Nejste přihlášen/a.
Zájimalo by mne jaký je zde názor na silikonové formy na pečení Certfikace atd. Pamatuji aféru kdy Tescoma měla nějaký problém v důsledku ˇuvolňování škodlivin. Jen tak pro zahřátí otázku- zahlédla jsem je na trhu a lidí co je pořizují. Samozřejmě levnou variantu z enklávy Gója bez atestu.
Myslím ,že před vánočkami aktuální dotaz formičky jsou ve tvaru mufinů rohlíčků Pracen...
díky za názory
Silikon jako plast je vcelku neškodný.Dalo by se říci,že při základním dodržení technologie výroby nejsou problémy s toxicitou.Asi bych vybíral výrobek od nějaké významné firmy,která má certifikaci.Pokud to prodává větší obchodní řetězec,také výrobky podstupují u nás dost přísné potravinářské zkoušky.Co se týče odolnosti k vysoké teplotě,tak by měly tyto výrobky bezpečně bez rozkladu vydržet 200 stC,což jsou použitelné teploty v kuchyni.
JABRAKA
Spider:
ten článek jsem si přečetl dost podrobně ale nezdá se mi moc objektivní.Tak trochu pohled na věc z jedné strany.Právě organizace,kterou zastupuje autorka článku ,nejvíc bojuje proti zmíněným výrobkům,ale i proti dalším plastům.Bylo by dobré si přečíst také názor výrobců a obchodu a také přesné znění názoru revizního orgánu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.