Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lupy. Co pouzivate na odstraneni lupu?

Od: strnad® odpovědí: 19 změna:

Zdravim,

mam dlouhodoby problem s lupy = neznam pricinu, ale porad se mi delaji. Vyzkousel jsem spoustu pripravku a samponu = Dr.Max, Head and Shoulders, Lidl proti lupum, Micetal, Sebiprox,... a i kdyz se jakoby zda, ze po prvnich dvou umyti to ma jakysi efekt, po tydnu jsou lupy zpatky. Co zabralo vam? Dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U nás v rodině dobře funguje NIZORAL šampon z lékárny, je dost drahý, používáme ho občas i preventivně mnoho let a funguje dobře, je zapotřebí nechat na pokožcce hlavy cchvíli působit. Zkuste. Ty šampony Vámi jmenované nám nezabírají.

Nemam lupy

Taky mi zabral Nizoral. Poprvé jsem ho používala asi měsíc v kuse (je to už asi 15 let), pak jsem měla spoustu let pokoj od šupinek padajících na ramena, a když se občas lupy objeví, stačí párkrát umýt vlasy Nizoralem a je pokoj. Je drahý, ale za ty peníze stojí.

hodnocení

Dobry den, dekuji za odpoved. Takze prvni omyti mastnoty samotnych vlasu normalnim samponem staci. A jak casto je potreba si na zacatku tim Nizoralem vlasy respektive pokozku umyvat? S jakym jinym samponem to kombinujete nebo je to jedno? Jak casto si pak "preventivne" umyvate vlasy Nizoralem? Jednou za 2 tydny, za mesic? Me prijde, ze ta kuze si po nejake dobe zvykne i na sampon, ktery jakoby i zabira.

Nemam lupy

Vlasy si běžně myju 2x týdně, takže i tím Nizoralem jsem si je takto myla, když jsem měla problém s lupy. Jinak u šampónu je příbalový leták.Píše se tam, že se má nechat působit 5 minut. Vždycky jsem si umyla vlasy svým běžným (jakýmkoli) šampónem, pak jsem nanesla na kůži hlavy Nizoral a 5 minut jsem si třeba četla knížku, hlavu zabalenou do staršího ručníku, abych nekapala... Opláchla a usušila. Po krátké době (měsíc, 6 týdnů - už nevím) nebylo po lupech ani památky a nejmíň 10 let jsem měla pokoj. Po té době se občas objevily velmi mírně šupinky, ale stačilo 2x - 3x umýt vlasy Nizoralem a zase byl na pár let klid. Takhle mi to funguje dodnes. A to jsem se s lupy otravovala od puberty až do prvního Nizoralu někdy asi před 22 lety.

hodnocení

jo jeste jsem zapomnel na rozdceny acilpirin, gel gelargin a sampon namychany v lekarne spiritu sapo kalimi

hodnocení

Ty jo, to je draha sranda za 310kc, ale kdyz by to pomohlo. Jak casto to pouzivate a kombinujete to s nejakym jinym samponem - jakym? Jak casto?

Nemam lupy

Myslím, že je možné si umýt vlasy levnějším šampónem a místo druhého mytí už nanést Nizoral. Na konečky prstů vymáčknu trochu šampónu Nizoral a nanesu hlavně na pokožku hlavy. Rozpěním a nechám působit podle návodu. Je tam důležitý hlavně kontakt šampónu s kůží. Vlasy až ke konečkům je zbytečné umývat zrovna Nizoralem.

hodnocení

0x

Také zdravím. Zbavit se lupů je opravdu proces na delší dobu. Nechce to používat jen šampony proti lupům, ale střídat je i s jinými, jemnými. Mrkněte se na tyto stránky, je tam od úpravy životosprávy, až po doporučené přípravky či babské rady, vše. Mohlo by Vám to pomoci.

krasojizda.cz/...

doplněno 11.04.12 11:40:

Strnad- ano, i takto se dá poděkovat za dobře míněnou radu.

doplněno 11.04.12 11:46:

PS: Stránky nejsou moje a k tématu lupy je tam řečeno vše, co jsem vyjmenovala. Stačí se jen pořádně podívat, když je zájem. Pokud zájem chybí, nesmyslné osočení není na místě.

doplněno 11.04.12 14:48:

Ještě bych ráda dodala jen toto: Lupy jsou jen následek nějaké příčiny. Takže je třeba nejdříve právě najít a odstranit příčinu, aby něco pomohlo odstranit i následek. Proto na každého funguje něco jiného. Hezký den všem.

hodnocení

@kapkanadeje sorry, ale delat si tu reklamu na vlastni stranky, kde neni nic konkretniho k tematu ale pouze zadane do vyhledavace mi prijde jako trochu mimo = ale verim, ze vam tam prijde dost novych navstevniku. Priste ale nemaskujte svuj komercni odkaz do zadnych rad. Dekuji

doplněno 11.04.12 12:02:

Odkaz na nekonkretni stranky je asi takova pomoc, jako neco ve smyslu: Pouzij google, takze ja jsem nedekoval

doplněno 11.04.12 12:05:

Kdyby tam byl odkaz na konkretni clanek ci diskusi, tak nereknu ani pul slova.

