Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Horkovzdušná fritéza, zkušenosti

Od: suzymon® odpovědí: 62 změna:

Dobrý večer.

V Penny teď nabízí domácí spotřebiče a mezi nima je také horkovzdušná fritéza od značky "Vivess". Já tuhle značku vůbec neznám a moc těm jejich slevám nevěřím. Ale horkovzdušná fritéza mne jaksi zaujala. Prý se v ní dá usmažit třeba i květák v trojobalu a jen s trochou oleje a jiné i maso. Není to prý pouze na hranolky. Máte nějakou horkovzdušnou fritézu doma a jak se v ní smaží? Je to opravdu tak úžasné, jak uvádí? Nehledám ten multifunkční hrnec, ale mám zájem o tu fritézu. Třeba máte někdo doma jinou značku a máte už zkušenosti se smažením. Oni toho někdy nakecají, aby to prodali, tak se ptám, jestli je to fakt tak dobré a bez toho oleje. Díky.

 

 

62 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jurajjuraj*
hodnocení

6x

mame horkovzdusnou fritezu od tefalu a jestli to je tak uzasne jak bude urcite psane v reklame? no asi takhle, parkrat se v ni neco udelalo ( spocital bych to na jedne ruce ) a od te doby lezi a seda na ni prach

 

hahanaj*
hodnocení

4x

Mladí ji měli a prodali ji, je to prý srovnatelné s troubou když si zapnu horkovzduch.Ale pokud ji chcete tak jinde koupíte i levněji.

 

paragly
hodnocení

4x

Dobrý den,

horkovzdušnou fritézu Vivess jsem si v Penny koupil před 14dny (5.11.) a jsem s tímto spotřebičem velmi spokojený. Denně v ní dělám hranolky, bramborové plátky nebo krokety a samozřejmě maso: kuřecí čtvrtky, kotlety, krkovici, vepřové srdce, špízy. Kuřecí je při 200 stupníchC hotové za 20-22 minut, ostatní maso, nakrájené asi na dvoucentimetrové plátky, dávám na 180 stupňů a nechám asi 18-20 minut. Protože si vařím jen pro sebe, dávám maso i přílohy dohromady. Nastavím si požadovanou teplotu a čas nastavím jen na polovinu celkové doby - na př. kuřecí čtvrtky 10 minut. Po uplynutí nastaveného času se fritéza vypne a tak vyjmu nádobu s jídlem, vedle na talíř odložím kuřecí, hranolky protřepu a maso otočím a vrátím vše zpět na dalších 10 minut. Vše dělám bez jediné kapky oleje! Pár kapek oleje jsem dal pouze na řízky. Květák jsem nezkoušel, ale asi ho zkusím, zrovna tak smažák. Jeden tip: pokud děláte hranolky, je dobré je osolit ještě před smažením. Na hotových hranolkách, protože jsou bez oleje, sůl nedrží. Pokud si tento typ fitézy koupíte, ovládání je digitální na dotykovém panelu. Způsob ovládání je totožný jako u dotykového telefonu. V žádném případě na zobrazená tlačítka netlačte. Stačí položit prst na tlačítko o ono během chvilky zareaguje. Píšu to proto, že hlavně tlačítko "zapnutí", má menší časovou prodlevu a v návodu se to nedočtete.

Takže závěrem, za mne Vám tuto fritézu mohu určitě doporučit.

irena

Také ji mam dělam v ní vše dnes obalovaný sýr a americké brambory. I parky v listovém těste. Vše mi chutná a hlavmě je to bez nezdravého prepalovaného oleje. Od stredy 14.7. budou mít horkovzdušnou fritezu PRO za 1.599 a tu mam i já. doporučuji

 

hodnocení

2x
Nejedná se samozřejmě o smažení, vždyť do toho fouká horký vzduch, takže je to vlastně horkovzdušné pečení. Zmiňujete hranolky, tak hranolky si z toho představit umím, zejména ty mražené, předsmažené, které obsahují na povrchu olej. Obžalovaný květák si představit neumím. Navíc je to obrovské, zabere to místo a za provozu to dělá rámus jak malý vysavač.

