Nejste přihlášen/a.
Dělat sirupy z cukernatělého ovoce a svařit ho, zavařit a potom v zimě naředit. Nebo snad s medem? Ale med se vysokými teplotami znehodnotí.
Cukr funguje jako konzervant, takže bez něj to nepůjde.
Minulý rok bylo hodně broskví. Broskve jsem oloupala, podusila, přidala i ten zatracovaný cukr, ale málo, rozmixovala ponorákem, naplnila skleničky a zavařila. Bylo to jako dětská výživa. A používala to jako přísadu do vody. Zcela bez chemie. Chuťově mohu jenom doporučit.
Ale pro velkou početnou rodinu by bylo potřeba ovoce hodně a propočítat to, abyste třeba od října načínali každý týden jednu sklenici, aby to vyšlo až do jara. Též je vynikající sirup z rakytníku, ale opět, bez cukru to nejde, nebo je i recept s medem.
Střídat s vodou s citronem, bylinkovými čaji. Nyní v květnu to nejlepší, co může být.
Lety prověřené recepty /s cukrem nejlevnější/ našich předků asi nepředěláte, abyste pak všechno nevyhodila.
Nejde ničím nahradit, ale taky nechápu, proč děláte doma sirupy, jsou to jen kvanta a kvanta cukru. Já piju vodu a ovoce jako maliny, jahody borůvky zamrazím a po celý rok si je pak krozmixuji s tvarohem nebo jogurtem nebo si do džbánku s vodou dám pár toho zmraženého a citron a piju to celý den
Rostlinné sirupy jsou sladké a sladké my rádi. Jenže víme, že cukr je fuj, a tak se nějaká jeho varianta hodí. Navíc, když výrobce ujišťuje, že sirupy z přírodních surovin jsou přirozenějším sladidlem než rafinovaný cukr, obsahují vyváženější poměr jednoduchých cukrů a minerály. Lze s tím souhlasit? Oslovené odbornice řekly třikrát ne.
Jsem laik,nezavařuju,tudíž netuším kolik cukru je nutné k zavaření...
...ale tchýně mě zásobuje domácími sirupy a štávami a začla teď dělat se stevii.Stevie se dá koupit(v tabletách,sypaná jako cukr,tekutá) nebo pěstovat v květináči a její lístky se potom zpracují dohromady s ovocem.Ted mi dala sirup z jehličí,meduňky,pampelišky a slazeno stevii-supr chuť,sladké ideálně(nedala stevie moc).
Stevie má jinou chuť jak běžný bílý cukr,ale to až ve větším množství,je méně kalorická a přírodní.Proto třeba Kofola nebo Pepsicola...dávají jen určitý poměr stevie,aby jim nenarušila tradiční chuť výrobků.U domácích sirupů bych volila podobný postup- cukr+stevie.
Hnědý i bílý cukr si můžou podat ruku,velký rozdíl v nich není,až na cenu a lidé si myslí,jak s hnědým cukrem vyhráli,ale naprosto stejný jako bílý,jen neprošel poslední fází zpracování.Proto je hnědý a lidem to evokuje,že je zdravější.Cukr je opravdu ve všem,tohle nemůže nikdo popřít,že jej konzumujeme nadmíru,oproti jiným generacím+nemáme tolik pohybu,ani jiné kvalitní stravy,což se podepisuje na našem zdraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.