Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak hubnout?

Od: petr12* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, je mi 16 let, měřím 176cm a vážím 87kg. Po ukončení sportu(cca 4 měsíce zpět) jsem začal přibírat na váze. Bohužel v mých letech už zřejmě moc sportů nenaleznu. Zkoušel jsem nějaké oslovit, tak uvidím. Ale nevím jak dál. Mám ještě léta před sebou a nerad bych žil celý život s nadváhou.. To prostě nechci :( ...
Snažím se chodit denně po vycházkách... Nastupuji na novou školu a rád bych s tím začal i "nově žít". tedy se alespoň trochu změnit ...
Nevím, zda mi napříkald pomůže posilka, squash zřejmě ano.. posilka spíše asi na upevnnění svalů.
..

Díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr12*
hodnocení

Ještě dodám: popravdě závidím dosti lidem, co si už v mém věku našli holku, plno kamarádů apod... :/

Jenže kdo by chtěl být s takovým... no semnou? :/

Dobrý večer. Petře, na toto téma zde již bylo opravdu mnohé řečeno. Už bychom se jen opakovali. Např. zde:

www.poradte.cz/sport/1031-jak-zhubnout.html

www.poradte.cz/sport/1076-jak-zhubnout.html

www.poradte.cz/sport/1078-jak-zhubnout-porad-te.html

A další diskuze Vám vyjedou, když si toto téma zadáte do zdejšího vyhledávače. Ale určitě to není jen o tom, jakou máte postavu. Děvčata si jistě všímají i jiných kvalit. Jednou Vás bude mít některá ráda takového, jaký jste. Najde si děvče také, nebojte. Přeji Vám úspěšné hubnutí i navázání známosti.;)

karjala*
hodnocení

0x

Myslím, že to všechno vidíte moc černě.

V 16 letech můžete začít s jakýmkoliv sportem. Nic Vám nebrání chodit plavat, zaběhat si, zacvičit si. Pokud chcete zhubnout je důležité jíst často a malé porce. Také jsem byla aktivní sportovec a po ukončení aktivity jsem začala nabírat. Bylo to i tím, že jsem byla zvyklá ve velkém konzumovat těstoviny, které jsou poměrně kalorické. Když jsem je omezila a dala si je nejpozději k obědu, tak šla váha dolů. Co mi hodně pomohlo byla knížka Petra Havlíčka Jídlo jako životní styl, 1. díl. Jsou tam i vzorové jídelníčky. Nebo určitě najdete jeho jídelníček na internetu, případě bude někde odkaz na Jste to, co jíte.

Jinak věřte tomu, že to nemáte přítelkyni není dáno tím, kolik vážíte, ale tím, jak k sobě přistupujete. Zkuste se nelitovat a když budete vtipný, pozorný, milý, tak se nějaká najde, i když budete mít nějaký to kilčo navíc. Jako že si myslim, že Vaše váha k vaší výšce není zas až taková tragédie.

joudic*
hodnocení

0x

tak to si nabral dost teda... ja mam 185 a 80kg a jsem tlustoch s prsama :-D

5 x denne male porce, kdyz je hlad tak rajce, kiwi atd podobny hnuj :)

nejvic a nejrychleji jsem zhubl pri kombinaci ovoce, zelenina, kureci + rejze + modra flora (toho masla max lzicku), nijak programove, kdyz jsem mel chut na ovoce jedl jsem ten den ovoce, jinej den zas ryze s trochou masa, jindy polivka voda, zelenina, trochu vlocek atakdale...

pokud chcete zhubnout rychle musite zapomenout na mouku (tzn veskere pecivo i celozrnne) a brambory, stavy zahustovat kdyztak trochou solamylu...

pro priklad rano jsem dal treba banan, pres cely den jen 1/2 hrnicku ryze + kousek kureciho (asi jako vlassky orech, 1 rizek vyjde skoro na cely tyden) + zelenina, a vecer treba rajce nebo pomeranc, jiny den jsem jedl jen kiwi, kdyz mi zakrucelo v brise snedl jsem kiwi...

a hodne pohybu, i 3km sly druhy den znat (mam digitalni vahu na gramy), kliky, drepy, bricho zatim ne, stejne s takovym nakladem si budete pomahat zadovyma svalama coz je spatne...

