Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
hledám recept na citronový sirup do čaje. Sirup chci uskladnit v lednici, stačí výdrž min. 2 týdny. Receptů je dost, ale všechny jsou s cukrem a půl napůl citron a cukr. Dáváme si do čaje med a chtěl bych tedy sirupový koncentrát s medem nebo s malým množstvím cukru. Problém je, že cukr je konzervant. Otázky:
1. Když nahradím cukr medem, bude konzervovat stejně? Cukr v medu je ca 80 % - předpokladám, že ano.
2. Med při zařátí nad 50 °C ztrácí své "dobré"vlastnosti. Bude tedy mít smysl smíchat vymačkaný citron s medem při tak nízké teplotě?
Mohu samozřejmě provést testy a uvidím, jak to půjde, ale nechci být průkopníkem slepých uliček a tak se pro jistotu ptám, jestli už někdo toto řešil.
Děkuji
Pozn. Nastudoval jsem toto vlákno, ale informačně mě neuspokojilo: 
  poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.