Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde uskladňovat pečivo?

Od: papene* odpovědí: 17 změna:

*slunce*Hezký den,

jak (kde) uskladňujete pečivo,aby vydrželo co nejdéle čerstvé?*jasne*

Kde uskladňovat pečivo?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

2x

V papírovém sáčku v dřevěném chlebníku. Někdy v mikroténu , ale to pečivo gumovatí. I když u nás se včas spotřebuje. Nekupuji do zásoby. Když náhodou se nespotřebuje-dám do mrazáku.Hezký den!

limetka*
hodnocení

1x

Dát čerstvé pečivo do mrazáku je bezvadný způsob, jak neplýtvat - zamrazím a vytahuju postupně, podle toho, kolik je zrovna potřeba. A platí, že v jakém stavu čerstvosti ho do mrazáku dáme, v takovém je po rozmrazení. Pro nás je to dobré také proto, že nemám čas denně nakupovat a děti si pak vyberou, na jaké pečivo mají zrovna chuť, to si vytáhnou na svačinku.*slunce*

kibic*
hodnocení

0x

Nejlepší je neuskladňovat. Koupit si jen to co sním v ten den. Jinak se dá čerstvé zmrazit a později pomalu rozmrazit. Pokud zestárne, jde druhý den rozpéci.

lidka*
hodnocení

0x

Ahoj papene! Na začátek musím říct, že zde máme kvalitní pečivo i chléb. Chlebník mam plastový a občas ho vytírám octovou vodou. A protože jsem sama, tak mě vydrží chléb dost dlouho, klidně i 5 dnů. Ale nechám ho vychladnout a zabalím do bavlněné utěrky, kterou každý den měním. Ty jsem si našila specielně z vyřazeného povlečení. To zjistíš, jak utěrka bere vlhkost, hlavně z počátku. Pečivo nechám v mikrotenovém pytlíku - vydrží mi i 3 dny. A postupně ho ke snídani rozpékám na sporáku. Do kastrolku dám vodu a přiklopím větší obrácenou pokličkou a než mi vystydne kafčo, mám krásný křupavý rohlík nebo housku. Rozpékám z jedné i druhé strany. A když nesním čerstvý slaný rohlík, ten dám do papírového sáčku a teprve do mikrotenového - druhý den rozpeču. *placni* Málokdy jsem zjistila černé flíčky - počínající plíseň. To potom bohužel vyhazuji, protože sousedka zlikvidovala slepice. No a chleba, když někdy zůstane - suším vnučce pro srnky. Jinak také pečivo i chleba zmrazím, ale to vyjímečně, když je nějaké větší akce a raději baští dobroty. :D

papene*
hodnocení

*slunce*den,

mě se do mrazáku nic nevejde.Tam mám jen 4krajíčky chleba,pro případ nouze.Jinak samé maso*smich*

Díky za tipy.*placni*

dracek*

to je rozumné ,maso je maso ,proto tam mám i tři bochníky chleba :) a mrazák 330L

hablina*
hodnocení

0x

Neuskladňuji, mám pekárnu a peču čerstvé skoro každý den.

hodnocení

0x

*sok*, v dnešní době uskladňovat pečivo je myslím už naprosto "kravina"

dyť obchody jsou otevřeny neustále a pečiva tam mají "mraky", a když pochybí tak si zajdu do "krámku"

opravdu mě tento dotaz malinko "rozhodil"*sok*

pu®

No jo, ono se může stát, že toho koupíte moc. Nebo nemáte obchod po ruce. Nebo nemá otevřeno pořád (lidé na vsi si o vietnamské večerce můžou nechat tak akorát zdát..). Nebo prostě do obchodu každý den chodit nechcete nebo z různých důvodů nemůžete...takže otázku bych nezatracovala.

No a k odpovědi - bratr dává pečivo do ledničky (ne mrazničky), že prý mu připadá, že vydrží déle čerstvé. Ale sama jsem to nezkoušela, tak nevím. NAvíc takový studený rohlík, to raději o den starší, přiznám se... :) A Papene, přestaňte už s tím jídlem! *smich* (I když včera jsem udělala báječně nakořeněné plátky masa - pravda, jen rychle na pánvičce, ale s čerstvým křupavoučkým chlebíčkem, jehož zbytek jsme uskladnili v mikrotenovém sáčku na lince :D ...mňam!)

hablina*

Proč? Na dědině je s pečivem problém, obchody nejsou všude a chleba bývá na objednávku, běda, když doma dojde.

papene*
hodnocení

Tak ne uskladňovat,ale mít.Pu má pravdu.Tady je v neděli zavřeno a přes týden není pečivo nic moc.Můžu zajet autem do marketu,ale na kolik mě to vyjde.Tam jezdíme jen jednou za týden.V Praze mám Alberta pod okny tam můžu i bačkorách.Tady na venkově to funguje jinak.To vše na vysvětlenou.

Doufám,že jste se už srovnal;)

Á tak to je jiná!

Tak to se mě netýká, u nás jsou v neděli otevřeny 2 krámky,heč:)

papene*
hodnocení

:)Heč u nás ani jeden*haha*

v dnešní době? tomu se mi nechce věřit:D

papene*
hodnocení

Jo jo je to tak.V neděli se neotvírá.Ale máme dvě hospody.*pivo*

hodnocení

0x

Na vesnicích je to problém stále-mít čerstvé pečivo...Já rozpékám rohlíky od druhého dne na topinkovači,nebo v troubě, když nás je víc...Jinak vynikající jsou domácí pekárny,pečivo z nich je vynikající.Pak do mrazáku,ale zavčas vyndat rozmrazit...

charlie1366*
hodnocení

0x

ukládat ho do mrazáku a postupně vyndavat co spotřebujete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]