Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam bolesti pri menstruaci. Existuje caj ci ovoce, ktere pomaa pri tlumeni bolesti? Dekuji za radu...
Tady jsem našla celkem vyčerpávající odpověď na tvoji otázku:
Menstruační bolest a jiné potíže spojené s nástupem menstruace nebo ji předcházející (tzv. menstruační syndrom) trápí více než polovinu žen. Každá žena se totiž vyrovnává s hormonálními změnami, které přicházejí v průběhu cyklu, různě.
Křečovitá bolest v podbřišku na začátku menstruace je způsobena stahy dělohy, která se během nich špatně prokrvuje. Bolest trvá někdy i několik hodin nebo se objevuje ve vlnách. Lze ji zmírnit podáním analgetik (brufen apod.), přikládáním teplých obkladů nebo láhve s teplou vodou na břicho a pitím heřmánkového čaje.
Pokud dlouhodobě trpíte nesnesitelnými bolestmi, lze uvažovat o nasazení antikoncepce, která většinou bolestí zbavuje, nese však samozřejmě určitá jiná rizika.
Ono záleží na tom,kolik Ti je let.Já jsem mívala strašné bolesti ,bylo mi špatně,křeče jsem měla a byla jsem až bílá,jak mi bylo zle.
Babička mi vždy nalila půlku čisté kořalky a za chvíli se mi ulevilo.Já si myslím,že si to musíš přetrpět.Ale po dětech se Ti bolest
úplně ztratí a pak si ani nevzpomeneš.
Už ten dotaz tady byl.
Křečové bolesti při menstruaci28.11.09 23:08
odpovědí:5
Viz: poradte.cz/...
Ahoj,
na menstruační bolesti platí teplo (pro mne ideálně teplá sprcha nebo starý dobrý termofór), dále může pomoci například zmíněná šalvěj a heřmánek, případně také máta nebo dokonce kontryhel.
Jinak s účinností hormonální antikoncepce to není zas tak velké - už jsem vyzkoušela 3 druhy HA, u jedněch to bylo dokonce několikanásobně horší.
Teď tě nechci strašit, ale bolest při menstruaci může být způsobená také endometriozou, což je pěkná potvora. Kousky děložní sliznice se usazují v břiše a podstupují stejný cyklus jako zbytek dělohy - otékají, krvacejí apod. U mne to nakonec skončilo cystami na obou vaječnících, slepákem a břišní příhodou, ale to je už hodně přehnané. Endometriózu má prý cca každá 10. žena, jen se o tom moc neví, protože jediná diagnostická metoda je revize dutiny břišní (operace).
Jsou-li bolesti příliš silné, obrať se na gynekologa, ať ti poradí, co s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.