Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obarvení chlupaté bundy z fleece

Od: mil® odpovědí: 11 změna:

Poraďte prosím chlapovi, jak mám obarvit béžovou fleecku na tmavo. Nikde mi to nechtěj udělat, tak to chci zkusit sám. *frajer*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Mile, koukni na tyto stránky, je tam i vzorník barev. Největší problém bude asi v tom, že většina bervení se provádí při vyšší teplotě a to by asi nebylo u fleecky možné. Ale jestli se dobře pamatuji, tak už jednou se na poradně toto téma probíralo a údajně existují i barvy, které nevyžadují vyšší teplotu. Ještě pokoukám a případně odpověď doplním:

druchema.cz/...

mil®
hodnocení

Jo na to jsem koukal. Ď.

lidka*
hodnocení

2x

Našla jsem tu dřívější diskuzi a je tam odkaz od mamcazmoravy na barvu Iberia, která údajně barví i při teplotě 40°C. Tak ještě koukni na to: poradte.cz/...*klik*

doplněno 08.03.10 11:41:

Četla jsem chválu na tuto tuzemskou firmu, nabízejí i barvy za studena, zkus tam poslat dotaz. U tohoto materiálu by to možná chtělo se poptat přímo u odborníků: chedspraha.cz/...

mil®
hodnocení

Tak jsem jim tam napsal a uvidím, co mi poraděj. Vživotě jsem to neďál.

mil®
hodnocení

Odpověděli mi velmi ochcotně a rychle. Vkládám nejdůležitějšá část. :
Dobrý den,tak to už je jasné,proč se do toho nikomu nechtělo.Acrylic i nylon jsou umělohmotná vlákna,která se obecně dost obtížně obarvují a zvláště jestli tento materiál nesnese teplotu vyšší jak 30°C,poněvadž min.barvící teplota je cca 65°C. Takže je to tak trochu sázka do loterie,jestli se materiál při vyšší teplotě nesrazí.V případě,že by jste chtěl toto riziko podstoupit,tak můžete zkusit barvu na vlnu a polyamid,která obarví nylon(bohužel nevím jak acrylic,s tímto materiálem zkušenosti nemám.) 100g barvy na vlnu stojí 39,-s DPH. S přáním pěkného dne - CHEDS
kejki

Na acryl se to nechytne, max se ušpiní, ale neobarví. Nylon se barví velmi dobře, je to druh polyamidu, to zas psal odpověď někdo informovaný. Nechte si říct a barvení plyše, nebo fleecu pusťte z hlavy.

mil®
hodnocení

Asi jo, ale já v tom vypadám jak lední medvěd. *zed*

hodnocení

0x

Právě, že při barvení je zapotřebí teplá voda, to asi na fleec není to pravé...napadlo mě vyprat ji s něčím tmavým, co hodně pouští...sice by asi nebyla tmavá, ale tmavší než béžová. Mě se to kdysi povedlo s dcery tričkem nedopatřením, a pak ho nosila jak divá...Trika od Vietnamců pouští hodně...

kejki
hodnocení

0x

Na 99% je fleece PES a to jentak neobarvíte, leda disperzí. Pokud je to PAD, pak barvy na vlnu a PAD z Chedsu.

miljan*
hodnocení

0x

Až teď jsem si všiml, že je tam "b". *slunce*

lupa
hodnocení

0x

A co zkusit razítkovou barvu? Jak se s ní razítkuje ústavní prádlo? :)Asi by jí bylo ale potřeba víc.A nebo si pomoct foukacími fiksy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]