Nejste přihlášen/a.
Dobrý den a prosím o radu.Mám v mrazaku asi pul kg.bučku.Chtěl bych ho upect v panvičce.Nakrájet asi na 2 cm?Prosím poradte,a co tam ještě dát.Buček bude z chlebem,nebo bramborama.Zitřejší oběd.Sem duchodce.
Nějak tak, na co se ptáte se dělá moravský brabec nebo výpečky. Já dávám kmín sůl, česnek a cibuli. A podliju. Čas od času zamíchám, maso obrátím. Peču v rtoubě. Na pánvi smažím.
nov, to mě také napadlo. Připomenulo mi to naučná videa, kdy dělají všechno na pánvi, v rukavicích a sypají to hromadou sýra. Bez rukavic a bez sýra není života. Kdo vaří v rukavicích, tomu nevěřím ani nos mezi očima. Remoska nebo Pečenka, to jsou hodně dobré vynálezy pro ty, kdo nemají troubu.
Když jsem si přečetla: "bušek na panvy," napadl mě hned Bušek z Velhartic, který vypil mnohou číši vína ve společnosti krále Karla IV. Mýlila jsem se.
Bůček je poměrně tuhá a tučná část vepře. Na pávničce se doměkka snadno neudělá, spíš má tendenci se spálit a vysoušet. Byla bych raději pro, péci maso pomalu na pekáčku v troubě, na cibulce a česneku, pokmínovat, posolit a pomalu podlévat vývarem. Péct zpočátku zakryté poklicí. Občas přelévat výpekem, ke konci odkrýt a nechat zezlátnout. V troubě Vám pěkně změkne a to jistě, jako důchodce, uvítáte. Ještě mě napadlo, pro jednoho či 2 lidi je velice výhodné pečení v remosce. Ta by se Vám vyplatila.
Pokud je bůček pěkně libový, byl by z něho dobrý segedínský guláš. Přidáte do omáčky zakysanou smetanu, kysané zelí a dobrota bude na světě. Podávat s HK. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.