Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám v mrazaku asi pul kila bučku a chci se dozvědět, jestli když ho nakrájim asi na 1cm plátky jestli ho mužu péct na panvičce.Prosím připadně na sádle nebo oleji a čím ho dochutit.Děkuju.
Dobrý den, můžete - po rozmražení nakrájet na plátky a na pánev s olejem či sádlem (prorostlý pustí také mastnotu, tak s tím počítat), krátce posmažit z obou stran, na talíř, mírně osolit i opepřit nebo jen křen a kremžskou hořčici - a k tomu čerstvý chléb. Budete mít výborné vepřové steaky. Zdravím!
Pekla bych normálně pomalu 2 - 3 hodiny, nebo v té remoska by bylo úplně ideální.
Sůl, pepř, kmín, paprika, trochu cibule, česneku, osobně mohu chilli (koření, nebo čerstvou feferonku).
----------------
Ale zkuste, jenom nevím, jestli ten 1 cm nebude silný, nakonec i kdybyste pokrájel jako škvarky na kostičky, tak výsledek by mohl být také dobrý. Zde potom pouze osolit.
----------------
Osobně jsem v kastrůlku dělala na sádle také takovou rychlovku z kotlety, nebo plecka. Kousky pokrájet a jenom rychle opéci. Maso bylo kupodivu vždy velice měkké, lepší, než kdyby se dělalo hodinu na oběd v omáčce.
Doporučuji, pokud máte někdo možnost, tak v Globusu již nakrájený vepřový guláš. Je z různých druhů mas, odřezků a cenově je trošku níže, než kus celé flákoty. Ale je známo, že od kosti je mnohdy maso chutnější. I kočička mi toto maso na guláš ráda baští. Někdy jsou v tom velké kusy masa, že je lze i rozklepat na řízečky, nebo medailonky.
Opečete, ale bude takový tuhý, žvýkací a ta kůžička může zatvrdnout. Většinou stačí sůl, kmín, možná máznout česnekem. Nebo jestli máte, tak koření na americké brambory. Bacha obsahuje sůl.
Jestli chcete mít bůček pěkně měkký, tak ho nejdřív dejte vařit klidně na dvě hodiny. Vložte ho do vařící osolené a okořeněné vody a vařte do měkka. Pak se dá jíst jako ovar, nebo z něj sníst jen kůži a pak ho nakrájet na plátky a opéct. Získáte tak i základ na polévku.
Poláci mají podobnou kuchyni jako my. Nedávno jsem viděla recept, kldy bůček kuchařka povařila, pak ho nakrájela na plátky a natřela "pajcem" - koření, med, česnek sojovku. Položila na vrstvu cibule na pekáč a šoupla do trouby na barvu.
@babkazov - tohle dělaly kuchařky v naší MŠ. Vepřové (libové) maso povařily a potom daly zapéci do trouby. Maso bylo potom krásně růžové a měkké. Je pravda, že nechtěly nejdříve prozradit, jak na to, že to je taková vychytávka.
Pokud vyměníte troubu či remosku za pouhou pánev na sporáku, pečení neurychlíte. Ano, maso se opeče zpudka, na povrchu, ale uvnitř to budete mít syrové, nebo aspoň polosyrové. Proto bych dala opravdu přednost troubě nebo remosce. Nechat maso vcelku, aby se z něj zbytečně nevypekla šťáva. Péct delší dobu, přiměřeně podlévat vývarem, později polévat občas maso. Nejprve pod dušákem či alobalem. Ke konci pro barvu odkrýt. A pochutnáte si. Je lepší tomu dát trochu času a udělat to opravdu chutně, než se s tím pak prát, jako lovci mamutů. Jaga.
To je,ale otázka. Nechcem sa vás dotknúť,ale to ste tak hlúpy,že sa pýtate, či sa môže mäso,v tomto prípade bôčik, tepelne upravovať?
Slavco31 netrolte zase a radějipopřemýšlejte o dotazu-ptal se zda jde upéci na pánvi a ne zda lze tepelně upravit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.