Nejste přihlášen/a.
Hezký den, ráda bych se pustila do vytvoření mozaiky, můžete mi poradit? Z internetu mám vyčteno, jde mi o vaše zkušenosti, vychytávky, apod...Ráda bych vyzdobila stolek, skříňku...ale nejprve začnu u květináčů.Mám kachličky, lepidlo na obklady,spárovací hmotu, chuť...Na jaký povrch ji můžu dělat? Mám tady skříňku, která je potažená dýhou, jaké lepidlo mi tam chytí? Taky jsem dumala, zda nejde vytvořit mozaika ze skla - ze zeleného, hnědého - láhve od vína, piva...ale nevím, jestli tam nebude vidět lepidlo, jaké bych měla použít? Všem předem děkuju za odpověď, rady, zkušenosti, mějte se hezky!
"lucky", mám také ráda takové lidové tvořeníčko. Já bych použila síťovinu /perlinku/, co se používá pod fasádu. Nakreslila bych si obrázek tužkou, pak bych si připravila střeby a pěkně si je na obrázek seskládala. potom bych teprve brala jeden střep po druhám, potřela lepidlem a přilepila na dané místo. Až by střeby zaschly, lepidlem bych potřela plochu, kam by přišel obrázek ze střepů nalepit a přitiskla obrázek do lepidla. Až by to trochu zatvrdlo, pak bych teprve použila spárovací hmotu a obrázek vyspárovala. Po pořádném zatvrdnutí a zaschnutí, vlhkou houbičkou obrázek otíráte a suchým hadrem utřete. Dělala jsem si takto srdíčko kolem zvonku. - stařenka
doplněno 11.09.11 19:27:obrázek
Jéjda, to je krásná ispirace(-: Můžu se ještě zeptat, jaké mám použít lepidlo? Mám doma klasické lepidlo na obklady a konstrukční lepidlo.Nebo jiné, nějaké silikonové? Děkuju(-: Jestli máte ještě nějaké dobré tipy na lidové tvořeníčko, klidně písněte, budu ráda(-:
Lucko, doma bylo lepidlo "tekuté hřebíky". Trochu jsem si vymáčkla na dlaždičku. Na perlince jsem měla již střepy poskládané do srdíčka a tak jsem jeden střep po druhém trochu potřela "tekutými hřebíky" a dala zpět na místo. Docela rychle to zatvrdlo. Pak jsem na zeď nanesla mrazuvzdorné lepidlo, co je na dlažbu a do toho přitlačila srdíčko na perlince. A pak jen zaspároval spárovací hmotou, prsty ohladila kolemdokola, nechala do druhého zatvrdnout a pak houbičkou omyla a otřela do sucha. Pak jsem natírala fasádní barvu. Pokusím se vložit nějaké obrázky z internetu, které mně inspirovaly. - stařenka
doplněno 12.09.11 19:35:další číslo
a ještě
doplněno 12.09.11 19:40:Lucko, ještě kokněte tady na můj příspěvek /obložení zrcadla/. - stařenka
stařenka Jen ten vzor vyskládat rubem nahoru na papír natřený lepidlem ředitelným vodou. Tak, až se to celé otočí a položí na plochu potřenou nerozpustitelným lepidlem a papír se smyje mokrým hadrem. Toto se dělá u malých kousků, aby se nemusel každý kousek přesunovat na potřebnou plochu, ale aby se přesunul celý obrazec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.