Nejste přihlášen/a.
Již delší dobu mě sužují ostruhy na patách,z medicínského hlediska o možnostech léčby vím,poradí mi někdo něco z přírodního léčitelství?
Mně poradila lékařka jíst kyselé okurky /kvašáky/, kyselé zelí, ale jako prevenci. Nyní, když již patní ostruhy máte, asi budete absolvovat např. ultrazvuk, možná i několikrát a čekat 6 neděl na zlepšení. To je moje zkušenost. PT /stařenka/
Už to tu kdysi bylo řešeno, mrkněte sem poradte.cz/... . Snad tam najdete něco užitečného. A držím palce, je to hrozná bolest, znám to znám...
Co se týče přírodního léčitelství, nic na to není. Moje matka ( 61) trpí ostruhami dlouho. Na ultrazvuku byla mnohokrát a nic. Dokonce byla na "rázové vlně" v Brně, U svaté Anny a taky nic. Prý se to da i operovat, ale výsledek je prý nejistý. Mohla by pak kulhat. Chce to dobrou obuv . Dovnitř nalepit kolečko z molitanu. Trošku se bolavé patě uleví, ale na pořád to není. Jo a taky to chce zhodit kila, pokud je člověk silnější postavy. Nohám a nejenom těm se uleví.
Nezlobte se, ale příčinu - osifikovaný výběžek - odstraní jedině chirurgický zákrok. Vše ostatní pouze ztiší bolest, ale okolní šlachy jsou drážděny dál a zánět si tam lebedí a šlychy "houbovatí".
Měl jsem ji také, ulomila se, šla ven a je klid. Kamarád ortoped mi srozumitelně vysvětlil, že jiné cesty není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.