Žádný rámus to nevydává-to není pravda.Není to vůbec slyšet.Jen jak se to vypne,tak to cinkne,

jurajjuraj*

a jak to funguje kdyz to nevydava ramus? ten vzduch se tam dostane jak? navic se ta panev toci na motorku

treba trouba ve ktere pustim vzduch je oproti tomu naprosto ticha

a treba ty hranolky, pokud jich tam sypnes vic tak trva vecnost nez se "usmazi"

katkai
Viděl jste někdy zblízka horkovzdušnou fritézu? Mám doma právě tu z Penny. Je tichá, jediné co dělá hluk je proudící vzduch, který cirkuluje fritézou, ale že by to dělalo rámus, tak to teda ne. Fritéza je super a dá se v ní opravdu dělat všechno, bábovka (musíte si dokoupit formu podle velikosti nádoby) květák, sýr, šunkofleky, pečené maso, bramborové tolárky, zapečené toasty, luxusní chleba ve vajíčku a upřímně jediné co mi z toho nechutná jsou právě kupované hranolky, takže ty nedělám.

 

 

kepler*
hodnocení

2x

No jo, už nevědí, čím by nachytali zákazníky. Mám jen sice dvě soukromé recenze od lidí, co ten nesmysl mají, ale stejný výsledek dá i horkovzdušná, nebo i obyčejná trouba. Není to o smažení, ale o nákladném ohřívání.

 

hodnocení

Právě hledám i jinde. Penny to má vždy předražené. Já si ale myslím, že v troubě to bude něco jiného. Také mám horkovzdušnou, ale nedovedu si představit, jak bych tam smažila pár kousků obalovaného květáku bez oleje. To by se peklo, ale nesmažilo.

hahanaj*

Květák a jiné obalené věci lze snadno udělat v troubě na pečící papír potřený olejem dáme obalené potraviny a postříkáme i zvrchu a pečeme. Já osobně to bych nekupovala .Je to jen můj názor.

 

hodnocení

Tak díky. Mezitím jsem hledala názory i jinde a už mne na ni přešla chuť. Takto jsem koupila před lety ten halogenový hrnec, také jsem se nechala unést popisem produktu. No a je to takový docela velký přístroj a není nic moc. A nakonec jsem se vrátila k osvědčené remosce. :) A tento "úžasný" halogenový hrnec odpočívá v garáži a spí tam věčným spánkem. Použila jsem ho asi 10x a už ho určitě do smrti nevytáhnu. A bohužel tam není sám. Já se vždycky čas od času pro něco nadchnu, koupím to a pak to putuje do garáže. Až umřu, tak se budou divit, co všechno tam najdou :-D

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Suzy, to je dobře, že ses na to zeptala. Také o takovém přístroji uvažuji, téměř sním a okukuji ho. Jen těm reklamám nevěřím a jak je vidět, dělám dobře. ;) Hodně málo smažím a ty hranolky a něco smaženého mě hodně lákají. Tak asi tudy cestička nevede. *alene*

hodnocení

Ahoj Babko. Nekupuj to, já už jsem to také vyhodila z hlavy. Bylo mi to divné, jak by se asi osmažily třeba řízky, nebo karbanátky dozlatova, jenom horkým vzduchem. A tohle a i jiné kecy jsou v tom popisu produktu. Já nejsem na hranolky, ale mám ráda malé kuřecí řízečky, nebo ten obalovaný květák a zrovna na ten květák musím dávat hodně oleje, aby se dobře osmažil kolem dokola. Tak jsem si právě říkala, že by se mi tento přístroj hodil. Ale určitě bych to naštvaně vyhodila po prvním pokusu. Podle toho všeho, co jsem si už přečetla od lidí, kteří to mají, je to blbost a vyhozené peníze. ;)

Já nedám na reklamy.Ale tohle mne zaujalo.Koupila jsem si tu fritézu a jsem velice spokojená.Zatím jsem si dělala pouze hranolky a jsou super-mražené.Jiné jsem nezkoušela.Já osobně doporučuji.Žádná práce a jsou hned hotové.

hodnocení

Zavináč, asi ty hranolky ano, protože jsou už předsmažené v oleji a pak zmražené, takže to asi dopadne dobře. Ale Vyzkoušejte ten doma obalovaný květák. Asi by se také dal postříkat olejem a pak teprve strčit do té fritézy, ale nejsem si jistá výsledkem. A kterou jste si teda koupila Vy? Dejte odkaz, nebo napište značku, já se na ni ještě jednou podívám. Díky.

hodnocení

Zavináči, děkuji.

