Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam krecove bolesti pri menstruaci...je nejaka prevence, caj...cokoliv, co bolesti zmirni? Prasky zaberou,ale ne vzdy a hned...dekuji za radu
Mně vždycky pomůže teplo.Úplně nejlepší je (teda pokud je to jen trochu možné) schoulit se do kubíčka s nahřátým ručníkem na bříšku pod deku a hodinku si schrupnout,to pomůže na 100%.Zmizí to jako mávnutím proutku.V zaměstnání je to horší.Tak se alespoň snažím být celkově v teple,nicméně chce to halvně teplo na to bříško.Lenka
Zkuste tanto cvik pár dnů před menstruací i během ní,klidně i každý den.
Lehněte si na podlahu na břicho,ruce podél těla,zpevněte zadeček a současně zvedněte o pár cm hlavu i s rameny (ruce jsou dlaněmi k tělu ) a nohy, položte se zpět, tváří na podlahu, uvolněte se na okamžik a opakujte,alespoň 3x .
Pod obličej si položte třeba ručník,je to příjemnější.
Vážně to zabírá, ale chce to vytrvat. Pro začátek i 5 dnů před a pak stačí i méně,zkoušejte to podle sebe.
Nejlepší jsou opravdu léky - analgetika. Ale pokud jsem je neměla po ruce, tak mi pomáhalo teplo a "protřepat bříško". Nevím jak to popsat, prostě jsem si lehla na záda, kolena pokrčené, a rukou jsem si rychlými pohyby rozkmitala oblast pod pupíkem a níž, tím se to uvnitř trochu víc prokrvilo a bolesti se zmírnily. K tomu jsem ještě jako zateplení používala chlupatý ledvinový pás - samozřejmě na podbřišek dopředu. S tím se pak dalo (doma) relativně snesitelně vydržet i bez léků.
Je fakt, že po porodu jsem takovéto problémy nezažila, takže už to nemám v čerstvé paměti, ale za pokus to snad stojí. Léky jsou dobrá věc, ale pokud je i jiná varianta, je možné ji zkusit jako první
Zkuste od firmy termofor.cz rašelinou plněný sáček, nebo i zvířátka co se nahřejí v mikrovlnce, dnes mi přišel objednaný balíček s obkladem, i s hřejivýma bačkorama a je to paráda, myslím, že jako obklad na břicho by to bylo dobré...včera to tady radila Pu, jinak bolestivá menstruace většinou zmizí po porodu, ale ještě zkuste endokrinologa, ať vyšetří štítnou žlázu, někdy to s tím souvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.