Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikonové nebo teflonové formy

Od: fidonet* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

když už se nám tedy pekárna opět úspěšně rozběhla, řešíme jednu věc, kterou jsme už probírali kdysi doma. Na trhu se objevily silikonové formy na cokoli. Manželka si kdysi přála formu na bábovku od Tescomy, a tak ji dostala.

Krom toho, že říká, že se jí zdá nějak chuťově jiná, jako by tam cítila tu chuť silikonu, se dočetla, že tyto silikonové věci jsou nějak zdraví škodlivé, pokud se v nich peče. Snad že způsobují, nebo mohou způsobovat rakovinotvorné látky.

Takže jak to je podle vás? Máte o tom někdo nějaké pravdivé informace?

A jak je to s teflonovými věcmi na pečení?

Jde o to, že bych rád zakoupil teflonový plát na pečení. Je to jako místo pečícího papíru.

Předem moc děkuji, venku se nám dělá hezky ...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že to bude z bláta do louže:

bonanza.webnode.cz/...

fidonet*
hodnocení

NO právě .. takže jak to je? Mám mít obavy? Nebo nemám? Je tedy lepší používat silikonové či teflonové, nebo raději žádné?

kytka*

teflonový plát mám -nepouživám ho, stejně ho musíte položit na pekáč. Nejlepší je dát na pekáč pečící papír. Formy mám ,mám jich několik, bábovku, hřbet, srdce.Z teflonu mám také bábovky a mám i bábovku z varného skla. Ta se mi jeví jako nejlepší. Bábovka se v ní krásně upeče. Ten silikon je pravda, že záleží jakou koupíte Tuperwave je kvalitní.Přesto ty formy vystříknu olejem ve spreji a vysypu, i když se píše ,že to není nutné. Je to chutnější. Nějak moc když peču , nerozhoduji v čem podle materiálu. Ale spíš podle množství.

fidonet*
hodnocení

proč nepoužíváte ten teflonový plát? Právě proto, že se nám nechce dávat ten papír, jsme nad ním zauvažovali ...

Jinak děkuji za názor ...

p.s. nemáte tedy obavu z těchto materiálů?

kytka*

Ne nemám obavu, ale je o dost menší než pekáče které používám, myslím ,že jsou to vyhozené peníze.Papír Vám udělá službu .

fidonet*
hodnocení

Já ji viděl za 100 kč, časem by se vyplatila, nekroutí se, a pry není potřeba olej .. ale to u papíru taky ne... no asi vám dám za pravdu. Zbytečnost. Ale stejně kdybych ji měl, používal bych ji. .. tedy asi ... použítí píšou až 50000x ... papír použiji 20x ( tedy roli ) a kupuji další. při 20 kč mám 5 rolí, nebo jeden teflonový vál ... nechcete jej prodat? :)) mě ubíjí to jejich balné za 150 kč :)

kytka*

fidonet -přečtěte si vnitřní poštu

Nevím, jesti náhodou nemyslíme to samé, ale dobrou zkušenost mám s teflonovým "papírem". Prodává se v černé barvě a s rezervou pokryje celé dno. Foto jsem nestihl dohledat.

kytka*

Tento silikonový vál se dá použít jak do trouby ,tak i místo klasického dřevěného válu na těsto. Lze na něm vykrajovat z těsta cukroví ,nebo na něm vyválet těsto atd.

kytka*
16.03.10 18:35
hodnocení

0x

obr.

Silikonové nebo teflonové formy

jabraka*
hodnocení

0x

Na toto téma tu bylo už několik diskuzí.Koukněte proti toku času!

JABRAKA

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]