Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba rajské a její zavaření

Od: tm odpovědí: 4 změna:

Zkoušel jste někdo vyrábět rajskou a zavařit ji do sklenic? Pravidelně zavařuji rajčata např. na lečo, kečup, ale napadlo mě udělat takto rovnou rajskou - ideálně nějakou koncentrovanou, která by se poté v hrnci naředila. Odmítám dávat 15 kč za malinkou plechovku protlaku, která ještě nedávno stála asi 6 kč a na výrobu rajské spotřebujeme aspoň 4 tyto malé plechovky nebo 2 větší. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Další recept: hned ten 1. poradte.cz/...

id
hodnocení

2x
Dělám polotovar na rajskou mnoho let. Nic nevážím, neměřím. V podstatě jde o rozvařená, přepasírovaná rajčata jako děláte kečup včetně cibule. Okořením dle chuti a hodně vyvařím nepotřebnou tekutinu a zavařím. Neosvětčilo se mi do polotovaru žadné zahušťovadlo / žádnou mouku.

hodnocení

1x

Kdysi jsem dělávala, ale recept někam zmizel, tak jsem se pídila na netu. Tam mi někdo doporučil recept, který je na konci. Musím ovšem říct, že je to hrozně slané, letos tam míním dát soli tak třetinu. Recept - 1,5 kg rajčat, 250 g cukru, několik jablek, 250 g cibule, 1,5 lžíce soli, 75 ml octa, 4 bobkové listy, 4 pepře, 4 nové koření, trochu mletého zázvoru, skořice a mleté papriky. Hodinu vařit, pak rozmixovat a propasírovat, nalít do sklinek a zavařit. Ještě bych doplnila, že u toho ztraceného receptu nebyl zázvor a paprika. Takže vyzkoušet. Když se pak sklinka otevře, tak bez zahuštění z toho dělám rajskou polévku a se zahuštěním teda omáčku. V zimě je to fajn rychlé.

liska5
hodnocení

0x

Rajskou aj s plněnou paprikou /mleté osmahnuté maso na cibulce, vař rýže, koření/ zavařuji klukům, když jedou pod stan. Sice to do desti dnů zbaští, ale zavařené to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]