Dělám je léta, vpodstate už od oka ani nevážím a letos jsou poprvé tužší. Zajímalo by mě proč. Více oříšků. másla nebo mouky a nebo se měly dřív vyndat z trouby. Děkuji.
Dobrý den, asi jsou hodně vypečené/usušené - pomůže vzdušná vlhkost působící déle nebo je pojídat s čajem či kávou (možno je namáčet). Nebo, že by tu chuť změnila ta "zadní"rýma (viz odkaz bez Vaší reakce)? Zdravím! poradte.cz/...
Mely se drive vyndat z trouby. Taky zalezi v jakym stavu se nachazi trouba, termostat casem casto pomalu odchazi. A vypina troubu pri vyssi teplote, staci treba 30°C a je to znat. Dal bych je v papirovy krabici ven, venku je vysoka vzdusna vlhkost
Já si myslím, že je to tukem. Používám na chleba máslo a musím říci, že v poslední době, ikdyž není chladem ztuhlé, je tvrdé a špatně se roztírá. A nechutná jako máslo. Takové v cukroví nemlůže správně fungovat. Nejen máslo, ale i ostatní tuky. Si myslím já.
Ne, ani žloutek natož celé vejce. Mám rodinný recept 110g másla, 140g hl.mouky, 40g cukru moučka,50g ořechů. Jsou hned měkké, křehké a lepší jsem ještě nejedla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.