Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti pri menstruaci?!

Od: zuzika* odpovědí: 7 změna:

Dobry den, mam bolesti pri menstruaci. Existuje caj ci ovoce, ktere pomaa pri tlumeni bolesti? Dekuji za radu...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
hodnocení

0x

Tady jsem našla celkem vyčerpávající odpověď na tvoji otázku:

Menstruační bolest a jiné potíže spojené s nástupem menstruace nebo ji předcházející (tzv. menstruační syndrom) trápí více než polovinu žen. Každá žena se totiž vyrovnává s hormonálními změnami, které přicházejí v průběhu cyklu, různě.

Křečovitá bolest v podbřišku na začátku menstruace je způsobena stahy dělohy, která se během nich špatně prokrvuje. Bolest trvá někdy i několik hodin nebo se objevuje ve vlnách. Lze ji zmírnit podáním analgetik (brufen apod.), přikládáním teplých obkladů nebo láhve s teplou vodou na břicho a pitím heřmánkového čaje.
Pokud dlouhodobě trpíte nesnesitelnými bolestmi, lze uvažovat o nasazení antikoncepce, která většinou bolestí zbavuje, nese však samozřejmě určitá jiná rizika.

myse*
hodnocení

0x

hodně pomáhá teplo na bříško. nahřátý polštář se semínky nebo elektrická dečka a nejlíp zalézt na hodinku do postele...

Jinak zobnout Ibalgin a zvyknout si.

chechtal*
hodnocení

0x

Ono záleží na tom,kolik Ti je let.Já jsem mívala strašné bolesti ,bylo mi špatně,křeče jsem měla a byla jsem až bílá,jak mi bylo zle.

Babička mi vždy nalila půlku čisté kořalky a za chvíli se mi ulevilo.Já si myslím,že si to musíš přetrpět.Ale po dětech se Ti bolest

úplně ztratí a pak si ani nevzpomeneš.

fany08*

I po dětech můžou bolesti stále přetrvávat, sice je nemám tak silné jako dřív, ale na prášek to je. Kdybych ho neslupla, rozbolí mě celý tělo, můžu říct, že před dětmi ty bolesti byly horší jak porodní.

papene*
hodnocení

0x

Už ten dotaz tady byl.

Křečové bolesti při menstruaci
Autor:@zuzika Datum:

28.11.09 23:08

odpovědí:

5

Viz: poradte.cz/...

malvinka*
hodnocení

0x

Šalvějový čajíček

misamisa*
hodnocení

0x

Ahoj,

na menstruační bolesti platí teplo (pro mne ideálně teplá sprcha nebo starý dobrý termofór), dále může pomoci například zmíněná šalvěj a heřmánek, případně také máta nebo dokonce kontryhel.

Jinak s účinností hormonální antikoncepce to není zas tak velké - už jsem vyzkoušela 3 druhy HA, u jedněch to bylo dokonce několikanásobně horší.

Teď tě nechci strašit, ale bolest při menstruaci může být způsobená také endometriozou, což je pěkná potvora. Kousky děložní sliznice se usazují v břiše a podstupují stejný cyklus jako zbytek dělohy - otékají, krvacejí apod. U mne to nakonec skončilo cystami na obou vaječnících, slepákem a břišní příhodou, ale to je už hodně přehnané. Endometriózu má prý cca každá 10. žena, jen se o tom moc neví, protože jediná diagnostická metoda je revize dutiny břišní (operace).

Jsou-li bolesti příliš silné, obrať se na gynekologa, ať ti poradí, co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]