Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Citronový sirup s medem do čaje

Od: panet® odpovědí: 0

Zdravím,

hledám recept na citronový sirup do čaje. Sirup chci uskladnit v lednici, stačí výdrž min. 2 týdny. Receptů je dost, ale všechny jsou s cukrem a půl napůl citron a cukr. Dáváme si do čaje med a chtěl bych tedy sirupový koncentrát s medem nebo s malým množstvím cukru. Problém je, že cukr je konzervant. Otázky:

1. Když nahradím cukr medem, bude konzervovat stejně? Cukr v medu je ca 80 % - předpokladám, že ano.

2. Med při zařátí nad 50 °C ztrácí své "dobré"vlastnosti. Bude tedy mít smysl smíchat vymačkaný citron s medem při tak nízké teplotě?

Mohu samozřejmě provést testy a uvidím, jak to půjde, ale nechci být průkopníkem slepých uliček a tak se pro jistotu ptám, jestli už někdo toto řešil.

Děkuji

Pozn. Nastudoval jsem toto vlákno, ale informačně mě neuspokojilo:
poradte.cz/...

 

 

 

 


 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]