Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám v mrazaku asi pul kila bučku a chci se dozvědět, jestli když ho nakrájim asi na 1cm plátky jestli ho mužu péct na panvičce.Prosím připadně na sádle nebo oleji a čím ho dochutit.Děkuju.
Dobrý den, můžete - po rozmražení nakrájet na plátky a na pánev s olejem či sádlem (prorostlý pustí také mastnotu, tak s tím počítat), krátce posmažit z obou stran, na talíř, mírně osolit i opepřit nebo jen křen a kremžskou hořčici - a k tomu čerstvý chléb. Budete mít výborné vepřové steaky. Zdravím!
Pekla bych normálně pomalu 2 - 3 hodiny, nebo v té remoska by bylo úplně ideální.
Sůl, pepř, kmín, paprika, trochu cibule, česneku, osobně mohu chilli (koření, nebo čerstvou feferonku).
----------------
Ale zkuste, jenom nevím, jestli ten 1 cm nebude silný, nakonec i kdybyste pokrájel jako škvarky na kostičky, tak výsledek by mohl být také dobrý. Zde potom pouze osolit.
----------------
Osobně jsem v kastrůlku dělala na sádle také takovou rychlovku z kotlety, nebo plecka. Kousky pokrájet a jenom rychle opéci. Maso bylo kupodivu vždy velice měkké, lepší, než kdyby se dělalo hodinu na oběd v omáčce.
Doporučuji, pokud máte někdo možnost, tak v Globusu již nakrájený vepřový guláš. Je z různých druhů mas, odřezků a cenově je trošku níže, než kus celé flákoty. Ale je známo, že od kosti je mnohdy maso chutnější. I kočička mi toto maso na guláš ráda baští. Někdy jsou v tom velké kusy masa, že je lze i rozklepat na řízečky, nebo medailonky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.