Já teda jen oloupu vrchní listy než se dostanu na čisté. Mytí je podle mě zvytečné, pokud považujete zelí na nějaké 3.-4. vrstvě listů špinavé a omyjete ho, stejně neomyjete další vrstvy, které jsou na tom stejně.
Odstraním vrchní listy, nakrájím nadrobno a pak to vykoupu v octové vodě, abych zabil všechny neřády a bacily, bacily a neřádi řvou jako pominutí, dokud je síla octu nezahubí a mně zbyde jen zdravá zelenina
Pokud chci zelí na kvašení,pak je dokonce mytí listů kontraproduktivní.Na listech bývají kvasinky mléčného kvašení,umyté by možná kvasilo pomalu a mohly by převládnout hnilobné procesy.
Proboha a proč ho umývat? Odstraním vrchní listy, vyříznu košťál a zelí nakrouhám. Uvnitř jsou jednotlivé listy tak hustě natlačené na sebe, že tam žádná nečistota či hmyz apod. ani být nemůže. Pokud myslíte rozebírat jednotlivé listy a omývat, jak byste to potom rozebrané chtěla nakrouhat?
Omývám třeba listy špenátu, hlávkový salát /má listy řídčeji od sebe a něco se v nich může schovat/, ale zelí nikdy. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.