Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim nahradit cukr v domacich sirupech

Od: babu odpovědí: 15 změna:
Dobry den,treba někdo budete vedet.
Cim by se dal nahradit bily cukr pri výrobě domácích sirupu.
Nechci všude dávat kvanta cukru

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A proč chcete dělat domácí sirup? Můžete si koupit v samošce chemický bez cukru a bez práce.

pohanka*
hodnocení

2x

Dělat sirupy z cukernatělého ovoce a svařit ho, zavařit a potom v zimě naředit. Nebo snad s medem? Ale med se vysokými teplotami znehodnotí.

Cukr funguje jako konzervant, takže bez něj to nepůjde.

Minulý rok bylo hodně broskví. Broskve jsem oloupala, podusila, přidala i ten zatracovaný cukr, ale málo, rozmixovala ponorákem, naplnila skleničky a zavařila. Bylo to jako dětská výživa. A používala to jako přísadu do vody. Zcela bez chemie. Chuťově mohu jenom doporučit.

Ale pro velkou početnou rodinu by bylo potřeba ovoce hodně a propočítat to, abyste třeba od října načínali každý týden jednu sklenici, aby to vyšlo až do jara. Též je vynikající sirup z rakytníku, ale opět, bez cukru to nejde, nebo je i recept s medem.

Střídat s vodou s citronem, bylinkovými čaji. Nyní v květnu to nejlepší, co může být.

Lety prověřené recepty /s cukrem nejlevnější/ našich předků asi nepředěláte, abyste pak všechno nevyhodila.

jabraka*
hodnocení

2x

Ovšem cukr není jen konzumnní potravina,ale také konzervant,Jde víceméně nahradit na příklad glukozou.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

1x

Ničím. I domácí tzv. pampeliškový sirup nebo med jsou jen kvanta cukru.

hodnocení

1x

Nejde ničím nahradit, ale taky nechápu, proč děláte doma sirupy, jsou to jen kvanta a kvanta cukru. Já piju vodu a ovoce jako maliny, jahody borůvky zamrazím a po celý rok si je pak krozmixuji s tvarohem nebo jogurtem nebo si do džbánku s vodou dám pár toho zmraženého a citron a piju to celý den

Tak na ochucení vody to není špatný a je to jeden ze způsobů konzervace ovoce. Já spíš nechápu tu fobii z cukru - je to potravina jkako každá jiná a v přiměřeném množství u zdravého člověka s ním nevidím problém.

joudic*
hodnocení

1x

stevie koncentrat, ale pocitejte s jemnym pendrekovym ocasem pokud maji byt opravdu sladke. Kombinoval bych 1/6 sladkosti cukr, 3/6 stevii a 2/6 sacharin na doslazeni.

hodnocení

0x

Sirup bez cukru je jak baletka bez nohy.
Místo bílého rafinovaného cukru zkuste třeba hnědý nerafinovaný (občas se dá koupit) nebo med.

ten je ale stejně kalorický, jen má více minerálů.

A to je špatně, že je kalorický? To není chyba, to je vlastnost. *palec*

Na co jsou dobré minerály v cukru?

hodnocení

0x

Rostlinné sirupy jsou sladké a sladké my rádi. Jenže víme, že cukr je fuj, a tak se nějaká jeho varianta hodí. Navíc, když výrobce ujišťuje, že sirupy z přírodních surovin jsou přirozenějším sladidlem než rafinovaný cukr, obsahují vyváženější poměr jednoduchých cukrů a minerály. Lze s tím souhlasit? Oslovené odbornice řekly třikrát ne.

vitalia.cz/...

lucie*
hodnocení

0x

Jsem laik,nezavařuju,tudíž netuším kolik cukru je nutné k zavaření...

...ale tchýně mě zásobuje domácími sirupy a štávami a začla teď dělat se stevii.Stevie se dá koupit(v tabletách,sypaná jako cukr,tekutá) nebo pěstovat v květináči a její lístky se potom zpracují dohromady s ovocem.Ted mi dala sirup z jehličí,meduňky,pampelišky a slazeno stevii-supr chuť,sladké ideálně(nedala stevie moc).

Stevie má jinou chuť jak běžný bílý cukr,ale to až ve větším množství,je méně kalorická a přírodní.Proto třeba Kofola nebo Pepsicola...dávají jen určitý poměr stevie,aby jim nenarušila tradiční chuť výrobků.U domácích sirupů bych volila podobný postup- cukr+stevie.

Hnědý i bílý cukr si můžou podat ruku,velký rozdíl v nich není,až na cenu a lidé si myslí,jak s hnědým cukrem vyhráli,ale naprosto stejný jako bílý,jen neprošel poslední fází zpracování.Proto je hnědý a lidem to evokuje,že je zdravější.Cukr je opravdu ve všem,tohle nemůže nikdo popřít,že jej konzumujeme nadmíru,oproti jiným generacím+nemáme tolik pohybu,ani jiné kvalitní stravy,což se podepisuje na našem zdraví.

m123*
hodnocení

0x

Já dávám třtinový cukr a med. Na jednu dávku dám jen polovinu cukru a po zchládnutí dodám med.

hodnocení

0x

,,Já dělám třeba džemy se želírovacím cukrem je to stévie,,,,bývá v létě v Kaufladu také,,pokud chcete řidší,tak dáte méně toho"cukru" je v prášku ,,je to výborné.Nezavařuje se ,jen se rozvaří rozmixuje a horký dá do sklenic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]