Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat chléb?

Od: zvanda® odpovědí: 13 změna:

Máte někdo dobrou radu jak uchovat chléb z dom.pekárny v co nejlepším stavu?Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

2x

Já ho po vychladutí zabalím do utěrky a pak dám ještě do sáčku. Takto mi vydrží dost dlouho.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Ano, zabalit do plátýnka a igelitky, popř. dát to celé do lednice.

lidka*
hodnocení

2x

Kupuji čerstvý chléb z pekárny - ještě teplý. Nechám ho zchladnout, zabalím do utěrky, dám do miktrotenového sáčku a do chlebníku. Utěrky mám našité z vyřazeného bavlněného ložního prádla. Utěrku pravidelně měním (je vlhká) - minimálně jedenkrát denně - obrátím sáček a nechám oschnout. Chléb mi tak bez problému vydrží určitě 5 dnů. Není asi oschylý a ani plesnivý. *tuc*

hodnocení

1x

vždy jsem čerstvý chléb balila do utěrky a pak vkládala do chlebovky (dřevěná), vždy vydržel, pokud jsme ho ovšem nesnědli ;) teď mám už nějaký čas sáček na pečivo od Penamu, uvnitř sice igelit, zvenku plátno, čemuž jsem nejdřív moc nedůvěřovala, ale chléb vydrží také.

hodnocení

0x

Já dávám chleba do mrazáku... *frajer*

papene*

*cteni*Zkuste pročíst tady: poradte.cz/...

Já dávám chleba do mrazáku koupím na týden a je pokoj máte je jako čerství musíte jej vyndat aspoň 2.hod. před konzumaci nebo dát do mikrovlnky ale lepší je nechat rozmrazit samovolně.

hodnocení

0x

Kdysi dávno, za komančů, jezdil muž na loď. Nakupovali chleba přímo v pekárně a nesahali na něho rukama. Hned každý bochník uchopili do převráceného sáčku a přetáhli. Takto že nesplesnivěl hodně dlouho. *palec*Já mám chleba na dlouho, půlku na týden. Mám vyzkoušených několik chlebů, několik pekáren a jen některé neztvrdnou.*dril* A když jsem kdysi chleba pekla, dávala jsem do těsta vařené brambory, tak také vydržel dlouho čerstvý. Byl takový, maminka tomu říkala, vazký.*jasne*

hop®
hodnocení

0x

Jakožto člověk "sám - sameček" kupuji čerstvý chleba po šiškách a načtvrtkuji ho do mrazáku. Pak ty dvě hodinky na vzduchu, v případě velkého hladu mrkvovlnka. Jinak chleba do lednice, je i po 14 dnech jedlý, sice tvrdší ale bez plísně.

cacab*
hodnocení

0x

Do mrazáku dobrý, když je větší množství,ale když si ho chcete dát hned, tak to asi nic neřeší.Igelit stačí.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to dobrá receptura,uchová se sama po dobu,než se sní.Samozřejmě je ideální odhadnout co se sní do tří dnů,ostatní uložit do mrazáku.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

to bych chtěla vědět jak se vám to podaří,.my ho sníme na posezení.Ale když jsem vozila chleba k moři tak každý zabalený do plátěné utěrky a položený na zadní sedadlo auta, vydržel 8dní v pohodě.

barca*
hodnocení

0x

Pokud chcete aby vám chléb vydržel tak 4 dny, tak zabalit do igelitové tašky. Pokud ho chcete na díl tak dát do mrazáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]