Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křečové bolesti při menstruaci

Od: zuzika* odpovědí: 9 změna:

Dobry den, mam krecove bolesti pri menstruaci...je nejaka prevence, caj...cokoliv, co bolesti zmirni? Prasky zaberou,ale ne vzdy a hned...dekuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fany08*
hodnocení

1x

Pokud trpíš bolestmi pravidelně, je důležité si prášek vzít ještě než tě vůbec něco začne bolet, takhle mě zabral vždycky, když si ho vezmeš až při bolestech, nemusí pomoci.

lm®
hodnocení

0x

Mně vždycky pomůže teplo.Úplně nejlepší je (teda pokud je to jen trochu možné) schoulit se do kubíčka s nahřátým ručníkem na bříšku pod deku a hodinku si schrupnout,to pomůže na 100%.Zmizí to jako mávnutím proutku.V zaměstnání je to horší.Tak se alespoň snažím být celkově v teple,nicméně chce to halvně teplo na to bříško.Lenka

malvinka*
hodnocení

0x

Šalvěj tlumí křeče a teplo a Yzop taky není na škodu a hlavně teplo.

tigrine*
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste Ergotamin - je sice na předpis, ale pomáhá :) Zmírní křeče i silnou menstruaci.Jsou to takové pilule a berou se 1x denně po dobu menstruace :) Hezký den :)

martini*
hodnocení

0x

Lupnout prášek a než zabere, kleknout do vany a na břicho si pustit teplou sprchu, co vydržíš, rychle to přejde. To je pro případ, kdy je fakt zle. Jinak stačí cokoli teplého.

innkas*
hodnocení

0x

Zkuste tanto cvik pár dnů před menstruací i během ní,klidně i každý den.

Lehněte si na podlahu na břicho,ruce podél těla,zpevněte zadeček a současně zvedněte o pár cm hlavu i s rameny (ruce jsou dlaněmi k tělu ) a nohy, položte se zpět, tváří na podlahu, uvolněte se na okamžik a opakujte,alespoň 3x .

Pod obličej si položte třeba ručník,je to příjemnější.

Vážně to zabírá, ale chce to vytrvat. Pro začátek i 5 dnů před a pak stačí i méně,zkoušejte to podle sebe.

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Nejlepší jsou opravdu léky - analgetika. Ale pokud jsem je neměla po ruce, tak mi pomáhalo teplo a "protřepat bříško". Nevím jak to popsat, prostě jsem si lehla na záda, kolena pokrčené, a rukou jsem si rychlými pohyby rozkmitala oblast pod pupíkem a níž, tím se to uvnitř trochu víc prokrvilo a bolesti se zmírnily. K tomu jsem ještě jako zateplení používala chlupatý ledvinový pás - samozřejmě na podbřišek dopředu. S tím se pak dalo (doma) relativně snesitelně vydržet i bez léků.

Je fakt, že po porodu jsem takovéto problémy nezažila, takže už to nemám v čerstvé paměti, ale za pokus to snad stojí. Léky jsou dobrá věc, ale pokud je i jiná varianta, je možné ji zkusit jako první :)

hodnocení

0x

Zkuste od firmy termofor.cz rašelinou plněný sáček, nebo i zvířátka co se nahřejí v mikrovlnce, dnes mi přišel objednaný balíček s obkladem, i s hřejivýma bačkorama a je to paráda, myslím, že jako obklad na břicho by to bylo dobré...včera to tady radila Pu, jinak bolestivá menstruace většinou zmizí po porodu, ale ještě zkuste endokrinologa, ať vyšetří štítnou žlázu, někdy to s tím souvisí.

madla*
hodnocení

0x

A jedna babská rada: mně pomáhal zmírnit bolesti majoránkový čaj. Kupte si sáček majoránky ,normálně v obchodě v regálu s kořením, dejte 2 lžičky na hrneček, zalijte horkou vodou, po 10 min. zceďte a popíjejte vlažný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]