 

kami*
hodnocení

0x
Někdy se stane, že recenze píší lidi, kteří ještě výrobek neznají. Tak s ním neumějí zacházet. U takovéhle fritézy jsem řešila názory mých dětí, že suché hranolky bez tuku jim vůbec nechutnají, i když je jinak milují. Cenné rady jsem našla na netu v receptech. Takže lidi bez tuku dopékají mražené pečivo. Hranolky se postříkají olejem ve spreji, nebo se do talíře dá lžíce oleje a před fritováním se v oleji na talíři promíchají. V receptu je i kdy kořenit. domo-elektro.cz/...
Před lety jsem koupila pánev Tefal. Koupila jsem krevetové suché lupínky, ty vypadají jako placičky ze suchých těstovin. Smaží se ve velkém množství oleje, nasávaly olej jako houba. I když pánev tuk nepotřebovala. Tak se olej přizpůsobuje potravinám.
My máme troubu, kterou nahříváme asi 15 min. Fritéza se nahřívá asi 3 min. Tak fritézu Ježíšek přinese. Uvidíme. Mne spíše zlobí úklid oleje po smažení na pánvi.
id

V každém případě z horkovzdušné fritézy máte zdravější jídlo s minimem tuku , je rozdíl, jestli na dva kousky něčeho musím rozehřívat velkou troubu u sporáku ( 12 - 15 minut) a nebo zapnu fritézu s poloviční spotřebou elektřiny a za 3 minuty mohu smažit. Já ve fritéze dělám i langoše, prostě vše, co bych musela smažit ve velké vrstvě oleje. I když takový řízek z krkovičky vytáhnutý rovnou z pánve je pochutnáničko.

hodnocení

Id a kterou teda máte Vy? Už jsem zase zviklaná. :-D Babka se na mne asi naštve. Napřed jí radím ať se na to také vykašle a teď zase blbnu a chci to koupit. *smich*

id

Já nemám tu mini fritézu o kterou asi máte zájem, to bychom se nenajedli. Ale systém horkovzdušných fritéz je stejný. Já mám již starší typ multifunkčního hrnce, nahradí několik spotřebičů domácnosti - toubu, fritézu, pánev, remosku. Vylepšená verze mého hrnce je

fritovaci-hrnce.heureka.c/...

hodnocení

Díky za odpověď. Tahle je na mne moc velká. Jsem sama a pro jednoho se to nevyplatí. Proto jsem se začala zajímat o ten malý model. Ale po těch vachrlatých recenzích, kdy většina spokojená nebyla, jsem od toho napřed upustila a teď jsem znova na vážkách...;)

kami*
Já jsem nacházela hlavně hezké recenze. Tady je recenze o fritování květáku.
mall.cz/...
Recenze jsem si nespojovala se značkou, ale s tím, co taková fritéza umí nabídnout.
Krásné recenze má psané i Delimano. Líbil se mi nejvíc přístroj Tristar. Nemá drátkový koš, drátky nerada myju a nechtěla jsem digitální, ale raději otočit tlačítkem.
hodnocení

Kami, tak to vypadá dobře. Také si myslím, že když se pokrm na povrchu postříká olejem, tak by to mohlo být dobré. Úplně bez oleje to nepůjde, to je jasné, ale nemusí se to v tom oleji přímo "koupat". A to musím, když dělám obalovaný květák, jinak se hezky neosmaží. Takže pak mám v hrnci půl litru oleje a jelikož nesmažím každý den, ale příležitostně, tak mi tady pak překáží.

