Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
jak (kde) uskladňujete pečivo,aby vydrželo co nejdéle čerstvé?![]()
Dát čerstvé pečivo do mrazáku je bezvadný způsob, jak neplýtvat - zamrazím a vytahuju postupně, podle toho, kolik je zrovna potřeba. A platí, že v jakém stavu čerstvosti ho do mrazáku dáme, v takovém je po rozmrazení. Pro nás je to dobré také proto, že nemám čas denně nakupovat a děti si pak vyberou, na jaké pečivo mají zrovna chuť, to si vytáhnou na svačinku.![]()
Ahoj papene! Na začátek musím říct, že zde máme kvalitní pečivo i chléb. Chlebník mam plastový a občas ho vytírám octovou vodou. A protože jsem sama, tak mě vydrží chléb dost dlouho, klidně i 5 dnů. Ale nechám ho vychladnout a zabalím do bavlněné utěrky, kterou každý den měním. Ty jsem si našila specielně z vyřazeného povlečení. To zjistíš, jak utěrka bere vlhkost, hlavně z počátku. Pečivo nechám v mikrotenovém pytlíku - vydrží mi i 3 dny. A postupně ho ke snídani rozpékám na sporáku. Do kastrolku dám vodu a přiklopím větší obrácenou pokličkou a než mi vystydne kafčo, mám krásný křupavý rohlík nebo housku. Rozpékám z jedné i druhé strany. A když nesním čerstvý slaný rohlík, ten dám do papírového sáčku a teprve do mikrotenového - druhý den rozpeču.
Málokdy jsem zjistila černé flíčky - počínající plíseň. To potom bohužel vyhazuji, protože sousedka zlikvidovala slepice. No a chleba, když někdy zůstane - suším vnučce pro srnky. Jinak také pečivo i chleba zmrazím, ale to vyjímečně, když je nějaké větší akce a raději baští dobroty. :D
, v dnešní době uskladňovat pečivo je myslím už naprosto "kravina"
dyť obchody jsou otevřeny neustále a pečiva tam mají "mraky", a když pochybí tak si zajdu do "krámku"
opravdu mě tento dotaz malinko "rozhodil"![]()
No jo, ono se může stát, že toho koupíte moc. Nebo nemáte obchod po ruce. Nebo nemá otevřeno pořád (lidé na vsi si o vietnamské večerce můžou nechat tak akorát zdát..). Nebo prostě do obchodu každý den chodit nechcete nebo z různých důvodů nemůžete...takže otázku bych nezatracovala.
No a k odpovědi - bratr dává pečivo do ledničky (ne mrazničky), že prý mu připadá, že vydrží déle čerstvé. Ale sama jsem to nezkoušela, tak nevím. NAvíc takový studený rohlík, to raději o den starší, přiznám se...
A Papene, přestaňte už s tím jídlem!
(I když včera jsem udělala báječně nakořeněné plátky masa - pravda, jen rychle na pánvičce, ale s čerstvým křupavoučkým chlebíčkem, jehož zbytek jsme uskladnili v mikrotenovém sáčku na lince :D ...mňam!)
Proč? Na dědině je s pečivem problém, obchody nejsou všude a chleba bývá na objednávku, běda, když doma dojde.
Tak ne uskladňovat,ale mít.Pu má pravdu.Tady je v neděli zavřeno a přes týden není pečivo nic moc.Můžu zajet autem do marketu,ale na kolik mě to vyjde.Tam jezdíme jen jednou za týden.V Praze mám Alberta pod okny tam můžu i bačkorách.Tady na venkově to funguje jinak.To vše na vysvětlenou.
Doufám,že jste se už srovnal![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
