Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusenosti se zadni rýmou?

Od: aja1946® odpovědí: 21 změna:
Má někdo zkušenosti čim to zlepšit, proplachy nosu vincentkou nebo solnym roztokem nepomáhá. Kapky se dlouho brát nesmí, výplach konvičkou dělám. Mám, to několikrát do roka a trvá dlouho.Nejaka babská ráda? Diky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dejte si dva tři dny pohov od jídla a jezte jen kysané zelí, případně jinou zeleninu. Přeruší se zánětlivý proces a budete dýchat i ušima:)

okolik

štír, také dobrý nápad*palec*.

liska5

V telce byla jedna, co vydržela tuším 10 dní jen na kokosové vodě. Po takovém půstu se cítila zdravě a najednou měla plno energie. Uvažuju to zkusit, ale né tak dlouho, max. týden. Nejhorší jsou prý první tři dny.

Přesně tak liško. Já měl před cca 12ti léty ucpané totálně dutiny, nosem jsem vůbec nemohl dýchat. Poctivě jsem bral jak pokusný králík všechny léky několik měsíců a prý mě objedná na operaci. Pak jsem začal smejdit po netu a prý očista střev pomůže. Nejprve jsem ale zkusil to kysané zelí, třikrát denně 300g, nic víc, po čtyřech dnech jsem přidával ovoce,zeleninu, celozrnné pečivo,maso na vodě atd. Ale už po dvou dnech jsem cítil úlevu,nos se uvolnil. Operaci jsem hned zrušil, doktorka nechápala, kontrolní snímek čistý jak u miminka. A pravda, cítil jsem se plný energie, furt chuť na sex a vedlejší účinek 12kg dolů za tři měsíce. Postupně jsem se pak dostal na 72kg z 96 a to mám dodnes. Žeru cokoli,ale ovoce a zeleniny musí být v jakékoli formě. Když cítím potíže nebo zhoršení, zelí to opraví, mnohdy stačí vypít 2litry zelné šťávy. Zároveň se mi od té doby drží v normě i glykémie a cholesterol. Každopádně lepší kondice, jezdím na silničním kole.

hodnocení

3x

Táta tím trpíval. Měl nahřívací lampu a brýle, jako potápěči, jen v kůži. A nahříval čelo. To jediné fungovalo. Až půjdete kolem lékárny zastavte se pro kapesní inhalátorek, čichátko. Je to jako rtěnka, jen se čichá eukalyptový olej. Několikrá se kýchne a člověk se diví, co z nosu jde.

Včera jsem ten inhalátorek viděla u Vietnamce, za 20 kč. V lékárně bývá Hepčí a také jiná firma, ta se mi zdá lepší, než Hepčí.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, zadní rýmu neznám, ale jestli myslíte fakt dlouho zastydlou rýmu v dutinách hlavy, tak otec vyprávěl, že mu ji v nemocnici odstraňovali zákrokem, o kterém mluvil jako o sekání (patrně to nebylo příjemné). Takže, za doktorem. Zdravím!
doplněno 29.12.23 14:06: Už jste zkusila napařování hlavy? Zakrýt si hlavu ručníkem a dýchat nad hrncem s horkou osolenou vodou (neopařit se a v ruce mít připravený kapesník). Jinak, jestli problém nepřeháníte a nic Vám nepomůže, tak musíte za doktorem, který není homeopat.
doplněno 29.12.23 22:09: Ještě babská rada. Pořádně silná a horká česnečka, která během pojídání vhání slzy do očí a uvolňuje rýmu. Pomáhá, "vypálí" bacily a ještě chutná.
007cz
Já to tzv. sekání jednou zažil, mám lepší zážitky. Ale pomohlo to rychle a bez cucání kuliček.
ben®
007cz - prý s tou zastydlou rýmou mají často problém lidé, kteří se rekreačně potápí do hloubky, kde je studená voda.
007cz
Ben já se nepotápěl ale s prochlazením to má určitě souvislost. Jinak jde o nijak příjemný ambulantní zákrok, diagnostikováný, doporučený a vedený lékařem.
hodnocení

