Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké těsto na ovocné knedlíky?

Od: jehuu odpovědí: 9 změna:

Prosím, poradíte někdo, jak udělat nadýchané těsto / ne kynuté / na nadýchané ovocné knedlíky? Dělala jsem z tvarohového, bramborového i spařeného těsta, vyválela na tenko, ale po uvaření knedlíků bylo těsto vždy příliš tuhé. Prosím, jaké děláte vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já dělám nejradši tenké tvarohové těsto s meruňkami nebo švestkami. Žádné kromě kynutého nebude nadýchané.

km
05.08.25 00:04
Souhlasim

hodnocení

4x

Výborné těsto je krupicové, mrkněte do odkazu tak je dělám a jsou opravdu chutné ovoce podle chuti...

toprecepty.cz/...

To vypadá zajímavě, vyzkouším. *palec*

hodnocení

2x

Zrovna dneska jsem si našla recept na tvarohové těsto, který mě docela oslovil. Šla jsem se podívat do komentářů, jak moc je hodnocený, a tam jsem našla komentáře, kdy místo dětské krupičky dávají a velmi chválí strouhanku. Máte někdo zkušenost? V komentářích je i zmíněno, že jsou více nadýchané, ale tomu až tak moc nevěřím, protože nadýchané znám fakt jen ty kynuté.

tm
U nás se dávala strouhanka vždy. Zřejmě levné nastavení těsta

hodnocení

1x

Nadýchaného těsta docílíte jenom přidáním kvasnic - tedy kynuté těsto.

Dělám nejraději z těsta tvarohového. Nedávno knedlíky s meruňkami. A trochu mě zamrzelo, když mi dcera v dobrém řekla, že ona má raději z kynutého, že je tam víc těsta. Tyhle tvarohové jsou prý takové "plané." Hodně ovoce, málo těsta. Mně vyhovují. Každý to rád prostě jinak. Jaga.

km
Souhlasim s dcerou. Kynute knedliky moc nemusim, ale kynute ovocne jsou top. :)

liska5
hodnocení

0x

Bramborovo tvarohové těsto.

Receptů je na netu víc, já ale všechno dělám odhadem, tak recept neposkytnu. Ona je totiž pokaždé jiná vlhkost tvarohu i brambor...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]