Vlastním horkovzdušnou fritézu "SENCOR SFR 5320WH" a jsem s ní maximálně spokojen, jinou bych nekoupil.

hodnocení

Zoozáhada, teď koukám, že Vy také máte tu fritézu a ta co máte, má stejný koš na potraviny, jako ta moje. Před chvílí jsem odpovídala na Váš dotaz, jestli jsem hojně máčela ty suroviny v oleji a to mne udivuje, když nyní vidím, že ji také máte. To přece musíte vědět, že to není třeba. Já mám na stole sklenici se svou marinádou na suché přísady a tu požívám, i když třeba griluji maso, nebo zeleninu i na kontaktním grilu. Silikonovým štěctem jenom potřu zlehka maso tou marinádou ze všech stran a nechám v misce třeba i dvě hodiny proležet a pak griluji. To samé dělám se zeleninou. Ale někdy spěchám a nemám nic naloženého, tak to dělám po pár minutách odležení a stejně to je dobré. Ale je jasné, že odležením je to maso pak chuťově ještě lepší.

hodnocení

Zoozáhada. Recept na tu mou marinádu jsem tady na žádost jedné rádkyně i napsala. Je trochu doleji, tak se koukněte. Já tuhle používám vlastně jako svou univerzální klasiku. Akorát třeba ještě přidám nějaké jiné namleté koření. ;) Ale samozřejmě může každý dělat podle svého.

 

lee*
hodnocení

0x
Suzy, fritézu nemám, ale květák bez smažení se dá dělat v troubě. Několikrát jsem to zkoušela a čerstvě vytažené je to fakt dobré. Tedy nám to chutná, ale je to asi i tím, že to smažené úplně nemusím. Nedávno jsem zkoušela i \"smažák\" v troubě. Prostě jsem to chtěla jen zkusit. A hodně mě to překvapilo. Jen jsem 2x obalila sýr a zlehounka poprášila olejem ve spreji. Dělal se asi 20 minut, ke konci jsem zapnula gril. Omáčku jsem dělala mix jogurtu a ricotty, ochutit jako tatarku a nechat pořádně rozležet (třeba do druhého dne). Nebylo to jen \"jako náhražka dobré\" ale fakt mi to chutnalo :) O fritéze také uvažuji ale zatím mi to přijde jen jako další krám do baráku, tak váhám
Horkovzdušná fritéza, zkušenosti
hodnocení

Tohle chápu. Ale já jsem sama a rozpalovat troubu, kvůli pěti kouskům květáku, nebo jednomu řízku, se mi teda nechce. To by se mi fakt to zdravé jídlo nevyplatilo. ;) 15 minut čekat, než se trouba nahřeje a pak ještě dost dlouho grilovat, to pro mne není. Já si ten přístroj teda asi koupím. Už jsem v životě nakoupila jiné blbosti, tak jedna navíc mne teda neporazí. A pak sem všem napíšu, jak to dopadlo. Stejně nevím, co bych si nadělila pod stromeček. Ještě budu teda studovat ty různé značky a uvidím.

lee*
Suzy, to chápu. Nás je doma 3-5 takže se vaří ve velkém. Já hodně koukala na tu od tefalu, actifry nebo tak nějak, ale zase je dost drahá (asi 3500). Ale jednou jsem byla v pokušení koupit ji na bazaru asi za 1200, vypadala jako nová. Na alze jsem četla spoustu recenzí i na ty levnější. Když koupíte dejte sem vědět, mě to vážně zajímá. Slyšela jsem několikrát že hranolky super ale zajímá mě právě to ostatní... Tak přeji šťastnou ruku :)

 

asd1
hodnocení

0x

Náhrada malé horkovzdušné trouby.. Kdo horkovzduch má a další chce kvůli velikosti a tím menší spotřebě, tak ať si spočítá po kolika hodinách provozu se pořizovací cena vrátí (tipuju několik tisíc hodin tj. než to začne být výhodné tak to chcípne ;)