zadnou Cajthamlovou nepotrebujete... chlastal jsem i pivo bezne u toho, resp kdyz se slo na pivo sel jsem taky, a to bezne dame 6 - 8 plzni podle nalady

kdyz se takhle pohlidate a vydrzite, (a verte ze pro skyvu chleba budete panackovat uz za tyden) ... tak po mesici byste mohl mit s prehledem 8 - 10 kilo dole a bez hladu.. pak uz to pujde pomalejc

na zacatku je hlavni nechat scvrknout zaludek, to trva 1-2 dny, to se da poresit malym ovocem vzdy kdyz je hlad, treba to kysele kiwi, nebo co 3 hodiny hrnek mlika, a nebo hnusna rejze s nicim jen se zeleninou, staci 2 sousta a cloveku je hned jasne, ze uz nema hlad :D a kdyz ma hlad tak si potupne zase da jen ty 2 sousta :D

pripadne vycistit vzdycky zuby, kdyz budete mit chut misto jednoho kiwi, vyzrat vsechny, co mate koupeny :)

hodne pit (vodu, neslazeny caj) a hlavne vzdycky po jidle

za tyden praxe zacnou jit prvni kila rapidne dolu, kazdy den rano po wc mate 100% okolo 200 - 400g dole, kazdy pohyb je druhy den rano po wc, odmenen az stovkami shozenych gramu navic, nez kdybyste cely den nic nedelal

pokud budete cvicit hodne (namozene svaly a spol) kila pujdou dolu pomaleji (rostou svaly) a shozeni kil bude videt spise vizualne a na obleceni...

doplněno 11.07.12 07:22:

me toto funguje na stopro, mozna proto na to hresim, minuly rok jsem duben - kveten sundal 12kg :) 8 kil mam letos zase zpatky nahore, ale to bylo mnou svoleno :-D, nejak nebylo se pro koho udrzovat, tak jsem si dopral trochu zvěření, jako napriklad po tom zminovanym pivu, jdou nohy proste samy do vecerky ikdyz mozek krici nee, a z druhy strany se ozyva sak co, stejne si ted sam a pizza bodne *vtip*, no a nez se upece pizza tak mezitim se sezerou 2 parky :D a pak je skoda nedojist tu pizzu, protoze studena je hnusna :-D no sak to znate :)

petr14
hodnocení

Díky všem za rady.

Samozřejmě jsem nikdy nebyl nějaký vyhublík.. Potřeboval bych zhodit tak cca 10kg. Nevím proč, ale to co píšete se mi spíše zdá dieta? Normálně by měl jíst člověk 5x denně, ale co si to tak čtu tak podle vás jíst co nejméně...

joudic*

hned na zacatku jsem zminil 5x denne male porce, to plati pro vse, co jsem psal... to byly jen ruzne priklady tech malych jidel, co bezne jim, kdyz chci zhubnout... o hladoveni to neni, to je kontraproduktivni, musi se jist, hybat, pit a casto sr.t :) (kdyz neberu prvni 3 dny kdy se zaludek trochu vzteka, ze toho neni jako driv)

doplněno 11.07.12 08:24:

dnes je 11. kdyz se do toho pustite, v zari budete mit jine cislo obleceni

dobreazdravecz

Mám pocit, že ty vaše porce jsou až moc malé...

joudic*

moje slova doklada to, ze v dobe psani odpovedi jsem mel 80,5 kg a ted po 4 dnech mam 77,2 kg (a to je vecer.. ne rano), ale nebyl jsem v patek na pivu.. no krasna 3 kila dole zadarmo :)

1. den jsem mel dokonce 3 spekacky z ohne u kamose, takze jsem jedl normalne bez reseni co jim

2. den kafe s medem, 3 rajcata a 2 okurky a jeden balkan, normalne, zadny salat, pul hrnku ryze uvarene s trochou zeleniny, vecer 2 vajca s 2 krajicema s maslem (byl hlad)

3. den kafe s medem, 2 rajcata a 1 okurka, bramborova kase s kouskem kureciho smichaneho s korenim trochou bujonu a cibule (kureci stavicka na brambory:) )

4. den 2 kafe s medem, 2 rajcata a 1 okurka, pul hrnku ryze uvarene s trochou zeleniny a kurete, vecer polevka jen z vegety na jeden talir z 1 vajca a trochy mouky (zavárka)(byl hlad)

hlad jsem nemel, a kdyz jsem hlad mel tak jsem neco uvaril nebo snedl :) a to jsem ani nevylezl z domu za ty 4 dny, maximalne jsem jeden den uklizel v byte..

