Nejste přihlášen/a.
Máte někdo dobrou radu jak uchovat chléb z dom.pekárny v co nejlepším stavu?Děkuji.
Kupuji čerstvý chléb z pekárny - ještě teplý. Nechám ho zchladnout, zabalím do utěrky, dám do miktrotenového sáčku a do chlebníku. Utěrky mám našité z vyřazeného bavlněného ložního prádla. Utěrku pravidelně měním (je vlhká) - minimálně jedenkrát denně - obrátím sáček a nechám oschnout. Chléb mi tak bez problému vydrží určitě 5 dnů. Není asi oschylý a ani plesnivý.
Kdysi dávno, za komančů, jezdil muž na loď. Nakupovali chleba přímo v pekárně a nesahali na něho rukama. Hned každý bochník uchopili do převráceného sáčku a přetáhli. Takto že nesplesnivěl hodně dlouho. Já mám chleba na dlouho, půlku na týden. Mám vyzkoušených několik chlebů, několik pekáren a jen některé neztvrdnou.
A když jsem kdysi chleba pekla, dávala jsem do těsta vařené brambory, tak také vydržel dlouho čerstvý. Byl takový, maminka tomu říkala, vazký.
Jakožto člověk "sám - sameček" kupuji čerstvý chleba po šiškách a načtvrtkuji ho do mrazáku. Pak ty dvě hodinky na vzduchu, v případě velkého hladu mrkvovlnka. Jinak chleba do lednice, je i po 14 dnech jedlý, sice tvrdší ale bez plísně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.