Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,mám super modrou mikinu ale už je hodně sepraná.Existuje nějaká rada či prostředek jak jí vrátit zpět hezkou tm.modrou barvu? složení mikiny: 72% cotton,28 % polyster
Děkuji
Pokud je to jednobarevná mikina, tak bych ji zkusila obarvit. Tak jsem to alespoň řešila u černých věcí. Na trhu nabízejí i barvy, kde nemusíte barvit při vysokých teplotách. A velice se mi osvědčilo barvení v pračce.
Kolegyně už odpověděly - nápisy by určitě barvení odnesly.
Jinak i zde jsou rady: poradte.cz/...
A je nějaká možnost jak obarvit modrou mikinu, která má na sobě vyšitý červený nápis? Rád bych aby nápis zůstal, ale mikina byla zase jako dřív
viz obrázek
Lidunko, mohu-li se zeptat. Chystám se obarvit rifle a pár párů už ne bílých ponožek. Co mě odrazuje je obava, aby pak obarvené prádlo podomácku, nebarvilo při praní. Já totiž tuhle zkušenost mám, obarvila jsem před léty mikinu a tak hrozně pouštěla, že jsem jí pak i vyhodila.
Moc děkuju za radu.
Jedině zkusit namočit mikinu do vody s octem a solí - na půl kbelíku vlažné vody 1 sklenice soli a dvě lžíce octa. Nakonec vymáchat v čisté vlažné vodě. Patronka
doplněno 30.03.11 12:54:Tohle nic neobarví, jen barvu oživí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.