doplněno 16.07.12 17:11:

Ja jen vypsal, co jsem za posledni 4 dny jedl, a neni to zadny experiment ani hubnouci kura, kterou tady lidem doporucuji jako jidelnicek, ktery maji dodrzovat,... ma to ukazat, ze kdyz se ji malo, a casto, a trochu se hybe, tak to jde dolu samo a bez pocitu hladu... a hlad jsem mel vzdycky hlavne v noci, a vzdy jsem ho necim ukojil (podnikam a chodim spat okolo 3-5ti rano)

sice vidim vas nick (dobreazdrave) ale proboha vy jite podle tabulek? Ja jim podle toho, co mam doma, a na co mam chut boze... kdyz mam celej den chut na kasi se stavou, tak si ji taky proboha udelam, a nakej glykemickej index je mi vite kde :) a kdyz budu mit chut na spek, tak si ho dam s krajicem chleba a horcici (jako jedno z 5ti jidel za den), protoze me nake rychle ubytky nezajimaji, ja mam postavu ok... a jde mi o to aby fungoval muj metabolismus, protoze nekdy mam tolik prace, ze jim jen jednou denne... to aby ti placici, co tady pisou, ze poctive makaji 8h denne, a maji malou vyplatu, se kterou nevyzijou, videli, ze my podnikajici se mame dobre hlavne proto, ze pracujem okolo 12 - 15 denne, aspon ja ano (protoze nikdo jiny to za me neudela a terminy tlaci)

a za chvili jdu na pivo a dam si nejmin 7 plzni a gulas, to je co :) a zitra rano budu mit zase o trosku mene kil, protoze po pivnim sedanku to je pravidlem (jen se nesmi jit domu opily okolo vecerky)

Stejne tak polevka z vegety... je to jen prachsprosta kombinace na chleba s vajickem, ale chleba jsem nemel a hole vajco mi nechutna, tak co jsem mel delat :) holt jsem si udelal "chudou" polevku, kterou varila napr ve variaci s kminem uz moje babicka nejen za valky...

zkratka jsem vypsal, co jsem cca snedl za 4 dny, a co na vaze nasledne ubylo (kdybych mel hlad, snedl bych samozrejme vice, ja hlad nemel, a kdyz, tak jsem se najedl, cili ja jsem dal telu, co chtelo, kdyz si o to reklo)

doplněno 16.07.12 17:43:

btw 5% masa a zbytek mouka, skrob, kuze a barvivo tomu rikate parek? a prece to X lidi zere...

myslim ze muj talir polevky byl tisickrat zdravejsi, kousek praveho masla, lzice mouky, vajicko a sul se zeleninou (vegeta)

doplněno 17.07.12 02:24:

ha! nakonec 10 piv + 2 km cesty domu a hadejte, i po gulasi 76,7, necham se prekvapit, co zitra, tak asi tak...

dobreazdravecz

Proboha, když už ubližujete svému télu sám, tak to aspoň nešiřte mezi lidi!

Jeden den rýže, druhý den bramborová kaše? Branborová kaše má nejvyšší glykemický index ze všech možností přípravy brambor!

Vegeta s teplou vodou, tomu říkáte polévka? Jednu takovou sem znal, ale ta už má na hlavu papíry.

Jak na tom je asi vaše svalová hmota a jak na tom bude celé tělo, až skončí tenhle experiment?

sedesatka

moc ráda jsem se tady ocitla a četla vaše příspěvky. Jakoby jsme se znali. Vtipkuji, já skoro sedm let jím stejně jak píšete! Na hlavu nejsem a na rozdíl od dřívějška jsem zdravá a neberu prášky na cholesterol a vysoký tlak a kdovíco ještě.

Oni lidi stále mluví o zdravé stravě-však vy i já se stravujeme zdravě. Ale nikdo neuvažuje o tom,jak šíleně se lidé přežírají. Na nás je vidět jasně, že stačí jíst trošku,ale často..Nebudu popisovat svá jídla, to jste za mně udělal vy..Jen já raději nejím špek a uzeniny, obávám se návratu zdravotních potíží. Celý život jsem byla spíš povaleč a dnes dělám jogging, rychlou chůzi, celkově mám kondičku na svůj věk vybornou.

Pro nevěřící a kritiky mám návrh, zkuste si to sami a hlavně vydržte. Až uvidíte a ucítíte ten příval energie a dobré nálady, nebudete to tak zpochybňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]