hodnocení

To mi je naprosto fuk. Ale kvůli jednomu řízku nebudu zapínat velkou troubu. Nejde jen o spotřebu, ale také o konfort času. To za prvé. A za druhé, moje trouba má samozřejmě i gril, nakonec ho mám i v mikrovlnce. Přesto jsem si koupila kontaktní elektrický gril a jsem s ním naprosto spokojená a jídlo udělané v troubě na grilu, se nemůže rovnat chuti jídla udělaném na kontaktním grilu. Ne že by se jíst nedalo, ale vůbec to není tak dobré a navíc to zabere daleko víc času. Na kontaktním grilu mám oběd hotový i s přípravou 15-20 minut a je to výborné jídlo, maso hotové za pár minut a zelenina také. Všechno je šťavnaté, nevysušené a nehrozí, že bych to spálila. Po vaření omyju pláty a je to. A to by se také dalo říct, že když má člověk troubu s grilem, tak nepotřebuje zvlášť menší kontaktní gril. ;)

id

asd1 - máte pravdu. Ale já nemám v normální horkovzdušné troubě míchací lopatku, která by mi míchala hranolky, guláš, čínu a podobně*smich* Prostě potraviny šoupnu do hrnce a jdu na zahradu. Přijdu, jídlo je hotové a hrnec vypnutý. Tomu já říkám úspora času a hlavně tuku.

Dám hranolky do trouby a nepřevracím je,,zkoušela jsem bramboráky a jsou dobré akorát z nich nekape tuk..

 

jenda2*
hodnocení

0x

Hranolky naprosto odporné. Proudící horký vzduch odstraní z hranolků vlhkost a v podstatě jde o velice rychlé sušení. Jako v oleji nikdy nemohou být. Maso steně tak. Šťavnatost je pryč, protože se povrch masa neuzavře a vnitřní vlhkost rychle mizne.Obdoba sušeného masa.

ziv
No a teď kdo má pravdu? :) Každý má holt jiné chutě. Nemají někde ochutnávky?
id

jenda2 - buď je to špatným typem hranolek nevhodným do horkovzduchu nebo vašima rukama a nebo vaším přístrojem. Můžete napsat vaši špatnou zkušenost o kterou fritétu šlo? Děkuji.

kami*
Moje máma před lety usušila pizzu. Chyba byla v nízké teplotě v troubě a tedy delším, nesprávným časem v troubě. Nižší teplotu zvolila kvůli strachu, že se jinak pizza spálí. Já jsem s pizzou v troubě na ideální teplotu neměla nikdy problém.
Mě hranolky na plechu v troubě chutnaly. Neusušily se.
hodnocení

Ještě jsem si ji neobjednala, protože pořád váhám. Nedávno jsem si totiž koupila ten kontaktní gril a nemůžu se jídla z něho nabažit. Dělám na něm kromě polévek a moučníků všechno. *smich* Já jím převážně zeleninu jako přílohu a třeba plátky syrových brambor, jen pomašlovaných mým domácím dresinkem, který už mám permanentně na lince, jsou vynikající a za chvilku hotové. Když jsem je dělala v troubě, tak byly takové suché a trvalo to dlouho, i když jsem je krájela stejně silné a potřela zrovna takovým dresinkem. A na okrajích byly vždycka tvrdší. Z toho kontaktního grilu jsou vláčné uvnitř a na povrchu jsou takové chřupavé. A hlavně jsou opravdu hotové za pár minut. Já nejsem zrovna milovnice těch hranolek, takže o tuto horkovzdušnou troubu jsem se zajímala jenom proto, že tam píší o tom obalovaném květáku. Ten by na tom grilu udělat nešel. Ale zase ten květák nejím každý týden. No a karbanátky a jiné maso udělám v pohodě na tom grilu. Tak pořád nevím, jestli ten přístroj opravdu využiju. Zavináč zde napsala, že v tom udělala dokonce bramboráky, to mi nějak nejde do hlavy, to je přece mokré těsto, tak jak ho do té fritézy naleje, aby měla placky, to si nedovedu představit.

