Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svačiny do školy

Od: svacinarka odpovědí: 18 změna:
Skoro každé ráno si kupuji nějaké sladké pečivo v pekařství a k tomu mám třeba zeleninu, ale když máme dlouho, mám docela hlad. Máte nějaké tipy na zdravější svačiny?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tak začal bych především silným omezením toho sladkého. To je jako start dne k ničemu. Kousek mrkve to fakt nevyváží.

vlsta2*
hodnocení

2x

co třeba Mana Drink?

minitroll
Za tu cenu si to může dovolit málokterý pracující ne tak školák...to už si rovnou může koupit nějaký kvalitní proteinak q bude to mít levnější...
vlsta2*

o ceně nebal otázka, jen jen prostě tip. Neradím nic co nepoužívám.

liska5

Dělám si do krabičky svoji Manu. Ovesnou kaši s ořechama slazenou rozinkama a sušenýma švestkama. Aby déle vydržela, tak do ní místo mléka třeba rýžový nebo pohankový nápoj. Krásně ztuhne a zastudena na horách chutná nejlépe. A v zimě si beru s sebou škvarky v krabičce. K těm chutná rajče.

hosnasi
hodnocení

2x

Zdravím, záleží, co máte ráda a jaké máte finanční možnosti. Jestli máte ráda sladké, tak třeba pečivo s medem/oříškovým máslem, jogurt s ovocem, palačinky. Slané - obložené pečivo je evergreen, těstovinový salát, vaječná omeleta. Naslano i nasladko třeba muffiny, nebo plněné listové těsto... Oblíbené je i smoothie, jestli máte doma mixér. Hodně tučné jsou oříšky, jestli je máte ráda, i malá hrstička ořechů hezky zasytí.

hodnocení

2x

Mrkněte, třeba najdete nějakou inspiraci i v této diskuzi:

poradte.cz/...

svacinarka
hodnocení

Aha, dekuji, nepodivala jsem se, ze uz tu podobna otazka existuje

pb®
hodnocení

2x
Do práce si dělám snídani do krabičky. Celozrnný žitný chléb z Lidlu či grahamový knekebrot, tvrdý sýr, někdy trochu šunky, ovoce, zelenina. Třeba rajčátka a hroznové víno, tu kombinaci mám ráda.
svacinarka
Zkusila jsem s žitnou plackou a lučinou. To víno je k tomu moc dobré!

kami123
hodnocení

2x

Rrozkvedlej dvě vejce a přidej trochu mléka , osol a opepři.

Na hodininu do toho namoč čtvrtky ze dvou krajíců chleba aby to vypily.

Osmahni to na dvou vrchovaných lžících sádla.

Můžeš to takto osmahnout den předem.

K tomu si ráno udělej zeleninový salát z toho co máš rád.

Za mne : paprika, okurka, rajče, (červená) cibule .

Do salátu pak dresing, také dle libosti.

Za mne opět klasika - cukr, sůl, ocet, pepř, hořčice, olej, voda. Protřepat, nemíchat.

svacinarka
Uz jsem si to parkrat delala, bylo to moc dobre! Akorat je to mozna lepsi k veceri, kdy si to muzu dat teple

liska5
hodnocení

1x

Po sladkém pečivu zákonitě příjde hlad dříve. Klesne rychleji krevní cukr. Bílkovina brzdí nástup hladu. Pak jsou lepší mezi dva krajíce pomazánky z vajec, rybiček, sýrů, tofu, masa, kvalitní šunky a k tomu různou zeleninu.

oki
hodnocení

0x

Dej si do chleba plátek bůčku a je to. Z masa (obzvlášť tučného) získáš mnohem více energie než ze sladkého pečiva. Ve škole máš velkou spotřebu energie, kterou ti mrkvička prostě nedá ani náhodou. Sice budeš možná jíst zdravě (chemikálie v zelenině...), ale tělo (mozek) bude trpět, což se zákonitě negativně projeví na stresu a stavu těla obecně.

kami123

Chraň bůh abych řekl někdy něco špatného o bůčku, ale v tomto případě to nebude moc ideální.

Tělo se právě soustředí na trávení a chudák mozek jde pak stranou. Jednodušší forma energie je v tomto užitečnejší.

Ale pokud není učivo náročné, tak proč ne.

spu
hodnocení

0x
Poradny krajíce chleba,salám,vrstvu kvalitního másla, žádné náhražky jako Rama...

farm
hodnocení

0x

Jedině smaženka, mezi chleba vajíčková omeletka, vše potřené hořčicí, s okurkou. I ze dvou vajíček. V pekařství by ji mohli mít hotovou. vareni.cz/...

ceskatelevize.cz/...

Žádný salám = nezdravé!

ks
hodnocení

0x

Bramborák nebo topinky s česnekem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]