Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nadýchané těsto na ovocné knedlíky?

Od: iloona odpovědí: 9 změna:

Prosím kuchařky, poradíte skutečně měkké a nadýchané těsto na ovocné knedlíky? / ne kynuté /.Už jsem vyzkoušela těsto bramborové, tvarohové, krupicové, spařené , těsto jsem nechávala co nejméně tuhé, ale po uvaření to nikdy nebylo ono. Díky za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pochybuji, že Vám někdo odpoví něco jiného než v srpnu, kdy jste se ptala na totéž. Měkké nadýchané těsto neexistuje bez přidaného kypřidla, tedy kvasnic, a o kynuté zájem nemáte.Těžká rada.

mm

Nadýchané těsto se dá vytvořit i s pomocí našlehaného bílku, ovšem to lze použít leda tak na koláče a další výrobky do formy, nikoliv na ovocné knedlíky.

hodnocení

0x
Nedam na tvarohové dopustit, ale mam speciální recept

hodnocení

0x

Možná jste některý druh knedlíků převařila, nebo nedodržela váhové poměry?

Co zkusit přidat do bramborového těsta trochu prášku do pečiva?

Zkoušela jste těsto z krupicové kaše anebo bramborovo tvarohové?

Pokud byste měla zájem, tak ty dvě těsta bych Vám vyfotila a vložila sem.

hodnocení

0x

Na tvarohové těsto nedám dopustit. Kostka tvarohu, 7 vrchovatých lžic krupičky, 2 špetky soli, 2 lžíce oleje. Zpracovat a nechat odpočinout. Klidně i hodinu. Ovoce zabalit, do vařicí vody a vařit 7 minut od vyplutí. *palec2*

doplněno 11.11.25 07:55:

boban, nevím, nikdy mě to nenapadlo. Vůbec nikdy. Možná, že bych to měla někdy zkusit. Máte na mysli tu věc, na ohřívání knedlíků? Děti tomu říkávaly "sluníčko".

Není lepší to vařit v páře?
@babkazov
Mám na mysli ten nerezový tácek s otvory.
Jaké nadýchané těsto na ovocné knedlíky?

Vždyť říkám, sluníčko ;) :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]