Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vepřovy buček

Od: begi25® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Mám v mrazaku asi pul kila bučku a chci se dozvědět, jestli když ho nakrájim asi na 1cm plátky jestli ho mužu péct na panvičce.Prosím připadně na sádle nebo oleji a čím ho dochutit.Děkuju.

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

4x
avatar ben

Dobrý den, můžete - po rozmražení nakrájet na plátky a na pánev s olejem či sádlem (prorostlý pustí také mastnotu, tak s tím počítat), krátce posmažit z obou stran, na talíř, mírně osolit i opepřit nebo jen křen a kremžskou hořčici - a k tomu čerstvý chléb. Budete mít výborné vepřové steaky. Zdravím!

 

hodnocení

1x
avatar prostromek

Pekla bych normálně pomalu 2 - 3 hodiny, nebo v té remoska by bylo úplně ideální.

Sůl, pepř, kmín, paprika, trochu cibule, česneku, osobně mohu chilli (koření, nebo čerstvou feferonku).

----------------

Ale zkuste, jenom nevím, jestli ten 1 cm nebude silný, nakonec i kdybyste pokrájel jako škvarky na kostičky, tak výsledek by mohl být také dobrý. Zde potom pouze osolit.

----------------

Osobně jsem v kastrůlku dělala na sádle také takovou rychlovku z kotlety, nebo plecka. Kousky pokrájet a jenom rychle opéci. Maso bylo kupodivu vždy velice měkké, lepší, než kdyby se dělalo hodinu na oběd v omáčce.


doplněno 23.10.25 14:48:

Doporučuji, pokud máte někdo možnost, tak v Globusu již nakrájený vepřový guláš. Je z různých druhů mas, odřezků a cenově je trošku níže, než kus celé flákoty. Ale je známo, že od kosti je mnohdy maso chutnější. I kočička mi toto maso na guláš ráda baští. Někdy jsou v tom velké kusy masa, že je lze i rozklepat na řízečky, nebo medailonky.

 

nov
hodnocení

1x

Proč se ptáte znovu na totéž?

poradte.cz/...

ben®
nov - to je už řadu měsíců stará otázka, že si to tazatel nemůže ani pamatovat. A ani pravidla poradny už tím neporušuje.

 

hodnocení

1x
avatar diesel

No existují lidé co si iz bůčku dělají řízky takže ano lze to ale pokud je hezky, je hřích jej krájet na látky a cosi dělat na pánvi, max na kostky a upéci výpečky-brabce nebo upéci v celku v troubě (remosce)

 

liska5
hodnocení

1x

Opečete, ale bude takový tuhý, žvýkací a ta kůžička může zatvrdnout. Většinou stačí sůl, kmín, možná máznout česnekem. Nebo jestli máte, tak koření na americké brambory. Bacha obsahuje sůl.

Jestli chcete mít bůček pěkně měkký, tak ho nejdřív dejte vařit klidně na dvě hodiny. Vložte ho do vařící osolené a okořeněné vody a vařte do měkka. Pak se dá jíst jako ovar, nebo z něj sníst jen kůži a pak ho nakrájet na plátky a opéct. Získáte tak i základ na polévku.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Můžete, ale je to dost nesmyslné. Vy nemáte troubu a ani Remosku? Chyba!

hodnocení

Samozřejme že mám troubu i remosku.Šlo my oto abych urychlil dobu pečení.

Poláci mají podobnou kuchyni jako my. Nedávno jsem viděla recept, kldy bůček kuchařka povařila, pak ho nakrájela na plátky a natřela "pajcem" - koření, med, česnek sojovku. Položila na vrstvu cibule na pekáč a šoupla do trouby na barvu.

@babkazov - tohle dělaly kuchařky v naší MŠ. Vepřové (libové) maso povařily a potom daly zapéci do trouby. Maso bylo potom krásně růžové a měkké. Je pravda, že nechtěly nejdříve prozradit, jak na to, že to je taková vychytávka.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Pokud vyměníte troubu či remosku za pouhou pánev na sporáku, pečení neurychlíte. Ano, maso se opeče zpudka, na povrchu, ale uvnitř to budete mít syrové, nebo aspoň polosyrové. Proto bych dala opravdu přednost troubě nebo remosce. Nechat maso vcelku, aby se z něj zbytečně nevypekla šťáva. Péct delší dobu, přiměřeně podlévat vývarem, později polévat občas maso. Nejprve pod dušákem či alobalem. Ke konci pro barvu odkrýt. A pochutnáte si. Je lepší tomu dát trochu času a udělat to opravdu chutně, než se s tím pak prát, jako lovci mamutů. Jaga.

 

hodnocení

0x

To je,ale otázka. Nechcem sa vás dotknúť,ale to ste tak hlúpy,že sa pýtate, či sa môže mäso,v tomto prípade bôčik, tepelne upravovať?

 

Slavco31 netrolte zase a radějipopřemýšlejte o dotazu-ptal se zda jde upéci na pánvi a ne zda lze tepelně upravit!

A vari sa na panvici tepelne neupravuje? Tepelná uprava mäsa je,varenie,dusenie,pečenie.

Nezklamal jste zase jste potvrdil Slavco31, že jste TROLL. Nebo nechápete řádně ČESKY psané texty!

Neptal se zda lze tepelně upravit ,ptal se zda je bůček tepelně upravit (usmažit-upéci) na pánvi! Už chápete oč mu šlo?!

 

tm
hodnocení

0x
Bůček na sádle... ochraňuj kardiologa. Udělej z toho škvarky, ovar...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]