Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tuhé vanilkové rohlíčky?

Od: aja1946® odpovědí: 14 změna:
Dělám je léta, vpodstate už od oka ani nevážím a letos jsou poprvé tužší. Zajímalo by mě proč. Více oříšků. másla nebo mouky a nebo se měly dřív vyndat z trouby. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Postříkejte je rumem z rozprašovače. Rumem se nedá nic pokazit.

id
hodnocení

5x
To netuším. K rohlíčkům do krabice dejte jablko a hned vám změkne cukroví.

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, asi jsou hodně vypečené/usušené - pomůže vzdušná vlhkost působící déle nebo je pojídat s čajem či kávou (možno je namáčet). Nebo, že by tu chuť změnila ta "zadní"rýma (viz odkaz bez Vaší reakce)? Zdravím!
poradte.cz/...

hodnocení

5x
Mely se drive vyndat z trouby.
Taky zalezi v jakym stavu se nachazi trouba, termostat casem casto pomalu odchazi. A vypina troubu pri vyssi teplote, staci treba 30°C a je to znat.
Dal bych je v papirovy krabici ven, venku je vysoka vzdusna vlhkost
hodnocení

V chladu je mám, ale asi se opravdu pěkný déle

lilil
hodnocení

2x
Když vám rohlíčky nechutnají, tak je někomu darujte, Někdo si na nich třeba pochutná.
hodnocení

Ale jo, jist se dají, jen nejsou perfektní. A nikdy bych nedávala někomu něco darem, co má nějakou vadu.

hodnocení

2x

Já si myslím, že je to tukem. Používám na chleba máslo a musím říci, že v poslední době, ikdyž není chladem ztuhlé, je tvrdé a špatně se roztírá. A nechutná jako máslo. Takové v cukroví nemlůže správně fungovat. Nejen máslo, ale i ostatní tuky. Si myslím já.

1234ko
hodnocení

1x

Já jsem letos dělala mandlové rohlíčky a jsou také tuhé, i když jsem do krabičky dala kousek jablka.

Je to asi tím, že jsem tam dala celá vajíčka. Má tam přijít pouze žloutek.

Není to také váš případ?

01.01.24 15:16
hodnocení

Ne

pb®
hodnocení

1x
Problém bude v receptu a onom nevážení. Já mám rohlíčky křehoučké. Jen mouka, cukr, máslo a ořechy ve správném poměru.
hodnocení

A žloutek nedáváte?
pb®
Ne, ani žloutek natož celé vejce. Mám rodinný recept 110g másla, 140g hl.mouky, 40g cukru moučka,50g ořechů. Jsou hned měkké, křehké a lepší jsem ještě nejedla.

hodnocení

1x

tyto jsou nej... ano bez vajec

Tuhé vanilkové rohlíčky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]