 

hodnocení

0x
avatar clayman

Na Aukru horkovzdušná fritéza Vivess za 999,-... :)

Horkovzdušná fritéza, zkušenosti #2
hodnocení

Klaimane, na ni už jsem koukala před 3 dny, ale bylo tam napsáno, že prodej už skončil. Asi jste si nevšiml, je to nahoře malým písmem. :)

 

hodnocení

0x
@suzymon
Mohu prosím vědět, co přesně máte za ten kontaktní gril, který tak chválíte?
Děkuju
kami*
Suzymon, a nechtělo by se Vám ještě se podělit o recept na ten dresing? Zajímají mne osvědčené recepty
hodnocení

Dělám už od oka. Smíchám sezamový olej a olivový olej, vymačkám šťávu z jednoho citronu, trochu soli, mletého pepře nahrubo, sušené bylinky, co mi padne pod ruku a třeba domácí gyros koření a moje mleté čili papričky, které jsou mimořádně pálivé, tak jen opatrně, Doleju trochou vody a ještě přidám opravdu kvalitní sojovou omáčku světlou, nebo rybí omáčku. Pořádně protřepu ve sklenici s víčkem. Dělám vždycky do větší sklenice na marmeládu a tu mám pak pořád na lince. Přesné poměry nemohu uvést, jelikož opravdu leju od oka. Za ta léta už to mám v ruce. Důležitý je ale ten čistý sezamový olej, ten tomu dá takovou oříškovou příchuť. Všechna koření si také míchám a melu sama, nekupuji nic hotového. Tak tam dám někdy domácí kari koření, nebo místo obyčejného pepře pepř sečuánský, někdy přidám rozmačkaný česnek, prostě vždycky si vykouzlím nějaký ten svůj dresink. Málokdy to chutná stejně. ;) Ale základ je sezamový olej, olivový olej, citronová šťáva, světlá sojová omáčka, rozhodně ne žádné magi, rybí omáčka a voda. Pak si můžete přidat koření které máte ráda. Dresink nesmí být nějak hutný, ale také ne úplně vodový.

kami*
21.11.19 19:23
Děkuji

 

hodnocení

pro bobana, ten gril je dole. Jsem s ním opravdu velmi spokojená. Je jednoduchý, nemá žádné přednastavené programy, ale vůbec mi to nechybí. Akorát je hodně krátká přívodní šňůra a trochu hůře se vyndává horní plát, když ho chci umýt. Ale co bych zase za tu cenu chtěla. A já jsem koupila v nějaké akci a to stál jenom 1333Kč. Tak jsem si říkala, že to teda zkusím a fakt nelituji.

grily.heureka.cz/...

hodnocení

A je právě fajn, že si mohu nastavit tu výšku horního grilu, to je oporavdu velmi praktické. Kdybych věděla, jak je to jídlo z toho grilu dobré, tak už bych ho dávno koupila. Tak až se tento rozbije, tak si koupím určitě další. A klidně už budu vybírat z těch dražších a hlavně se podívám na délku toho kabelu a jak se vycvakávají ty grilovací desky. Prostě si už vyberu nějaký sofistikovanější. Tento jsem koupila na zkoušku a myslela si, že nakonec stejně také skončí v té mé pověstné garáži...:-D

Ale rozhodně ne. Vařím na něm dvakrát za den. Já jím 3x za den, ráno, v poledne a večer. Takže oběd a večeři obstará vždycky ten gril. Ale jsou lidé, kteří mají třeba rádi ty zapečené tousty s nějakou náplní, tak to na tom grilu jde rozhodně udělat bez problémů. Já tohle nejím, ale určitě by to šlo.

 

hodnocení

Pro ty, kteří po mně chtěli, abych sem napsala svou zkušenost s tou horkovzdušnou fritézou dávám odkaz na svou jinou otázku. poradte.cz/...

