete.

amadeus*

Prosím?! Slečna je dospělá. Nevidím důvod, proč by si měla s rodiči o tom promluvit a ještě se obhajovat. Pokud s tím mají rodiče problém, pak je čistě jejich. To aby se člověk za chvíli musel omlouvat i za to, že si byl odskočit na záchod.

askmenow*

1. věk slečna sdělila až po té

2. v očích rodičů často nikdy není jejich dítě úplně dospělé a potřebují slovně postrčit

3. já si, PROSÍM (když už jsme u toho tónu), myslím, že základem jakýchkoli zdravých vztahů je zdravá komunikace... radím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a tak bych to udělala já

martinaa*
hodnocení

0x

Jak radí Ivzez, promluv si s nimi. Třeba tě ještě měli za malou holčičku (doufám, že máš na sex rozumný věk), a tohle je pro ně šok, se kterým nevědí, co dělat. Že se cítíš trapně a divně, to je normální, možná to tak ještě nějakou dobu bude. Sedni si s rodiči a třeba jim řekni, že je ti trapné, co viděli a tak, ale že doufáš, že tvůj osobní život budou respektovat a nic na vztazích se nezmění. Není to žádná tragédie, klídek:)

cobrak*
hodnocení

0x

Promluvit si s nimi. I oni ho minimálně jednou provozovali, když mají dceru ;)

amadeus*
hodnocení

0x

Je ti 16, partnerovi 17, takže ničemu nezákonnému ani nemravnému nedošlo. Nemáš proč se cítit divně. Rodiče jsou zřejmě v šoku, ale je jejich věc, aby se přes to přenesli. Pokud můžeš, užívej si ticha, které teď máš doma. Pak je slušně požádej, aby respektovali tvé soukromí a klepali, než vstoupí.

krkovicka*
hodnocení

0x
To buď ráda že mlčí.Já budu kolegům oponovat.Nešťourej v tom.Znám rodiče kteří svého syna vyhodily z domu(provozoval sex doma)
doplněno 01.08.12 19:02: Trapně by se měli cítit oni.
amadeus*

No hurá. Konečně někdo rozumný. Vztahu s rodiči vždycky nejvíc pomůže, když se se děti osamostatní a nelezou si vzájemně do soukromí.

dzordz*

Taky myslím, že jejich mlčení a nerozebírání je polovina správné cesty. Druhá polovina by byla, kdyby sami řekli, že teda budou radši klepat.

Je to nepříjemné, ale nemáte důvod se cítit divně.

hodnocení

0x

Velké řeči jsou většinou k ničemu, rodiče si za nějaký krátký čas uvědomí, že už nejste jejich malá holčička, že to, při čem vás překvapili je normální a příště už budou klepat. Patrně si Vašeho partnera budou chtím malinko proklepnout, je to normální a přirozené.

Pokud máte s rodiči nějaký zvlášť sdílný vztah, tak si s nimi klidně promluvte, ale výsledek bude stejný.

Pokud v rodině není obvyklé probírat silně osobní věci, bude pak trapná situace ještě delší a větší.

Jednou tato událost vejde do rodinné historie a bude se na ní pohlížet s úsměvem
:)

doplněno 01.08.12 19:44:

Ještě jsem chtěl podotknout, že striktní názory amadea a krkovicky mi příjdou možná až moc...

Přeci jen by měl pod střechou vždy panovat nějaká přijatelný klid a pořádek a ne se hned na rodiče utrhovat, že neklepali nebo že je to běžná věc.

Oni se s tímto setkali teď poprvé a je to pro ně stejná lekce jako pro tazatelku.

krkovicka*
a jo,pane kolego...dejme tomu.Být rodiči vyslovim pravidla.Přeci jenom už kluka znají,byť jeho zadnici :)
Svému dítěti bych nic nevycitala.Jen poučila o sexu a ochraně.Nebudu ale puritanec který ani neví kde se její dcera válí a že se válí.

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že k tomu došlo doma, cbyba. Jinak jste děcka podle zákona, odkázáni na rodiče i když souložit můžete. Nenaděláš nic, je to jejich přístup k věci. Zkus se při příležitosti zeptat, kdy do toho šli oni...(kdy se sznámili, kdy se jim kdo první narodil). Otázka jaké byly mezi vámi vztahy, v jakém duchu výchova, prostředí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]