Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Horkovzdušná fritéza na smažení

Od: ruze® odpovědí: 8 změna:
avatar ruze

Dobrý den. Máte někdo prosím zkušenosti s horkovzdušnou fritézou? Uvažuji o její koupi a nevím jestli je opravdu tak skvělá jak se píše. Láká mně to ,,smažení,,hranolků,kroket,brambor bez tuku.Děkuji.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar kapkanadeje

Dobrý den. Mrkněte do rozsáhlé diskuze zde. Třeba Vám to pomůže udělat si názor:

poradte.cz/...


doplněno 06.04.20 22:17:

A v této diskuzi najdete i obrázky jídel z fritézy od suzymon:

poradte.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar maky

Mám z Lídlu, dělám v ní jen brambory na plátky i se slupkou. Zkoušela jsem hranolky a byly jak hadry. Ale ty plátky jsou jak z ohýnku, jen trošku pokapu olejem, ale nemusíte.

id

To je divné, právě tyto horkovdušné fritézy jsou ideální na hranolky. Z jakých brambor jste hranolky dělala? Nebo jste koupila hranolky mrazené? Bylo určeny do trouby nebo do fritézy?

Někde se stala chyba, pokud nám to vysvětlíte, tak mnoho lidí neodradíte od koupi horkovz. fritézy.

Vůbec netuším, už je to dva roky. Jinak všichni hranolky chválí, asi jsem použila nevhodný druh.

 

hodnocení

2x
Osobní zkušenost nemám, ale: právě na základě zkušeností, které probírali lidé zde na poradně, jsme se s manželkou rozhodli, že horkovzdušnou fritézu koupíme (uvažovali jsme o ní již delší dobu).
Čirou náhodou před 14 dny kamarád také řešil nákup fritézy a přišel se za mnou poradit, zda má koupit klasickou na olej, nebo horkovzdušnou. Protože sám jsem byl přesvědčený o kvalitách horkovzdušné fritézy, tak jsem mu ji doporučil.
Koupil ji a pak vyzkoušel udělat hranolky.
Stěžoval si, že byly strašně vysušené, prý nebyly skoro k jídlu. Snědl je prý jen proto, že měl hlad.
Nechci samozřejmě horkovzdušnou fritézu kritizovat (osobně jsem ji nevyzkoušel), třeba kamarád udělal někde chybu.
I tak jsem ale nadále rozhodnutý, že ji časem koupíme.
id

Až se rozhodnete, tak si kupte horkovzdušnou fritézu s míchací lopatkou, kterou můžete vyndat. Nemá to chybu. Vařím v tom omáčky, guláš, čínu prostě vše, co musíte zamíchat. I sádlo jsem vyškvařila. I u hranolek to má také výhodu. Dá se péct i maso, kuře, koláč ad.

Píšete, že jste škvařila sádlo? To je zajímavé, protože ten kamarád, co si tu horkovzdušnou fritézu koupil, mi říkal, že v návodu píší, že se v ní nemají připravovat jídla s vysokým obsahem tuku. Na dně fritézy má ještě vyjímatelné sítko, kudy přebytečný tuk odkapává do nádobky. Takže už si vůbec nedokážu představit, jak by v tom vařil třeba tu čínu nebo guláš.
Zřejmě ale bude rozdíl mezi klasickou horkovzdušnou fritézou a tou, kterou popisujete vy (s míchací lopatkou), která má jinou konstrukci. Já jsem provedení fritéz ještě nezkoumal, to budu řešit, až před koupí.
I když mě teď napadlo: kdo ví, co to vlastně kamarád koupil. *zmateny*
Budu se muset k němu zajít podívat. :)

 

hodnocení

avatar ruze

Děkuji všem za rady,zatím tu koupi tedy odkládám.;)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma horkovzdušná fritéza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]