Tu jsem založila později, až když jsem tu fritézu viděla u své kamarádky, která si ji pochvalovala a já našla podobnou v obchodě "Lidl". Jelikož ale ten obchod neznám, neměla jsem zkušenosti jestli tam jsou ty výrobky kvalitní, tak jsem se ptala zde, jak jsou lidé s nákupem u nich spokojení. No a nakonec jsem si ji tam koupila a už vyzkoušela a jsem velmi, velmi spokojená. Kdo chce, ať si rozklikne tu mou druhou otázku, protože tam jsem zaslala i fotky jídla a popis, jak jsem ta jídla v té fritéze připravovala. Podle mne je úplně jedno kterou značku si kdo koupí, jsou drahé a levnější, ale princip vaření je určitě stejný. Jídlo z fritézy je opravdu vynikající, nic není nechutné, nebo dokonce hnusné, jak jsem také četla. Jen se to asi musí umět vychytat. Já jsem z toho přístroje nadšená. Já mám tu "SilverCrest"za 1490 korun a jsem moc spokojená. Mají i o stovku levnější a ta je vlastně stejná, akorát není digitální. Takže ti, kteří váhali a báli se se, že to jídlo z fritézy nebude dobré, klidně mohou fritézu koupit. Určitě nebudou zklamaní. Pokud by někdo chtěl víc informací jak to dělám, klidně doplním. A podotýkám znova, protože mne tady dva lidi podezírají, že prý dělám reklamu Lídlu, že si mohou koupit jakoukoliv značku a kdekoliv, výsledek bude stejný. Jedná se o ten přístroj a ten je opravdu velmi dobře vymyšlený. Je jen jediné mínus, není to asi pro velkou rodinu. Nebo možná existují i větší modely. Ale ty já neznám, nemám zkušenost.

hodnocení

A prosím, abyste nezapleveloval toto vlákno svou ubohou záští. Tady je několik lidí, kteří mne prosili, abych jim dala vědět, až fritézu koupím, jak jsem spokojená. A k Těm se obracím, protože jsem to slíbila.

asd1

Koukám že se tady nesmí bránit. Ani naznačovat že Suzy si sedí ne vedení a ani po druhém "trknutí" nechápe že reklamu nedělá ona, ale byly to ty dva příspěvky před ní.

Mmch. Suzy uvádí chybné údaje, ta levnější fritéza vůbec není stejná, ale je o litr menší - SHFD 1500 A2 má objem 3,5L a SHF 1500 B1 jen 2,6 litru.

hodnocení

Ale já jsem na to upozorňovala že je ta levnější o trochu menší a že není digitální. A to v odpovědi pro rádce "totak", který se mne ptal, kolik se do ní vejde. Je to právě v té mé druhé otázce, na kterou jsem zde dala odkaz.

" Totak, rozhodně si ji kup. Já hranolky nejím, tak nevím kolik se tam vejde porcí. Dělala jsem tam ty brambory se zeleninou a jak víš, jsem sama. Ale snad se to přece může dělat postupně. Nebo bys asi potřeboval nějakou větší. Pozor na tu, co má Lídl teď, já jsem už koupila pro holky a jsou o trochu menší než ta moje. Ale fungují velmi dobře také. Možná, že i vydrží déle a obsluha je opravdu jednoduchá, protože je nastavování manuelní, není digitální."
Zdroj: poradte.cz/...

Tak si nevymýšlejte nepravdy a nesnažte se z toho vykroutit.

asd1
Kde jsi na to upozorňovala? Vždyť to je úplně jinde. Tady nic o velikosti nezmiňuješ nic, viz: "Mají i o stovku levnější a ta je vlastně stejná, akorát není digitální." Což není pravda. Tak se nečerti že tě někdo opraví. Nebo se snad má pokaždé pročítat celá poradna?Taky není pravda:" mne tady dva lidi podezírají, že prý dělám reklamu Lídlu" - to sis jen omylem vztáhla na sebe. Uznávám že narážka na reklamu šla napsat jasněji aby to nešlo zaměnit... Reklamu na 90% dělal ten z dotazu a první odpovědi - dotaz nahodí téma a po chvíli odpověď nasměruje na obchod. Je to tak nenápadné až to mlátí do očí. Samozřejmě to může být i neúmyslné. (Odkaz na obchod je tam už smáznutý).Samotná fritéza až tak špatná nebude. Prakticky něco jako remoska, ale horkovzdušná tj. rychlejší atd.. Podobně jako klasická trouba a horkovzdušná. Můj názor je kdo má troubu tak nepotřebuje remosku a kdo má troubu horkovzdušnou tak nepotřebuje horkovzdušnou fritézu. Nebo naopak kdo má tu fritézu tak nepotřebuje troubu (ovšem cukroví pak půjde péct k sousedce)
hodnocení

