Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu nějakého zdravotníka: může užívání kapek do nosu Olynt, které jsou nevhodné pro těhotnéa kojící matky a vysušují sliznici, mít vliv na zpoždění nebo nedostavení menzes...Užívání trvalo cca týden 2-3x denně.
Vůbec jsem nikde nevyčetl, že by tazatelka brala jakoukoli antikoncepci nebo myslela, že je těhotná...?
Olynth 2x-3x denně po dobu 1 týdne? Podle mě nemůže, manželka ho brala skoro 2 roky než šla na operaci a nikdy problémy neměla.
Vaše manželka ho brala 2 roky? V návodu je , že se nemá brát víc než asi 5 dnů.A proč Vás zajímá antikoncepce a těhotenství, copak musí být hned někdo těhotný a nebo brát antikoncepci, když se mu zpozdí menzes?Promiňte, ale žádala jsem o odpověď někoho znalého např. zdravotní sestru nebo lékaře, odpovědi, které jste mi napsali, jsou víc než laické a hodně nepochopené.A Vás jsem už kdysi žádala, aby jste na moje otázky ozn. mým nickem nereagoval, Vaše odpovědi mnohým lidem i mě tak trochu vadí, a mně samotné jste několikrát odpověděl urážlivě, kázal jste morálku.Promiňte, ale musela jsem Vám to napsat.Nevím, kdo jste,kde berete tu spoustu moudrosti a času, ale všimla jsem si, že odpovádáte téměř každému na cokoliv, aniž by jste o dané věci mnohdy něco věděl.Asi se nudíte, chybí Vám nějaký druh komunikace a tak to kompezujete tím, že píšete a píšete a píšete...
No pane, ty ses holka rozjela. Co jsi čekala za odpovědi? Když nestojíš o odpověď, tak proč se hloupě ptáš? Chceš radu od lékaře? Tak si k němu zajdi, sem chodí jenom laici. Ohledně antikoncepce a těhotenství jsem pouze reagoval na odpovědi přede mnou, ale to už je jedno. Jsi zřejmě jen pitomá káča, co se potřebovala vybrečet.
Ivik, pokud chcete radu od lékaře nebo lékárníka, měla jste se zeptat jich, a ne "laiků" tady na poradně. V každé lékárně Vám poradí, příp. zavolejte svému praktickému lékaři, pokud Vám zdejší odpovědi nejsou dost dobré.
Mimochodem, jedna moje kamarádka bere Olynth prakticky bez přestávky už několik let. Je na to "ujetá" - funguje jí to jako uklidňovač, když je nervózní, stříkne si Olynth a uleví se jí (placebo)
Těch 5 dní v návodu je napsáno spíše proto, že může docházet např. k podráždění nebo vysušování sliznic. Jiný důvod to nemá.
doplněno 28.12.12 15:49:Ještě doplním, že těhotné matky a kojicí ženy nemůžou užívat prakticky žádné léky, zejm. v prvním trimestru. Mamince kamaráda takhle nějaké léky proti bolení hlavy dávali v těhotenství a kamarád se narodil s postiženou rukou (naštěstí POUZE jenom s postiženou rukou, mohlo to dopadnout hůře). Léky tedy můžou ovlivňovat plod a také mateřským mlékem pronikají při kojení do miminka.
Olynth prostě podle mého názoru posunout menstruaci nemůže.
PS: Máme tady mezi sebou jednoho lékaře, jmenuje se drejdl, tak mu zkuste napsat, jestli Vám poradí. Měli jsme zde také skvělého dědu Čibuka, ale ten už se na nás kouká shora
Míšo, jen bych doplnil ohledně těch 5ti dní. Jde o to, že Olynth roztahuje sliznice v nose, aby se líp dýchalo. Bohužel, sliznice se po 5ti dnech začnou bránit a to tak, že se začnou stahovat ještě víc k sobě. Tady nastává tzv.efekt závislosti. Nejde o závislost jako takovou, ale člověka to pak nutí stříkat si to čím dál častěji a dost těžko se s tím přestává. Bez toho se pak člověk prostě nosem nenadechne a je to pěkně protivný, znám z vlastní zkušenosti. Myslím, že tvoje kamarádka bude mít stejný problém, jako já s manželkou kdysi, jen si to ještě nechce přiznat. Zbavování probíhá tak, že se prostě 2-3 týdny nenadechneš nosem (zvlášť při spaní velmi nepříjemné), ale když se to vydrží, vrátí se to do normálu.
Jinak díky za podporu, nevšiml jsem si, že bych tazatelce odpověděl nějak popudlivě, zřejmě už má "své dny" a je to na ní znát. Buďme rádi, že se menstruace dostavila i když se zpožděním.
Láďo, asi je to tak, máš pravdu. Na noc si vždycky stříkne.
Za podporu neděkuj, nějak jsem nepochopila tu reakci. Kdo chce odpověď od lékaře, ať napíše přímo jemu. Existuje spousta lékařských poraden. Taky nečekám, že když se zeptám na ventil u topení, odpoví mi jen instalatér Tak hezký den všem!
No, Olyth se může užívat jen 5 dní, protože na něm vzniká závislost (a vaše kamarádka je tím důkazem).
Tos mu to teda natřela!
-
K tomu zákazu v těhotenství - tím se ta firma chrání, kdyby se náhodou něco stalo, tak aby to nehodili na ně (stejně jako když si koupíš třeba mléčnou čokoládu a ve složení je "může obsahovat:..." - tím říkají, že to tam není, ale kdyby někdo dostal alergickou reakci, tak se můžou bránit tímto varováním.
Ivik, myslím, že kapky Olynt vliv na menstruaci rozhodně nemají. V odpovědi na jinou otázku píšete, že jste nachlazená a máte ještě jiné zdravotní potíže. V tom tedy bude problém a ne v užívání nosních kapek. Přeji Vám brzké udzravení a celkové zklidnění.
Díky za Vaši odpověď,měla jsem právě na mysli to, že ty kapky působí na sliznice v těle a asi nejen v nose, ale jestli nepůsobí např. na sliznici dělohy atp., a proto třeba došlo i na zpoždění menzes.Byla jsem hodně nachlazená a tak jsem kapky brala na rýmu i 2-3x denně i přes to, že v návodu píšou , že stačí jen jednou denně. Děkuji za přiměřenou reakci na můj dotaz, ty předchozí od některých rádců za moc nestály...
Nemyslím si. Ale už ho zahoďte, já jsem ho užívala asi 3 týdny, do teď nemám čich (asi 2 měsíce) Mám pocit ucpaného nosu, na ORL mi řekli, že díky užívání déle než je v příbalové informaci. Je to začarovaný kruh, olynth pomůže a pak díky němu sliznice znovu oteče a tak pořád dokola, máte pocit že pomáhá ale opak je pravdou...Tak teď čekám, stříkám vincentku a modlím se ať se to dá dopořádku.
Borax - držím palce, mě to přešlo až asi po 3 týdnech. Zkus střídat Vincentku se stříkacím MARem. Je to nějaká mořská slaná voda. Dodnes ji používám při rýmě, protože z běžných kapek mám strach, abych do toho zase nespadnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.