Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vrátit mikině zpět barvu?

Od: kenedz odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,mám super modrou mikinu ale už je hodně sepraná.Existuje nějaká rada či prostředek jak jí vrátit zpět hezkou tm.modrou barvu? složení mikiny: 72% cotton,28 % polyster

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Pokud je to jednobarevná mikina, tak bych ji zkusila obarvit. Tak jsem to alespoň řešila u černých věcí. Na trhu nabízejí i barvy, kde nemusíte barvit při vysokých teplotách. A velice se mi osvědčilo barvení v pračce. *tuc*

doplněno 29.03.11 15:28:

Kolegyně už odpověděly - nápisy by určitě barvení odnesly.

Jinak i zde jsou rady: poradte.cz/...

poradte.cz/...

herman*

A je nějaká možnost jak obarvit modrou mikinu, která má na sobě vyšitý červený nápis? Rád bych aby nápis zůstal, ale mikina byla zase jako dřív :)

doplněno 29.03.11 11:11:

viz obrázek

Jak vrátit mikině zpět barvu?
marenka*

Lidunko, mohu-li se zeptat. *modla* Chystám se obarvit rifle a pár párů už ne bílých ponožek. Co mě odrazuje je obava, aby pak obarvené prádlo podomácku, nebarvilo při praní. Já totiž tuhle zkušenost mám, obarvila jsem před léty mikinu a tak hrozně pouštěla, že jsem jí pak i vyhodila. *zed*

Moc děkuju za radu. *pusa*

kenedz
hodnocení

mám podobný problém -mám na tm.mikině bílý nápis...

patronka*

Jedině zkusit namočit mikinu do vody s octem a solí - na půl kbelíku vlažné vody 1 sklenice soli a dvě lžíce octa. Nakonec vymáchat v čisté vlažné vodě. Patronka

doplněno 30.03.11 12:54:

Tohle nic neobarví, jen barvu oživí.

moxa*

Potom jedině nápis odpárat a znovu přišít, jinak ho nepřemluvíte, aby se neobarvil :)

Jinak skoro v každé drogerii mají barvy Iberia, buď na barvení nebo dobarvování, což by u Vás zřejně stačilo, a dá se to pohodlně obarvit v pračce, jak už psala kolegyně.

annyfi*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že už s barvou moc nenaděláte :( Barvení bych se raději vyhla, už kvůli nápisu a hlavně kvůli nitím. Ty se většinou neobarví a když ano, tak ne moc stejně a pokud máte někde mikču prošitou, bude to vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]