Zadní ryma není nic zastydleho, nejde smrkat nosem a teče to do krku
ben®
aja1946 - tak to máte dobré. Jen ucpaný nos a to vyřešíte dle našich rad už sama. Ten termín "zadní rýma" si zapišu, ten je hezký. Nezapomeňte na tu česnečku.

hodnocení

1x
Měla jsem zadní rýmu po covidu. Dostala jsem radu užívat antihistaminika na alergickou rýmu. Třeba Zodac, Zyrtec, Xyzal apod. Pomohlo to docela rychle, během 2 dnů bylo po.

liska5
hodnocení

0x

Asi se tím myslí faryngitida. První bych vynechala mléko. Pokud mléčné, tak jen trochu bílého jogurtu. A vůbec upravila stravu. Třeba i brala probiotika. Pak dýchat nosem v borovicovém lese nebo vdechovat takové kapky formou inhalace. Pokud se to nelepší, tak na ORL, možná je zbytnělá adenoidní vegetace, neboli nosní mandle. Já bych si na tohle brala Vironal a střídala ho s kapkami Dračí krev. To ale vnitřně, né do nosu.

okolik
hodnocení

0x

Ajo, mrkněte zde.

Kalium bichromicu/...

hodnocení

0x

Se zadní rýmou bojuji dlouho, ten pocit jak to je někde vzadu a normálně to prostě nejde ven znám a závidím lidem, co dokážou potáhnutím to ze sebe dostat (omlouvám se). Normální rýmu s kupou kapsníků mám málokdy. Podle ORL prý je to i vinou posunuté nosní přepážky. Pomáhá mi (se souhlasem dr.) kapat do nosu slaboučký solný roztok, silnějším roztokem kloktat, občas i inhalace a taky hlídám doma vlhkost vzduchu, používám zvlhčovač.

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo nechat si udělat výtěr- tím se zjistí příčina, zvláště pokud se vám to opakuje .Někdy mohou být na příčině i některé potraviny/koření/. Před lety jsem na to trpěla- lékař mi řekl,že je to psychosomatické...a měl pravdu. odprostila jsem se od nepříjemných věcí a lidí , přestala řešit zbytečnosti a zmizelo to, roky jsem na to trpěla. Zkuste si o tom něco přečíst ...

hodnocení

Bohužel bez nalezu

liska5
hodnocení

0x

Jako první změna stravy. Jde v podstatě o skrytý chronický zánět. Uvědomit si, že imunita sídlí ve střevě a za problémy se sliznicem /kdekoliv v těle/ stojí též přetížená slinivka. Takovou selektivní dietou. Nejdřív vynechat mléko a pšenici, omezit cukr a čekat, jak tělo zareaguje. Omezit těžká jídla a potraviny s Éčky. Jezte hodně česneku, zelené petržele, křen, řeřichu,..Je potřeba mít dostatek Zn! ...Samozřejmě konzumovat dost zeleniny/ rajčata a papriky zrovna ne/ , ryby, ořechy, cereálie, ovoce, z masa ideálně jen krůtí. A víc pít. Ráno ohřátou vodu se lžicí jablečného octa nebo citronu. Taktéž mezi jídly. Zkombinovala bych poznatky z knížek Stravou proti zánětu Davida Freje a Výživa podle krevních skupin, kde bych eliminovala Frejem doporučené, co mé krevní skupině nesedí. A s mlékem /krom kysaných výrobků/ a pšenicí mají většinou problém všechny skupiny. Pak chodit do přírody, ideálně borovicového lesa dýchat nosem, doma si zvlhčit vzduch, kloktat šalvějí, pít lipový čaj nebo bezinkový s medem, i mátový je dobrý vyhýbat se stresu.

hodnocení

0x

Můžete vyzkoušet nosní sprej Vincentka i na delší dobu. Potřeba je dbát na správnou techniku aplikace - nestříkat vertikálně, ale spíš naklonit sprej horizontálně, jinak je efekt nulový. Volně se dá koupit i Sinupret, který mj. hlen ředí.

hodnocení

To už dělám 14 dni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]