PS. To ze to nejsou tvoje stranky, jeste nic nevypovida o tom v jakem jsi vztahu k jeho provozovateli ;))

Ale to je jedno, abych se prave vyhnul nejakemu dalsimu hledani, ktere uz jsem nekolikrat podstoupil, zeptal jsem se tady a cekam od jinych konkretni odpovedi a tipy

doplněno 12.04.12 08:41:
Ne uplne rad, ale musim dodat - Takze podle teto logiky odstranění příčiny to znamena, kdyz uz mam malarii a zacnu kolem sebe zabijet vsechny infikovane mouchy TseTse, tak se vylecim? Nebo chripku vyleci, kdyz se v dobe nemoci budu hodne teple oblekat? Ci kapavku vyhybani se verejnemu domu velkym obloukem? Jestli takto radite i ostatnim, tak to potes koste.

Nemam lupy

Není náhodou kapkanadeje sysel? Proč by měla zapotřebí inzerovat šampony?*sok* poradte.cz/...

hodnocení

0x

Nemam lupy

Neochvějně věřím, že konzumace ovesných vloček pomůže při problémech s kůží i vlasy. Pomocí ovesných vloček jsem vyléčila lupy (nevím, jestli to byly klasické lupy, prostě šupinky v srsti) a svědění u psa. Už jsem to tu psala v rubrice zvířata. Vločky konzumujeme pravidelně a nikdo z rodiny kožní problémy nemá. Protože nemáme moc rádi sladké kaše, dávám vločky do polévek, do sekané, do těsta na buchty, do těsta na knedlíky. Někdy jen malé hrstičky, ale stále.

Nechci vypadat jako velkoobchodník s ovesnými vločkami. Jen bezpečně vím, že kožní problémy dovedou přinejmenším zmírnit.

hodnocení

OK, zkusim a dam vedet. Jake vlocky pouzivate? Takove ty klasicke v sacku? Je lepsi, kdyz jsou tepelne opracovane nebo jim to naopak skodi?

Nemam lupy

Používám ty klasické české v igelitovém sáčku. Do jogutru k okamžité konzumaci hodím hrstičku suchých, nespařených. Do polévek, těst... dávám také nespařené, provaří a propečou se v průběhu vaření.

Psovi dávám také nespařené. (Omlouvám se za tu spojitost se psem, ale je to také živý tvor, problémy měl obrovské a právě na něm jsem účinnost vloček ověřila.)

Opravdu moc přeji, aby byla vaše cesta za zdravými vlasy úspěšná a krátká!

manžel už taky vyzkoušel kdeco))myslím,že za ty roky už měl něco málo přes 30 druhů šamponů a různých preparátů ))sleduje kdejakou diskuzi,též jsem už namáčela kopřivy)) zkoušel i tinkturu z kostivalu.))poslední dobou ho nutím navštívit kožního lékaře .))zatím bez úspěchu .)ale ty ovesné vločky...to se mi zdá jako výborný nápad;))budu mu je přidávat kam se dá .) a třeba navštíví doktora dobrovolně )) a třeba už nebude muset .))díky a hezký den .))

nemamprezdivku*
hodnocení

0x

ahoj, také mám problém s lupy a vyzkoušela jsem toho víc. momentálně to řeší tak, že používám šampon od garnier fructis - šampon proti lupům 2in1 snadné rozčesávání pro normální vlasy. pomohl už po prvním použití a lupy doteď nemám, pouze však za podmínky, že používám stále tento šampon. když jsem se ho pokusila nahradit jiným, lupy se vrátily. nevýhoda toho šamponu je, že se mi po něm rychle mastí vlasy, musím si je tedy mýt zpravidla denně. za hlavu bez lupů mi to ale stojí. doufám, že jsem ti pomohla.

mimochodem, proč se zde musí vyplňovat mejl? snad málokdo je tak pitomý, že vám vyplní svůj pravý.

adieu.

hodnocení

Dekuji za tip

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ono posilat odkazy na jine stranky je opravdu v tomto asi zbytecne. Chce to primo nekoho se zkusenosti. No a proto ja muzu doporucit sampon proti Lupum od Avonu.
head and shoulders mi nepomohl ani nahodou.
Jinak slysel jsem nazor pouzit par kapek oleje tea tree. Ale nevim, sam jsem nepouzival. Nizoral taky nepomohl vsem.

rosss

Já používám šampon na lupy z oriflame a jsem s ním velice spokojená :)

hodnocení

Tak pouzivam Nizoral 2 mesice a pres drobne zlepseni tam lupy porad jsou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]