Proboha, nebudu to všechno psát dvakrát, PROTO JSEM DÁVALA ODKAZ, kde už to je jednou všechno napsané a ti, kteří se opravdu zajímají jen o tu fritézu si to najdou a pochopí. Ale Vám to nestačí, protože Vám nejde o nic jiného, než o osobní zášť a chcete se jenom hádat. Že Vás to tak baví.

asd1

Dvakrát psát nemusíš, stačí jen jednou ale správně. Jednou správně a jednou blbě je na 2 věci. Mmch. přemýšlej, jestli zášť nesedí spíš na tebe...

hodnocení

A ten Váš názor, že ten kdo má horkovzdušnou troubu, nepotřebuje horkovzdušnou fritézu asi nemyslíte vážně. Co je Vám do toho, co kdo potřebuje. A právě proto, že ve fritéze nebudu péci cukroví, tak mám také troubu. A navíc Vy nemáte vůbec žádnou zkušenost, jenom máte názory a tak nevíte, že to jídlo z té fritézy je daleko rychleji hotové a daleko lepší chuti než z té velké trouby. A s remoskou to už nemá společného vůbec nic. Ale Vy si vařte v čem chcete a jak chtete, mně do toho nic není. Já jsem zde položila otázku, jestli má někdo zkušenosti s horkovzdušnou fritézou, Vy nemáte žádné, máte jenom názor. A ten mne teda vůbec nezajímá. Během debaty jsem se toho o tom přístroji dozvěděla hodně a určitě i jiní lidé. Navíc mne tady někteří právě žádali, abych v případě, jestli tu fritézu koupím, napsala své zkušenosti, že také uvažují o nákupu. To jsem udělala a Vy už jste z toho asi tak zmatený, že už si ani neuvědomujete, kdo se na co ptá. A o tom podezírání, že snad na něco klikám a dělám reklamu bylo v jiné otázce a objevilo se to několik minut před Vaší reakcí zde, kde jste mi vysmíval Vy a tam to byl také neregistrovaný uživatel podobné přezdívky. Tak se nedivte, že jsem si to spojila. Je to ale všechno už smazané. A právem.

achjo
Velice plodná diskuze...ale o ho..ě.
asd®

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 20. 01. 2020 22:42:08
Naprosto zbytečné rýpnutí!
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

 

radovansikmund
hodnocení

0x

Ahoj lidi, také jsem uvažoval o koupi horkovzdušné fritézy. Ale jak už mnohokráte zaznělo, nejde o smažení, ale o pečení a bez oleje to nikdy nebude mít stejnou chuť. To už mohu dělat v horkovzdušné troubě. Vyřešil jsem to ale jinak: Začal jsem si dělat přepuštěné máslo a na něm smažím a je to vždy delikatesa. Výroba přepuštěného másla je jednoduchá, trvá cca hodinu a je to nejzdravější smažení, jaké si můžete představit. A udělám to vždy z cca 6 - 10 ks (250g) másla, mám o ve sklenicích a vydrží mi to docela dlouho. Podívejte se na internet a zkuste to, je to skutečně bomba :)

hodnocení

To jste hodný, ale přepuštěné máslo už dělám spoustu let a myslím si, že v dnešní době ho zná snad každý, protože tato metoda znova přišla do módy. Ale to opravdu nemá co dělat s vařením v té horkovzdušné fitéze. Já si ji už dávno koupila a používám ji s úspěchem skoro každý den. Právě v tuto chvíli v ní mám kuřecí stehýnka, a už se na ně těším. Já jsem s ní velmi spokojená a nemám vůbec žádné výhrady. :) A nedá se to sovnávat s pečením v horkovzdušné troubě. Ale to je težké to vysvětlovat někomu, kdo nemá osobní zkušenost, a má pouze doměnky. Maso a vůbec všechno je z té fritézy výborné, jenom se to musí umět. Jako ostatně všechno.

hodnocení

Stehýnka se právě dodělala posílám Vám fotku. Žádný tuk jsem k tomu nepotřebovala, protože tato stehýnka byla z domácího chovu a byla sama o sobě dost tučná. Takže jsem je před smažením jenom marinovala.

Horkovzdušná fritéza, zkušenosti #3

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma horkovzdušná fritéza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]